Görüş Bildir
Haberler
Galatasaray - Beşiktaş Maçı İçin Yazılmış En İyi 10 Köşe Yazısı

Galatasaray - Beşiktaş Maçı İçin Yazılmış En İyi 10 Köşe Yazısı

Enver K.
09.05.2016 - 10:46
İçeriğin Devamı Aşağıda

Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray, lider Beşiktaş'ı konuk etti. Beşiktaş, Mario Gomez'in 77. dakikada attığı golle maçı 1-0 kazanarak çok önemli bir galibiyet aldı. Puanını 76'ya yükselten Beşiktaş maç fazlasıyla Fenerbahçe'nin 6 puan önüne geçti.

Coşku yetmedi - Rıdvan Dilmen

G.Saray coşkulu oynadı ama Beşiktaş’a vururken devireceksin. Deviremezsen ayakta kalırlar

Maçın öncesinde coşkulu bir Galatasaray bekliyordum.

Maçtan önce 'Fenerbahçe dördüncü yıldızı takmasın' diyen taraftarların dahi sahaya gittiklerinde takımının kazanmasını istediğini hissettik. Futbolcular da saygı duyulacak bir futbol oynadı.

Devrede şöyle bir tablo vardı: Beşiktaş'ın bir tane iyi oynayan oyuncusu yoktu, Atiba bile vasattı.

Defans fazla çıkamadı, ilk yarıda takım olarak yoktular. Fakat gerçekten bekliyordum ikinci yarıdaki durumu.

Galatasaray defolu bir takım. Ruhuyla, enerjisiyle başladı ama bunu kontrol edemiyordu.

Galatasaray için sorun golü atamamaktı..

Devamı...

İbre Beşiktaş'ta - Erman Toroğlu

Aylar önce iyi oynayan Beşiktaş hakkında şu cümleyi sarf etmiştim; 'Beşiktaş'ın şampiyonluk yolunda iki tane büyük handikapı var. Biri Şenol Güneş, biri Fikret Orman.' Çünkü bunlar çok iyi işler yapmalarına rağmen öyle zamanlarda öyle cümleler kullanıyor ki ortada bir şey yokken ortalık çarşamba pazarına dönüyor. Nitekim bizi yanıltmadı Başkan Fikret Orman… Durup dururken 'Galatasaray şike yaptı' diye bir cümle söyledi, çarşı karıştı..

Devamı...

Kural hatası yok - Ahmet Çakar

Dün geceki maçın kahramanı kim ne derse desin Tolga Zengin'di.

Şimdi herkes 'buna nereden çıktı?' diyebilir. Cevabı çok basit: Maç sıkışmıştı, dakikalar ilerliyordu, 20 dakika kalmıştı ve maçın kırılma anı geldi. Emre Çolak, bir anda o kadar müsait yerden Beşiktaş kalecisi Tolga ile karşı karşıya kaldı ki işte oradaki bir saniye tüm Türkiye için belki de saatlere bedeldi.

Galatasaray golü atsa, Beşiktaş çok şey kaybedecekti. Ama Tolga müthiş kurtardı. Lizbon maçından sonra ağır eleştirilen, gönderilmesi gündeme gelen Tolga, 1 saniyelik hareketiyle belki de şampiyonluğu getirdi.

İlk yarıda müthiş istekli bir Galatasaray izledik. Aylardır bu kadar hızlı basan, mücadeleeden bir Galatasaray yoktu.

Sahaya taraftarın girdiği anda gelen Beşiktaş golünde kural hatası yok.

Böyle durumlarda pozisyon bittikten sonra gerekirse maç durdurulur.

Devamı...

Beşiktaş istediğini aldı - Güntekin Onay

Beşiktaş, görünen o ki bu kadar agresif, istekli ve baskılı bir G.Saray beklemiyordu. İlk yarıda kendi standartlarının çok altında bir Beşiktaş izledik. Emre-Selçuk-Sneijder 3’lüsü ile iyi pas yapan G.Saray, Yasin ile de net bir pozisyon buldu. Tedirgin görünen Beşiktaş zaman zaman rakip ceza alanına etkili gelse de pozisyon zenginliği yaratamadı. Sosa, Gomez ve özellikle de Quaresma kalitelerinin çok altında göründüler. Beşiktaş’ta ilk yarının en iyi ismi hiç tartışmasız Tosic’di. Bu da siyah-beyazlıların 45 dakika boyunca yetersiz kaldığının bir göstergesi oldu. 

