Görüş Bildir
Haberler
Galatasaray - Fenerbahçe Maçı İçin Yazılmış En İyi 10 Köşe Yazısı

Galatasaray - Fenerbahçe Maçı İçin Yazılmış En İyi 10 Köşe Yazısı

Enver K.
27.05.2016 - 11:11
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ziraat Türkiye Kupası'nı, finalde Fenerbahçe'yi 1-0 yenen Galatasaray kazandı.

Pereira'nın hediyesi. - Erman Toroğlu

Lig kupasını Beşiktaş’a veren Pereira, Türkiye Kupası’nı da Galatasaray’a hediye etti. Hayırlı olsun!..

Türkiye Kupası finali iki takımın teknik direktörleri için de önemliydi.

Yeni bir başlangıç olabilir, ikisinin de sonu olabilir veya birinin sonu olabilirdi...

Galatasaray ilk yarıda daha etkiliydi.

İstediklerinin çoğunu sahaya yansıttı.

Daha çok sol taraftan Sneijder ve Podolski ile Şener'in kanadına hücum ettiler. Fenerbahçe, Şener'i çok yalnız bıraktı. Yardıma gitmediler. Buna karşılık Fenerbahçe, Volkan Şen ile Semih'in tarafına çalıştı. Semih çabuk bir oyuncu değil, süratli de bir oyuncu değil. Karşısındaki Volkan Şen ise tam tersine çok çabuk ve süratli bir oyuncu.

Galatasaray, Semih'i fazla hücuma sokmadı. Herhalde yeni evli olduğu için 'fazla ileri gitme, dönemezsin' demişler..

Devamı...

Kupa genlerinde var... - Şansal Büyüka

Bu kupa alışkanlığı Galatasaray’ın genlerinde var... Fena halde ıskalanmış koca bir sezonu, gene de kupayla kapatıyorsan helal olsun... Üstelik bu rakibinle oynadığın beşinci kupa finali, beşte beş yapmışsın... Rakibinin daha siftahı yok... Üstelik öyle bir galibiyet, öyle bir kupa ki, adını ne koyarsan koy... İstersen “büyük vurgun” de, istersen “Galatasaray define buldu” de, ne dersen de... Hepsinin karşılığı fazlasıyla var... Öyle ya, Galatasaray bu galibiyetle, berbat geçirdiği bir sezonu bile kupayla kapamayı başardı, rakibine kupayı kazanma şansını gene vermedi ve en önemlisi UEFA hesabının iki yıla çıkmasına izin vermeyip, bir yılla kapadı...

Aslında ilk yarısı mutlak Galatasaray’ın, ikinci yarısı Fenerbahçe’nin olan bir maçtı... Galatasaray ilk yarıdaki iyi oyunun karşılığında bir gol buldu, Fenerbahçe ikinci yarıdaki baskısında pozisyon bulmakta bile zorlandı... Galatasaray’da sezon boyu “dudak bükülen” Hakan Balta, Denayer, Carole neredeyse kusursuz bir maç oynadılar... Fenerbahçe’nin ise sezon finalinde alışılmış geri dörtlüsünün en önemli iki adamı Gökhan ve Alves’siz bir kadroyla çıkması, yönetim hatası mıydı, yoksa hoca hatası mı bilemem...

Devamı....

Galatasaray çok şeyi kurtardı - Ahmet Çakar

Dün geceki kupayla Galatasaray hem prestijini kurtardı hem de Avrupa cezasını tamamlamış oldu.

Dün kupayı bence daha çok isteyen taraf kazandı... Aslında çok isteyen taraf hak etti mi, orası tartışılır... Zira Galatasaray ikinci yarı Sneijder çıktıktan sonra üzüntü verici bir tablo sergiledi. Galatasaray, Sneijder yoksa tipik bir Anadolu takımı gibi oynuyor... Galatasaray oyuna ilk 20 dakika çok iyi başladı. Oyunu kontrol etti, özellikle Şener'in tarafını Yasin'le, Podolski'yle, Sneijder'le çok iyi kullandı ve 31. dakikada da hak ettikleri golü buluverdiler.Bir kornerde Hasan Ali ön direği geç terkedip, ofsaytı bozunca Podolski golü yaptı. Bu golden sonra Fenerbahçe, oyunda dengeyi kurdu. Kontrolü eline aldı ve Galatasaray'ın Sneijder'in sakatlandığı ikinci yarıya kadar başka bir atağı olmadı. Ama ikinci yarı Galatasaray için çok sıkıntılıydı. Duvar tenisi gibi Galatasaray'ın vurduğu tüm toplar,Fenerbahçe'den döndü. Galatasaray ileride topu tutamadı. Organize olamadılar. Pereira da hem Markovic'i hem de Gökhan'ı sahaya sürüp inanılmaz bir baskı oluşturdu. Ba'nın vurup da direkten dönen top Galatasaray için şans anıydı.

