Görüş Bildir
Haberler
Fuat Oktay: 'Üç Yerli Aşıda İnsan Uygulamaları Başladı'

Fuat Oktay: 'Üç Yerli Aşıda İnsan Uygulamaları Başladı'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Türkiye'deki 7 Kovid-19 aşı çalışmasında ilerleme kaydedildiğini, 3'ünün insan uygulamalarına başlandığını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Klinik Araştırmalar Merkezi’ni ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için 'diktatör' nitelemesi yapan İtalya Başbakanı Mario Draghi'yi eleştiren Oktay, 'Kimse kusura bakmasın kendi çatışmalarını kendi içlerinde çözsünler. İtalya Başbakanı'nın bizim Cumhurbaşkanımıza söyleyecek hiçbir sözü yoktur. Eğer diktatörlüğün ne olduğunu görmek istiyorsa yakın tarihine baksın, çok daha net görür' dedi.

"Bir aşımızda nisan sonunda Faz 3 çalışmalarına başlıyoruz"

"Bir aşımızda nisan sonunda Faz 3 çalışmalarına başlıyoruz"

Oktay, yeni tip koronavirüse karşı süren aşı çalışmalarıyla ilgili olarak da bilgi verdi. Türkiye'deki 7 Kovid-19 aşı çalışmasında ilerleme kaydedildiğini, 3'ünün insan uygulamalarına başlandığını duyuran Oktay, 'Yani 7 tane çok ciddi çalışmalar yürütülen aşılarımız var. Her şey tamamlandıktan sonrasında seri üretime geçildiğinde çalışmaların yapıldığı bir süreci yürütüyoruz. Süreç tamamlandıktan sonra uygulamalara başlayacağız' diye konuştu. Oktay, şöyle devam etti:

'Ben buradan vatandaşlarımıza şu çağrıyı yapmak isterim. Son derece güvenli, aşı kimyasal olarak üretiliyor ancak bunun güvenilir olduğu tespit ediliyor. İnsan üzerindeki uygulama aşamasına geçilmiş oluyor. Burada herhangi bir hastalığı olmayan ve Kovid-19’a yakalanmayan vatandaşlarımızı burada gönüllü olarak davet ediyorum.

Özellikle bir aşımızda Nisan sonunda 3. Faz çalışmalarını uygulamaya başlıyor olacağız. Orada gönüllülere ihtiyacımız olacak. İnşallah çok kısa sürede sonuçlarını alırız. Şu ana kadar gelen sonuçlar son derece pozitif bundan sonraki süreçte biz de çok sıkı takibi altındayız.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın