Görüş Bildir
Haberler
Galatasaray Kupada Tam Yol

Galatasaray Kupada Tam Yol

Caner
23.12.2014 - 15:48 Son Güncelleme: 23.12.2014 - 18:59
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ziraat Türkiye Kupası G Grubu 3. hafta mücadelesinde Galatasaray, Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ile deplasmanda karşılaştı.

Diyarbakır Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmada sarı-kırmızılı ekip 4-1 galip geldi.

Galatasaray'ın gollerini 31. dakikada Goran Pandev, 69'da Bruma, 81'de Olcan Adın ve dakikalar 84'ü gösterdiğinde Yekta Kurtuluş kaydetti. Ev sahibi ekibin tek golünü 43'te Ertan attı

Alınan bu sonucun ardından Galatasaray puanını 9 yaparken, Diyarbakır BBSK 1 puanda kaldı. Grubun 4. maçında sarı-kırmızılılar aynı rakiple Türk Telekom Arena'da mücadele edecek.

HAMZAOĞLU'NDAN DEĞİŞİKLİKLER

Diyarbakır'a 16 kişilik kadro ile gelmeyi tercih eden Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Muslera, Telles, Chedjou, Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Sneijder, Melo, Umut Bulut, Sabri Sarıoğlu ve Semih Kaya'yı maç kadrosuna almadı.

Hamzaoğlu, maçta Sinan Bolat, Veysel Sarı, Koray Günter, Emre Can Coşkun, Tarık Çamdal, Yekta Kurtuluş, Umut Gündoğan, Bruma, Furkan Özçal, Olcan Adın ve Pandev'e ilk 11'de yer verdi.

İLK DEVREDE EŞİTLİK

Karşılaşmanın ilk bölümünde her iki takım da dengeli bir oyun ortaya koyarken karşılıklı ataklar oluştu. Mücadelede golsüzlüğü ise Makedon forvet Goran Pandev durdurdu. 31. dakikada sahneye çıkan Pandev, Galatasaray'ı öne geçirdi. Paslaşılarak kullanılan serbest vuruşun ardından topla buluşan Bruma'nın rakip savunma arkasında iyi sarkan Pandev'e pasında, önce kaleciyi geçen golcü, ardından topu boş kaleye gönderdi.

Pandev'in golü sonrasında farkın açılması beklenirken Diyarbakır BBSK eşitliği sağladı. 43. dakikada Gelişen Diyarbakır BBSK atağında sol kanattan ceza alanına yapılan ortada kafalardan seken topu savunma bir türlü uzaklaştıramadı ve ceza alanı içinde savunmanın sektirdiği top Ertan'ın önünde kaldı. Ertan topu sol köşeden düzgün bir vuruşka topu sol köşeden ağlara yolladı.

Kalan bölümde başka gol olmazken ilk devre 1-1 tamamlandı.

BRUMA ÖNCE KAÇIRDI SONRA ATTI

Galatasaray'da Bruma ikinci devrede kaçırdığı golle şaşkınlık yarattı. 3 Galatasaraylı'nın tek başına Diyarbakır sahasında kaldığı anda topu sağ kanatta alan Bruma, dakikalar 53'ü gösterdiğibde ceza alanına girdi ama pas vermek yerine kaleye vurmayı tercih edince top dışarıya gitti. Mutlak gol kaçtı...

Bu pozisyondan 15 dakika sonra Yasin Öztekin, hemen hemen aynı pozisyonda pasını Bruma'ya bıraktı ve Galatasaray 2-1 öne geçti. Pandev'in savunma arkasına sarkan Yasin'e harika pasında Yasin topu alıp sağ çaprazdan kale sahasına girdi ve pasını boş durumdaki Bruma'ya verdi ve Bruma da topu boş kaleye gönderdi.

OLCAN VE YEKTA BİTİRDİ

Oyunun son bölümlerine girildiğinde Galatasaray farkı açmayı başardı. 81. dakikada Olcan Adın'ın orta-şut karışımı vuruşu filelerle buluştu.

Olcan'ın golünün hemen sonrasında Bruma'nın yerine genç Birhan Vatansever de şans bulurken, akabinde gol de geldi. Hızlı gelişen Galatasaray atağında ceza alanı ön bölümünde Olcan'ın pasında topla buluşan Yekta, ceza alanına girer girmez vuruşunu yaptı ve topu sağ köşeden ağlarla buluşturdu.

Sarı-kırmızılıların diğer gol girişimleri sonuç vermedi ve deplasmanda 4-1 kazandı.

Sporx

Kaynak: http://www.sporx.com/futbol/turkiyeku...

Galatasaray son 20 resmi maçta 41 gol atıp 39 gol yedi.

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığı 3 maçta toplam 17 gol attı. Maç başına düşen gol ortalaması 5.6

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0