Görüş Bildir
Haberler
Fuat Oktay'ın Havalimanı Tepkisine Lütfü Savaş'tan Yanıt

Fuat Oktay'ın Havalimanı Tepkisine Lütfü Savaş'tan Yanıt

Emre Ordu
10.02.2023 - 13:22 Son Güncelleme: 10.02.2023 - 18:00

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, depremde hasar gören Hatay Havalimanı'nda tadilat yaptıklarını duyuran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Devletin yapamayacağını bir belediye mi gelecek yapacak? Siz kimsiniz?' diye çıkışmıştı. CHP'li Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Valisi Rahmi Doğan'ın havalimanının tadilatı için kendilerinden yardım istediğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun depremde hasar gören Hatay Havalimanı'nın tadilat çalışması yaptıkları açıklamasına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan yalanlama ve tepki gelmişti. 

Gazeteci Yavuz Oğhan'a konuşan CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın havalimanının tadilatı için kendilerinden yardım istediğini söyledi. 

Savaş, 'Vali Bey, depremde zarar gören Hatay Havalimanı ne durumda diye sordu. Bizden havalimanının tadilatı hususunda yardım istedi. Biz de şehirde birlikte çalıştığımız müteahhit bir arkadaşı görevlendirdik. Söz konusu müteahhit aynı zamanda Ankara Büyükşehir Beklediyesi’ne de iş yapıyormuş. Ben de Mansur başkana rica ettim. O müteahhit şu an havaalanını yapıyor. Vali Bey’in bu ricası sonrası havaalanı yapılıyor.” dedi.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, “Hatay Havalimanı'nın en kısa sürede yeniden uçuşlara açılması için çalışmalara başladık. Mesai arkadaşlarımız alandaki hafriyat atıklarını temizliyor.” demişti.  

Yavaş’ın tweetini alıntılayan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kapanan Hatay Havalimanı'nı onarıyoruz. Gelsinler tutuklasınlar.' ifadelerini kullanmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan yalanlama gelmişti. 

Oktay, 'Hatay Havalimanı'nda da onarım devam ediyor. Havalimanıyla ilgili son derece çirkin bir şekilde siyasi amaçlı açıklama vardı ama biz ilk günden beri yapıyoruz. Hatay Havalimanı'nda da onarım devam ediyor. Devletin yapamayacağını bir belediye mi gelecek yapacak? Havalimanı yapacak? Siz kimsiniz? Afetzedelerin üzerinden siyaset yapmaya çalışanlara yazıklar olsun!” demişti.

Çalışmaların sürdüğü Hatay Havalimanı’na giden AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ise “Burada çalışanları gördük. Burada İstanbul Havalimanı'nın ekipleri çalışıyor, Devlet Hava Meydanları'nın görevlisi burada. Ben burada CHP veya CHP'ye ait bir belediyenin ekiplerini, araçlarını, çalışanlarını görmedim' ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
119
19
11
5
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Balkan Türkleri

Bu valiyi kesin görevden alırlar çünkü itibar kaygıları,egoları-kibirleri daima insanlıklarından önce gelir...

Murat Sevinc

Sen nasıl yardım istersin Ey vali hazır ol yalovaya kaymakam olacaksın ey zındık

ali

Göt olmaya doyamayacaksınız.