Görüş Bildir
Haberler
Galatasaray - Lazio Maçı İçin Yazılmış En İyi 10 Köşe Yazısı

Galatasaray - Lazio Maçı İçin Yazılmış En İyi 10 Köşe Yazısı

Enver K.
19.02.2016 - 10:46

UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda temsilcimiz Galatasaray, İtalya Serie A takımlarından Lazio ile Türk Telekom Arena'da 1-1 berabere kaldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öyle düşünsünler! - Feyyaz Uçar

Deplasmanda attığı için golü daha değerli olan Lazio, avantaj sağladığını düşünebilir. Düşünmelerinde yarar var. Türk takımları son sözü söylemeyi çok iyi bilir!..

Semih’in bireysel hatalarından canı yanan Mustafa hoca çareyi onu kulübede oturtmakta bulmuş. Chedjou’nun özgüveninden kaynaklanan riskli oyunu da bir diğer çekince. Defansın göbeğinde Koray ve Hakan tercihinin sebebi hatayı azaltmak. Ev sahibi olmayı da avantaj olarak görmeyen hocamızın ilk 11 tercihi de oldukça defansif. Oyun mümkün olduğunca eşit götürülecek ve tur ikinci maçtaki hamlelerle gelecek. Türk futbolunun en sıkıntılı günlerinde bile ofansif oyundan taviz vermeyen Mustafa Denizli’nin bu maçtaki taktik anlayışı alışılagelmişin dışında. Kimse takımına güvenmediğini zannetmesin. Tam tersi.

Devamı...

Emniyet riski - Mehmet Demirkol

Hocanın elindeki oyuncuların form durumlarının düşüklüğünü anlıyorum. Olabilecek en sert takımı yapma çabasını da... Ancak bu plan sadece rakibi sıfırda tuttuğunda manalıdır. Hoca garantiyi abartarak büyük risk aldı.

80’lerden kalma bir kadro tercihi... Rahmetli Candan Tarhan’ın İngiltere maçında sahaya çıkardığı kadro gibi. Daha doğrusu o yıllar hangi büyük futbol ülkesiyle karşılaşsak memleketteki tüm stoperleri sahaya sürmek bir gelenekti. Denizli’nin kadrosu da Carole’le birlikte 5.5 merkez savunmacı barındırıyordu. Bir gün önce söylediği 0-0’ı hedefleyen bir diziliş ve maçtan önce söylediği gibi orta sahada sert bir ekip. Ancak o dönemlerden farklı olarak 6 stoperin yanısıra santrforu da olmayan bir ekip...

Değişiklik yapılmaması!

Devamı...

Hey gidi günler hey! - Mert Aydın

Bir zamanlar bir teknik adam vardı.

Kamuoyuyla kavga etme pahasına kritik maçlara en hücumcu kadrolarla çıkar yenilse bile yolundan vazgeçmezdi.

8 yemeyi göze alarak Wembley'e hücum oyuncularıyla çıkar, 'Kazanırsam gruptan çıkma şansım var. 1-0 yenilmeyle 5-0 yenilme arasında fark yok' derdi.

Aynı teknik adam 25-30 yıl sonrasında sahaya 3 hücum özellikli oyuncuyla çıkıyor takımdaki stoper özellikli oyuncuların biri dışında tümünü sahaya sürüyor. Evinde İtalya Ligi'nde zor günler yaşayan Lazio'dan gol yememek için gol atamama riskini alıyor. Bu önlemlere rağmen takım, evinde o golü yiyor, yemekle kalmıyor iki stoperin koruduğu orta sahadaki şeffaflık karşısında çaresiz kalıyor.

Devamı...

Denizli korkaklaşmış - Erman Toroğlu

Eskiden 'Ben hep kazanmaya oynarım' diyen Mustafa Denizli, sahaya 2 buçuk hücumcuyla çıktı!

Lazio, beraberliğe razı. Klasik, deplasmanda oynuyor. G.Saray'a da galibiyet lazım. Kadroları alıyorsunuz elinize, G.Saray'ın kadrosuna baktığınızda 11 oyuncunun 8 buçuğu defans, 2 buçuğu hücumcu. Bu 2 buçuğun bir tanesi Sneijder, bir tanesi Podolski... Buçuk olan da Selçuk...

Hem hücumcu hem savunmacı.

Hani Mustafa Denizli hep söylüyor ya; 'Ben hücum ederim, galibiyete oynarım' diye... Yaşlandıkça iyice korkaklaşmış! İkinci yarı başlıyor, yine hücumcu sokmuyor oyuna... Bitime 3 dakika kalmış Sneijder'i çıkarıyor, Yasin'i oyuna sokuyor. Anlamak mümkün değil! Belki bir top gelir, vurur. Bunu yapabilecek bir adam Sneijder!

Devamı...

Denizli geç açıldı - Levent Tüzemen

Lazio orta sahasının gücünü kırmak için Mustafa Denizli sürpriz bir hamle ile Chedjou-Donk ikilisini ön liberoya koydu, kaptan Selçuk'u da hücuma destek vermesi için, bu ikilinin önüne monte etti. Denizli'nin bu hamlesi F.Bahçe hocası Pereira'nın Topal-Souza-Ozan anlayışı ile eşdeğerdeydi. Ayrıca Denizli'nin doğru bir hamle ile Umut'un yerine Podolski'yi santrfor düşünmesi G.Saray'ın Lazio kalesine yaptığı hücumlarda etkili top tutmasını sağladı. Pereira modeli üçlü orta saha G.Saray'da Sabri'nin attığı gole kadar mükemmel işledi. Özellikle golde Lazio savunmasının arkasına sarkan Donk'un önüne aldığı topa vurmayıp, Sabri'ye pas yapması çok akıllı bir davranıştı.

Devamı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Beş stopere rağmen - Şansal Büyüka

Galatasaray’ın göbeğinde Koray ile Hakan Balta... Önlerinde Donk ile Chedjou... Sağbek Denayer zaten stoper orjinli... Bu beş stopere rağmen Lazio’nun faul atışından gelen yan topunda, golü atan Milinkoviç’in yanında bir Allah’ın kulu yoktu... Şöyle bir zorla, rakibinin vuruş dengesini boz, rahatsız et, hiçbiri yok... Beş stoper dahil herkes ceza alanının içinde ama kelimenin tam anlamıyla kuru kalabalık...

Galatasaray hücuma çıkarken, her futbolcunun ensesinde Laziolu bir oyuncu vardı... Lazio atağa çıkarken, orta alanı göz açıp kapatana kadar geçerken, Galatasaraylı oyuncular bir- iki metre mesafeden ancak refakat koşusu yaptı... Sen de yapışsana, sen de rakibinin ensesinde boza pişirsene...

Devamı...

Geçmiş olsun - Serhat Ulueren

Sabri'nin attığı gol öncesi Donk kılpayı da olsa ofsayt gibiydi. İlk yarıda Koray’ın boş topta rakibini itmesi, ikinci yarıda da Olcan’ın sağ dirseğiyle kestiği pozisyonlara hakem penaltı çalsa her şey zaten bitecekti. Bence 1-1 kötü sonuç değil ama tur için yeterli olmaz. İtalya’da biraz zorlar ama kaybedersin, ezeli rakibin F.Bahçe ise finali oynarsa sakın ağlama. F.Bahçe’nin bu kupayı alması benim için asla sürpriz olmaz ama G.Saray’ın Roma’da Lazio’yu yenmesi büyük sürpriz olur. 2. yarıda da Konko, Podolski’yi topsuz alanda itti, bu da penaltıydı. Ama İngiliz hakem genelde maçı zırt pırt kesmeyi değil, oynatmayı istedi ve bence bizim açımızdan harika maç yönetti.

Devamı...

Bu futbola iyi sonuç - Ömer Üründül

Galatasaray'da sezon başından beri bir kadro istikrarı ve sağlıklı bir saha içi düzeni sağlanamadı. Bu olumsuzluğa önemli isimlerin performans düşüklüğü de eklenince günümüz futbolunun istediği ilkeler iyice kısıtlandı. Dün geceki takım tertibi ile de bu sene iyi bir sezon geçirmese de kolektif yapısı oturmuş bir İtalyan takımı karşısında iyi işler yapmak çok zordu. 

Galatasaray güzel bir organizasyon sonucu erken bir skor avantajı yakaladı. Taraftar desteğini arkasına aldı, moraller yükseldi. Ama kısa süre sonra çok basit bir duran top golü yenince bütün kontrol rakibe geçti. Bu yarıda yenen gol dışında diğer duran toplarda da ciddi tehlikeler yaşamak başka bir olumsuzluktu. 

İkinci yarıda yine son 5 dakikaya kadar kontrol İtalyan temsilcisi Lazio'daydı. Yalnız ilk yarıya göre şöyle bir değişiklik vardı: Galatasaray alan daraltan savunma kurgusunda ilk yarıdaki gibi rakibe alan bırakmadı ve kalesinde ciddi bir tehlike yaşamadı.

Devamı...

Tebessüm... - Yalçın Dümer

Nereden başlasam, nasıl anlatsam bilemedim. Galatasaray’da olumsuz gidişatı ve bunlara sebebiyet verenleri yazmak bu maç için abes, gereksiz de. Öyle ya, iç hatlarda kaderi ne olacağı belli olmayan Kupa’yı saymazsak, Edirne ötesi elde edilecek avantajlı sonuç pansuman gelecek kanayan yaraya belki de. Sezonun son şansı bir nebze de olsa hafif bir tebessüm, yola devam etmek adına. Ülkemizde yaşananlar zaten malumunuz. Acı, felaket ve hüzün kahreden ve kahpece. O yüzden bu tebessüme hepimizin ihtiyacı var. Belki de kendimizi kandıran, kısa süre de olsa yaraları hafifleten, duyarsızlığımızın tavan yaptığı günlerde ‘Hayat devam ediyor’ geyiğiyle!!! Ne izlediniz...

Devamı...

Ustamın adı Hıdır, elimden gelen budur! - Ahmet Çakır

Epey zamandır tribünlerde 30 bin dolayında taraftar görmediğimizden “birşeyler olur mu acaba?” diye umutlanmak istedik.

Hazırlanan koreografi de eski parlak günleri hatırlatır gibiydi. Ancak daha maç başlamadan saygı duruşu sırasında yaşanan bilinen durumlar ve arkasından “vur-kır-parçala/bu maçı kazan” iğrençliği, her türlü umudu sıfırlayan bir değişmezlik dramıydı.

Mustafa Denizli'nin Koray Günter (yeni Bülent Korkmaz'ı olabilir mi?) sürpriziyle birlikte bir yığın savunma adamını sahaya sürmesinin ne işe yarayacağını düşünmenin de bir anlamı yoktu. Onun kadar deneyimli ve çaplı bir hocanın enkaz devraldığını kanıtlayabilmek için, şampiyon takımı enkaza çevirmesi karşısında da insan ne diyeceğini bilemez hale geliyor.

Devamı...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın