Görüş Bildir
Haberler
TT Arena'da Gol Yok!

TT Arena'da Gol Yok!

Enver K.
13.04.2016 - 09:45 Son Güncelleme: 13.04.2016 - 21:25

Spor Toto Süper Lig 26. haftanın erteleme maçında Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Mücadele golsüz beraberlikle sona erdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pereira: “Anlayamıyorum buradan nasıl galibiyetle ayrılamıyoruz”

Pereira: “Anlayamıyorum buradan nasıl galibiyetle ayrılamıyoruz”

Spor Toto Süper Lig’in 26. hafta erteleme maçında Galatasaray ile 0-0 berabere kalarak şampiyonluk yolunda büyük bir yara alan Fenerbahçe’de teknik direktör Vitor Pereira, mücadeleyi değerlendirdi.

Portekizli teknik adamın açıklamaları şöyle;

“Bazen futbol bizi cevaplaması zor sorularla bırakır. Bu akşam kim sahasında oynadı, bunun cevabını arıyorum kafamda! 1. dakikadan son dakikaya kadar üstün oynayan bizdik. Galatasaray kazanmak için ne yaptı? Biz birçok gol pozisyonuna girdik. Anlayamıyorum buradan nasıl galibiyetle ayrılamıyoruz. Futbol böyle bir oyun. Tüm sezon boyunca yaşadığımız hikayenin özeti gibiydi bu maç. Gol için fazla sayıda fırsat yaratmak gerekiyor. Çok pozisyon kaçırdık. Galatasaray’ın hiç pozisyonunu hatırlamıyorum.

Taraftarımız yoktu. Ayrıca dopdolu bir statta oynadık. Lig burada bitti diyemem ama bizim için bazı şeyler çok zorlaştı.

Sorumluluk tabi ki bizim. Gol atamayan biziz. Bu maçı gerçekten açıklayamıyorum. Anlayamıyorum! Bu akşam 2-0 veya 3-0’la ayrılmış olsaydık istediğimizi almış olacaktık. Gerçekten çok üzgünüz. Futbol bu. Futbolda bunlar var. Mücadelemize devam edeceğiz. Rakibimize bağlıyız. Her şey bizim elimizde değil.”

Riekerink: "Nani tercihi bizi çok şaşırttı"

Riekerink: "Nani tercihi bizi çok şaşırttı"

Galatasaray'ın Hollandalı çalıştırıcısı Jan Olde Riekerink, Fenerbahçe derbisinin ardından konuştu.

Taraftarların kendilerine çok yardımcı olduğunu belirten Riekerink, ''Taraftarlarımız müthiş destek verdi, muhteşemdiler. Bize çok yardımcı oldular.'' ifadelerini kullandı.

Oyuncularının performans ve mücadelelerinden ötürü gurur duyduğunu belirten Hollandalı, ''Sakatlıklardan dönen birçok oyuncumuz vardı ve farklı pozisyonda oynamak zorunda kalan isimler de oldu. Takım içindeki dengemizi bulmamız gerekiyor hala. Takım olarak oynamak bir denge unsuru. Oyun stilimizi geliştirmeliyiz ama oyuncularımın hazırlık sürecinden, performansından ve mücadelelerinden gurur duydum.'' dedi.

Nani'nin ortada oynamasının kendilerini biraz şaşırttığını söyleyen Riekerink, ''Oyun sonucumuzu da etkiledi bu durum. Özellikle maçın sonlarına doğru mesafeler açıldı. Savaşma ruhu ortaya koyduk. Elbette hatalar yaptık ama bir yerden başlamak lazım. Bugün takım olduk. Podolski'nin golü ofsayt değilmiş diye söylediler. Bu tip şeyler küçük detaylar ama maçın gidişatını çok etkiliyor.'' dedi ve sözlerini noktaladı.

Gökhan Gönül: "Şampiyon olamazsak büyük bir fatura çıkar"

Gökhan Gönül: "Şampiyon olamazsak büyük bir fatura çıkar"
Gökhan Gönül: "Şampiyon olamazsak büyük bir fatura çıkar"

Fenerbahçe'nin Galatasaray ile 0-0 berabere kaldığı maçın ardından konuşan Gökkhan Gönül, sezon sonu şampiyon olamamaları durumunda büyük bir fatura çıkacağını söyledi.

Şansız değil beceriksiz olduklarını vurgulayan Gökhan Gönül, 'Şampiyonluk kaçtı demek için erken. Geçen sezonki hastalığımız devam ediyor, tek kale oynadık, hiç pozisyon vermedik. Üç direğin arasından topu sokamazsanız, puan vermezler. 10 tane pozisyona giriyorsak ve buna da şansızlık demek, ayıp olur. Bunun adı beceriksizlik. Bu kadar para harcanan iyi bir Fenerbahçe kuruldu, yıldızlar topluluğu olduk. Ne yönetime, ne tarafa bir şey söyleyemeyiz. Bu takım bu sezon şampiyon olamazsa; sezon sonunda çok büyük fatura çıkar ve bu faturayı ödeyecekler de bugün ve bu sezon sahada olanlardır.' şeklinde konuştu.

Maçın son dakikasında Diego ile yaşadığı tartışma hakkında da konuşan milli futbolcu, 'Dakika 90, pozisyon kaçtı ve Diego ile bir tartışma yaşadık. O gol kaçınca yerle bir oldum, üzüldüm ve Diego da bu durumu üstüne aldı. Diego ile soyunma odasında konuştuk, sorun yok' dedi.

Derbinin ardından üzüntü yaşayan Volkan Demirel'i, Fernando Muslera teselli etti.

Derbinin ardından üzüntü yaşayan Volkan Demirel'i, Fernando Muslera teselli etti.
Derbinin ardından üzüntü yaşayan Volkan Demirel'i, Fernando Muslera teselli etti.

90' | Karşılaşma sona erdi.

90' | Karşılaşma sona erdi.
  • Galatasaray, sahasında 7 aydır resmi maç kaybetmiyor.

  • Bitime 6 hafta kala Beşiktaş ve Fenerbahçe arasında 5 puan fark var.

Maç sonucu | Galatasaray 0-0 Fenerbahçe

Topla Oynama %52/%48

Toplam Şut 3/18

İsabetli Şut 1/4

Başarılı Pas 244/229

İçeriğin Devamı Aşağıda

90' | Fernandao inanılmaz gol kaçırdı

Fenerbahçe kontra atağa çıktı, Nani hızla ilerledi, ara pasında Diego araya girdi, dışarı çıkardı, Fernandao kaleyle karşı karşıyaydı, Muslera kalesinde değildi ama Brezilyalı topu dışarı vurdu.

50' | Fenerbahçe Volkan Şen'le tehlikeli geldi

Donk'un hatalı pasında Nani topu kazandı, pasında Volkan sol kanattan şutunu attı, top az farkla dışarı çıktı.

46' | İkinci yarı başladı.

İkinci yarıya Fenerbahçe başlıyor.

45' | İlk yarı sona erdi.

45' | İlk yarı sona erdi.
45' | İlk yarı sona erdi.

Topla oynama: %51 - %49

Pas yüzdesi: %71 - %70

Toplam şut: 1 - 8

İsabetli şut: 1 - 1

40' | Robin van Persie kaçırdı

Volkan Şen soldan içeri ara pasını gönderdi, van Persie kaleciyle karşı karşıya kaldı, sert vurdu, top az farkla yandan dışarı çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

29' | Muslera akrep vuruşuyla topu uzaklaştırdı

İnanılmaz bir pozisyon daha! Savunmanın arkasına gönderilen uzun topta Muslera çıktı ve göğsüyle topa sahip olmak istedi, Alper dokununca Muslera akrep vuruşuyla topu uzaklaştırdı. Dönen topa van Persie gelişine vurdu, top üstten dışarı çıktı.

Podolski'nin golü ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Podolski'nin golü ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Podolski'ye gönderilen ara pasta Alman oyuncu ceza sahasına girdi, sol köşeden yaptığı vuruşla golü attı ancak ofsayt bayrağı kalktı.

24' | Volkan Şen bomboş kaleye kaçırdı

İnanılmaz bir gol kaçtı! Sağ kanattan Nani ortaladı, altı pasta bomboş kalan Volkan Şen zor olanı başardı ve topu üstten dışarı attı. Yüzde doksan dokuzluk gol şansı kaçtı.

6' | Selçuk vurdu Volkan başarılı

Bu kez sol kanatta Emre topla buluştu, pasında Yasin ortaladı, Selçuk yarım voleyi vurdu, Volkan çizgi üzerinde güçlükle kurtardı. Müthiş bir şut çıkardı Selçuk.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3' | Muslera zamanında çıktı

Gökhan savunmanın arkasına topu gönderdi, Nani topla buluştu, önce kontrol etti ama yine Muslera zamanında çıktı ve topu yumrukladı.

2' | Fenerbahçe tehlikeli geldi

Alper'in ara pasında van Persie, kaleciyle karşı karşıya kaldı, Muslera zamanında çıktı ve ayağıyla tehlikeyi uzaklaştırdı.

1' | Mücadele başladı.

Derbi mücadelesi başlıyor.

Maç Öncesi Bilgiler

  • İki ezeli rakip, Süper Lig'deki 118. randevusuna çıkacak. Daha önceki 117 maçta Fenerbahçe  48, Galatasaray 33 kez galip geldi; 36 maç ise berabere bitti.

  • Galatasaray'ın ev sahipliğinde oynanan derbilerde ise sarı kırmızılıların 23-14 üstünlüğü bulunuyor (21B).

  • İki takım arasındaki son sekiz lig maçında ev sahibi takım kaybetmedi (iki tarafa üçer galibiyet, iki beraberlik).

  • 2011-12 sezonunun başından bu yana oynanan 11 derbide denge var: Galatasaray ve Fenerbahçe dörder kez kazanırken üç maç berabere bitti.

  • Galatasaray, evinde oynadığı son üç Fenerbahçe derbisini kazandı. Sarı kırmızılılar, lig tarihinde yalnızca bir defa evinde üst üste dört Fenerbahçe derbisi kazandı; ki o da Galatasaray'ın iç sahada oynadığı ilk dört derbiydi (1959-1962 arası).

  • Arena'da oynanan altı derbinin dördünü Galatasaray, ikisini Fenerbahçe kazandı. Arena'da oynanan altı derbinin beşinde karşılıklı gol atıldı.

  • İki takım arasındaki maçlarda atılan son altı golün dördü ceza sahası dışından geldi.

  • İki takım arasındaki maçlarda atılan son altı golün beşi 80. dakika ve sonrasında geldi.

Son 5 Maç

Son 5 Maç
İçeriğin Devamı Aşağıda

Karşılıklı son 5 maç

Karşılıklı son 5 maç

Sosyal medyada derbi;

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
108
27
20
15
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kevın De Bruyne

ŞAMPİYON BEŞİKTAŞ

Heisenberg

O değil de, şampiyon Beşiktaş. :D

carnation

Vee maç biter :) Bir Erdoğan bir de Aziz Yıldırım kazık çaktılar valla:D Yazık feneve yiaaahh :D :D