2. yarıya daha kararlı başlayan Beşiktaş ilk 3 dakikada Sosa ile üst üste 2 pozisyon buldu. G.Saray’ın zayıf karnı savunma bloğunun önündeki merkezi daha aktif kullanması gerekiyordu ve nitekim bu şekilde hücum yaptıkça etkili oldu. 

Beşiktaş’ın Oğuzhan’ı G.Saray ceza alanı civarına fazla sokamaması da bir diğer olumsuzluktu. Yine de 2. yarıda daha hakim gözüken Beşiktaş, gollük fırsatlar yakaladı ama bu kez Muslera’yı geçemedi.

Devamı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Soğukkanlılık kazandı - Mehmet Demirkol

Cenk’in, Gomez’e attırdığı gol, paniğin başlayabileceği dakikada bir soğukkanlılık gösterisiydi. Beşiktaş eğer şampiyon olacaksa en çok bu yüzden olacak. Geçtiğimiz 3 yılda bu olmadığı için kaybetmişlerdi. Bu senenin en büyük farkı da bu.

Galatasaray’ın bu sezonki en bütün oyunlarından biriyle başladı oyun. 45 dakika yüzde 150’yle oynadı Galatasaray. Kağıt üzerinde Sneijder, Selçuk, Emre üçlüsü Beşiktaş’ın orta sahası için fazla yumuşak duruyordu. Ancak özellikle Sabri’nin önden verdiği destekle Galatasaray diri ve birbirine yakın kaldı. Beşiktaş’ı geri ittiler.

Devamı...

Kazanmayı bilmek - Feyyaz Uçar

Cenk’in hareketliliği, Gökhan Töre’nin ise adam eksiltmedeki başarısı ile Kartal’ın ofans varyasyonları zenginleşiyor. Alternatifteki bu zenginlikle galibiyet kaçınılmaz. Derbiler şampiyonu belirler. Beşiktaş bu sezon derbileri de kazanıyor.

Maç tempolu başladı. İki takım da agresif. Karşılıklı pozisyonlar var. Galatasaray’ın önde presi Beşiktaş defansını tedirgin ediyor. Çareyi Tolga’ya geri pası atmakta buluyorlar. Pası geciktirip boşa da çıkmadıkları için Tolga hep uzun vuruyor. Daha doğrusu vuramıyor. Kısa düşen toplar Sarı-Kırmızılılar için tekrar atak şansı. Ancak Podolski’nin durağan oyunu ve neticeye hep şut atarak gitmek istemesi Galatasaray’ın ataklarını tekdüze yapıyor. Sabri defans arkası koşuları ve önde pres ile rakibi zorluyor ama çok yalnız.

Devamı...

Kulübe kazandırdı - Ersun Yanal

Yılın son derbisinde her iki takımın amaçları çok farklı olsa da sahadaki hedefleri kazanmaktı. Galatasaray’da haftalar sonra sakatlığı geçen Sneijder on birdeki yerini almış, Beşiktaş ise ezberlenen kadrosuyla sahadaydı.

Her iki takım da hücumda etkili oyuncuları ile maça başladı. Özellikle Beşiktaş’ın, Sosa, Oğuzhan, Olcay, Quaresma ve önlerindeki Gomez’le hücum gücü oldukça yüksek ve gole yakın oyuncuları Galatasaray savunmasını zorlayacak isimlerdi. Beşiktaş’ın bir diğer avantajı ise yedek kulübesinde Şenol hocanın hamle gücünün daha alternatifli isimlerden oluşmasıydı.

Devamı...

Şampiyonluk motivasyonu - Metin Tekin

Beşiktaş, derbiye nasıl başladı ve nasıl bitirdi?

Derbiye Beşiktaş'ın girişinden çok Galatasaray'ın derbi başlangıcı belirleyici oldu. Galatasaray'ın 'Ben kendi sahamda oynuyorum, topa da sahip olurum, öne doğru daoynarım' düşüncesi, oyunun ilk yarısındaki ilk bölümün belirleyicisi idi. Beşiktaş'ın alışılmış hücum üstünlüğü ilk yarıda ancak çok küçük bir bölümde, 5-6 dakika sahaya yansıdı.