Devamı...

Fenerbahçeliler kontağı kapatmış! - Mehmet Demirkol

Sarı-Lacivertli oyuncuların çoğu, Başakşehir maçından sonra kontağı kapatmış. Galatasaray’da ise bunun tam tersiydi. Hatta fazla konsantrasyondan enerjilerini biraz hesapsız kullandılar.

İlk yarı boyunca Van Persie’nin ayağına doğru düzgün top değmedi. Bunu sağlayan Emre’nin, Selçuk’un yanındaki iyi oyununa Sneijder’in de dahil olmasıyla Galatasaray’ın topa sahip oluşu. Ligin aksine bunu başardılar. Ligde oynanan son maçta Fenerbahçe, orta sahayı pas geçen bir oyunla direkt, uzun toplarla rakip kaleye gitmişti. Dönenleri topladılar. Alamadıklarında rakip Donk’la paslı çıkamayınca Fenerbahçe baskı yarattı. Bir çok net pozisyon buldu.

Devamı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Galatasaray'dan da Pereira'ya teşekkür! - Feyyaz Uçar

Portekizli hocanın, takımının en iyi bölgesi olan savunmada bu kadar rotasyon yapması garip. Dünkü hamleleri, ilk 11 hamlelerinden daha yanlış. Beşiktaş’tan sonra Galatasaray’da aynı şeyi söylüyor: Teşekkürler Pereira.

Bu geri zekalıların evinde elektrik kesilse meşale yakmak akıllarına gelmez. Zaten evlerinde de bulundurmazlar. Çoluk çocuk var, yaşlı başlı insanlar var. Tehlikeli. Bu aklı kıtlar, evlerinden uzak tuttukları tehlikeyi stada niye götürürler ki? Astım olup da Fenerbahçe sevgisi ağır basanlar yok mu? Bu ülkede tansiyonu Galatasaray’la beraber düşüp kalkan futbolseverler yaşamıyor mu? İlk yarının 5 dakika uzamasının sebebi sahaya atılan meşaleler. Dumansız hava sahası rüyası ülkemizde hiç gerçekleşmeyecek galiba..

Devamı...

Mühim olan kupaydı - Metin Tekin

Maça Gökhan Gönül’süz başlamak Pereira adına çok önemli bir teknik adam yanlışıydı

1- Galatasaray kupayı nasıl kazandı? 

Biraz oyun özelinden bakarsak, geçen lig maçı ile kıyasla en önemli fark orta sahada Emre Çolak'ın kullanılmasıydı. Oyunun başındaki ilk 25 dakikalık bölüm Galatasaray'ın istediği gibi oynandı. G.Saray'ın istediği neydi? Orta sahada topa hakim olmak ve öne doğruhamleler yapabilmekti. Bunu da Selçuk ve Emre ile yapabildi, Sneijder'in de katkısıyla.Zaten maçın bütününe baktığımızda oyunda üstünlüğü olan taraftı G.Saray. Yavaş yavaşoyunu F.Bahçe'nin dengelediğini ve ikinci yarıda da ele aldığını gördük. Bu sefer desavunan ve direnen bir G.Saray vardı. İlk yarıda 25 dakikalık bölümde oynamaya ve gol atmaya çalışan G.Saray'ın aksine. 

Devamı....

Daha çok istemek yetti - Güntekin Onay

Galatasaray'ın dün akşam sahaya çıkan orta sahasının teknik kapasitesi F.Bahçe’ye oranla daha yüksekti. Nitekim sarı-kırmızılılar pas kalitesi yüksek Selçuk İnan, Emre Çolak ve Wesley Sneijder ile maça daha etkili başladı. Topa daha fazla sahip oldu ve 1-0’a kadar olan bölümü rakip yarı alanda oynadı. İlginçtir, Lukas Podolski kafayla attığı golün bir benzerini de maçın başında ayakla kaçırdı. 

Köşe vuruşlarında kaleciler direk dibine oyuncu koymalı mı? Hep tartışılır. Tabii ki bazı durumlarda avantaj getiriyor lakin dünkü gibi direk dibinden çıkan Hasan Ali’nin yakalandığı şekilde ofsaytı bozup golü de yemek mümkün.

Fenerbahçe, Lukas Podolski’nin golüyla yenik duruma düştükten sonra devre sonuna kadar rakip kalede sadece duran toplarla etkili olmaya çalıştı. 

Fenerbahçe hep aynı

Sezon boyunca “Hücumda planı yok” diye eleştirdiğimiz F.Bahçe, sezonun 58’inci resmi maçında da benzer sorunları yaşadı. Orta alan oyuncuları rakip savunmanın arasına girmiyor, gol bölgesine destek olmuyor.

Devamı...

