Görüş Bildir
Haberler
Fransız Hipster IŞİD Saflarında

Fransız Hipster IŞİD Saflarında

Darwin
30.11.2014 - 01:48 Son Güncelleme: 30.11.2014 - 15:35

Strasbourg Üniversitesi’nde sosyoloji okuyan Yusuf Mohammed’in (45) IŞİD saflarında savaşa katılması, Fransız basınında geniş bir şekilde yer almaya devam ediyor.

Strasbourg Üniversitesi Sosyoloji bölümünde doktora yapan Yusuf’un ailesi 3. kuşak Cezayir göçmeni bir aile. Babası Omar Mohammed “Yusuf’u çocukluğundan beri din konusunda hiç zorlamadık. Zaten normalde dinle pek fazla ilgilenen bir çocuk değildi. Daha sonra üniversitede tanıştığı bazı kişilerden etkilenip 5 vakit namaz kılmaya başladı. Bizi de sürekli olarak İslam’a uygun yaşamamız için uyarıyordu. İlk başlarda Yusuf’u pek ciddiye almadık ama durumun bu denli ciddi bir hale geleceğini nasıl bilebilirdik? Gerçekçi olmak gerekirse olanlara hala da inanamıyoruz” dedi.

Strasbourg Üniversitesi’nde okuyan ve okulun popüler müzik gurubu “The Monkeys” in gitaristi, stencıl, graffiti gibi sokak sanatı sanatçısı, okulun sevilen kişilerinden biri olan Yusuf’un kararına okuldaki arkadaşları da bir anlam veremediklerini ifade ettiler. O arkadaşlarının anlattıklarına göre hep neşeli, esprili ve hayat dolu birisi olarak tanınırdı.

Yusuf Mohammed’in twitter ve instagram hesaplarından paylaştığı fotoğraflar bugün Fransız basınının sayfalarını süsledi. Fransız gazeteleri Mohammed’di Hipster ve Jhiadist kelimelerinden türetip “Hijhadist”olarak bahsettiler.

Konuyla ilgili olarak Fransız RTV kanalında bir açıklama yapan Kültür Bakanı Jean Yves Francois “Fransa gibi çok kültürlülüğün hakim olduğu olduğu bir yerde büyümüş bu gençlerin cihat için Irak’a gitmesi, bizi göçmenlerin entegrasyonu konusunda şapkamızı önümüze koyup bir kez daha düşünmemizi gerektiriyor” dedi.

Kaynak: http://www.kirpice.com/?p=831
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Haberin kaynak sitesinde sayfanın en altındaki uyarıyı okudunuz umarım.

hani çay

https://www.youtube.com/watch?v=zhmI3r44D9Q