Beşiktaş'ın nasıl bitirdiğine gelince. İkinci yarıda yavaş yavaş oyundan düşen bir Galatasaray, son 5 dakika hariç maçı hemen hemen tek kaleye çeviren Beşiktaş performansı vardı. Tempolu ilk yarının ardından maçın sonunu bitiren iki farklı takım vardı: Fizik olarak yorulup oyundan düşen Galatasaray, fizik olarak yorulsa da çok güçlü bir motivasyon olan şampiyonluk yarışı ile kafa olarak ayakta kalan bir Beşiktaş. Bence maçı belirleyen bu oldu ve geç de olsa Beşiktaş oyunu 1-0'a getirerek, bu önemli mücadeleyi kotarmayı bildi. Yani Beşiktaş'ın oyuna başlangıcı ile bitirişi çok farklı oldu.

Devamı...

Tolga kurtardı Gomez ATTI - Ömer Güvenç

Spor Toto Süper Lig’in bitmesine 2 hafta kala hem zirvede Beşiktaş’la F.Bahçe arasında hem de ligin dibindeki 3-4 takımın kıyasıya mücadelesi devam ediyor. Lider Beşiktaş’ın dünkü rakibi G.Saray’dı. Zor günler geçiren sarı-kırmızılılar karşısında karşılaşmanın kolay geçmesi bekleniyordu ancak bunun tam aksi oldu. G.Saray özellikle ilk yarı inanılmaz bir tempo ve baskıyla Beşiktaş yarı sahasına adeta kamp kurdu. Çok net pozisyonları yoktu belki ama yaptıkları baskıyla Beşiktaş’a da hiç whücum etme şansı vermediler. Oyun alanının hemen hemen her yerinde siyah-beyazlılara inanılmaz pres uyguladılar. 

Jose Sosa ve Oğuzhan Özyakup gibi usta ayaklarının gereğinden fazla top kaybetmesi Beşiktaş’ın oyun düzenini tamamen etkiledi. İkinci yarıda daha değişik, sakin ve stressiz bir Beşiktaş izleme fırsatı bulduk. Oyunda denge kurulmuş, Beşiktaş rakip kalede gol aramaya başlamıştı. Pozisyon da buldu siyah-beyazlılar. Özellikle Sosa’nın bir atağı var ki, iyi vursa kilit çok daha erken açılabilirdi.

Devamı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Koşmasalar fark olurdu - Serhat Ulueren

Beşiktaşlı oyuncular, biraz ciddi olsa veya G.Saray’ın adından korkmasa, ikinci yarı Jose Sosa acemi vuruşlarla saç-baş yoldurmasa maç farklı biterdi. Evet G.Saray diğer maçlara oranla kabul edelim disiplinli oynadı, bu maçı kazanmak için çok çabaladı ama hepsi bu. Gücün yoksa veya enerjini ekonomik kullanamazsan çarpılırsın. Yasin ve Emre ile öne geçecek pozisyonları da buldu G.Saray ama el freni Sneijder’in oynayıp Sinan Gümüş gibi bir pırlantanın 64 dakika kulübede oturması gerçekten büyük skandal.

Aylardır söylüyorum ve bunlar gitmediği sürece gerekirse aylarca söylemeye devam edeceğim; bu Dursun Özbek ve ‘İşbecer’emeyen yönetimle G.Saray çökmeye mahkumdur. 

Bugün Hamza’yı görevden alanlar, Denizli ve sonrasında göreve getirilen ama futbolun f’sini bile bilmeyen teknik adamlara “buyur” diyerek güzelim Euroları saçanlar hesap vermelidir.

Devamı...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
8
8
6
4
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Jehat Sercan Yacan

Donk hayvanı yüzünden golü yedik. Orta alanda hatalı pasın geri dönüşünde alan markajını terk ettiği yerde Cenk'e ara pas atıldı ve golü yedik. Sonraki atakl... Devamını Gör

Berkut Keskin

galatasaray Beşiktaşa yatacak diyen fenevliler sizin maçta galatasaray bölgesel amatör lig takımı gibiydi. dün gece bize karşı sanki şampiyonlar ligi finali ... Devamını Gör