Hak eden kazandı - Serhat Ulueren

İlk 45 dakika her iki takım da 10 kişi oynuyordu. Van Persie ve Sneijder’i ara ki bulasın? Ama Türkiye’de uzak ara en çok parayı kazanan da bu iki Hollandalı... Nasıl iş anlamadım.

Neyse ki, Vitor Pereira ve Jan Olde Riekerink gerçeği gördü ve 2 formsuz, duran adamı oyundan çıkardı. İyi ki çıkardı en azından ikinci yarı daha kaliteli ve zevkli bir maç izlemiş olduk. 

Galatasaray bu karşılaşmayı kazanmayı daha çok istedi ve haklı bir galibiyet aldı.

Gökhan Gönül’ün bir gün önceki basın toplantısına katılıp dünkü ilk 11’de oynamaması manidar. Madem son 15 dakika Gökhan’ı oynatacaktın neden onunla başlamadın. Sanki Pereira da acı gerçeği kabullenmiş gibi. Tahminimce bugün-yarın kendisine teşekkür edilip gönderilecek... İlk yarı yerinden kalkmadı. Yanında bir Türk Kahvesi, bir de nargilesi eksikti. Bunlar da olsaydı tam olurdu. 

İkinci yarı, belki de talimat gelmiş olacak yerinden kalkar gibi oldu ama heyecanını kaybetmiş Portekizli. Veyahut gönderilmek için her şeyi yapıyor, teknik adamlık yapmadan parası alma derdinde...

Devamı...

Tamamen hayal kırıklığı. - Gürcan Bilgiç.

Maçın final olduğunu algılayan ve gereğini yapan takım Galatasaray'dı. Dün ilk 45 bittiğinde, Fenerbahçe'nin karşısına; 'Boşuna oynadılar' yazılırdı. Bu sezon birçok maçta, kötü oynadılar veya kötü sonuç aldılar ama bu kez 'Teslim' olmuş gibiydiler. Topu da rakibe bıraktılar, pozisyonları da pasları da...

Maçın büyüklüğü, sonunda kupa olmasından değil, iki ezeli rakibin kozlarını paylaşmasındandır.

Fakat bunu anladıysalar bile 'Yanlış' anlamışlar. Galatasaray özel oyuncuları;

Podolski, Sneijder ve Selçuk ile sorumluluk alıp, kazanmak için üretmeye çalıştı. Ama Fenerbahçe'ninkiler birbirlerine baktı.

Devre bittiğinde Podolski 22, Robin van Persie ise 3 kere topla buluşmuştu.

İkinci yarıda, Fernandao ile ön tarafa dinamizm getirmek isteseler de maçın direksiyonu Nani'nin elinde geçti.

Portekizli, Sneijder'in oyundan çıkması ile tamamen savunma takımı haline gelen Galatasaray'ı, ikinci bölgede boşalttığı alana yerleşti..

Devamı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Savaştılar - Levent Tüzemen

Ziraat Türkiye Kupası'nın G.Saray adına alt yazısında şöyle yazıyordu:

'Kupayı kazan, derbide galip gel, Avrupa hakkını elde et, cezanı çek.' Sneijder, Podolski, Selçuk ve Muslera'lı kadro ilk yarıda oyunun, topa hakim olmanın ve pozisyon üretmenin üstünlüğünü elinde tuttu.

Bu dörtlü G.Saray'ın omurgası gibiydi, hem iyi oynadılar, hem de Galatsaray takımının mücadele gücünü yükselttiler.

F.Bahçe'ye top geçtiğinde G.Saraylı oyuncular, alanları iyi kapatıp Volkan ve Alper'in hızlı hücum etmelerine izin vermediler. Sol tarafta Carole'un bindirmeleri etkiliydi ve Emre, Sniejder, Podolski, Yasin G.Saray'ı hücuma kaldırırken hep sol bölgeyi kullandı. Sürpriz bir şekilde sağ bek oynayan Semih, savunmada çakılı hücuma çıkmayı düşünmezken amacı, Volkan'ın deparlarına engel koymaktı. G.Saray'ın isteği, coşkusunu Podolski'nin akıl dolu takipçiliği golle sonuçlandırdı. Fenerbahçe, Nani'nin duran toplarından pozisyon üretmeye çalıştı. Kjaer ve Topal'ın kafa vuruşlarında gol pozisyonları yakaladı..

Devamı...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
19
17
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tibet kartal

Lig kupasını Beşiktaş’a veren Pereira ne lan erman yavşağı kimse bize kupa vermedi biz aldık

Ali Engin Biçer

elbette hakettiniz ama o dangalağın anlatmak istediği kağıt üzerinde kadro olarak fb nin daha kaliteli göründüğü ve şampiyon olması muhtemel yorumu yapmasınd... Devamını Gör

Rewad Memmedov

YASA GALATASARAYIMM♥♥♥

Emre Özgen

Ya bu Serhat Ulueren... :D:D:D:D:D:D:Dd