Görüş Bildir
Haberler
Finansal Pişmanlıklar Nelerdir? Harcama Yaparken Finansal Pişmanlıkların Önüne Nasıl Geçilir?

etiket Finansal Pişmanlıklar Nelerdir? Harcama Yaparken Finansal Pişmanlıkların Önüne Nasıl Geçilir?

Herkes mutlaka hayatında bir kere de olsa yaptığı alışveriş sonrası 'Bunu neden aldım?' diye düşünmüştür. Finansal pişmanlık olarak adlandırılan bu durumun ne olduğunu ve nasıl önüne geçebileceğinizi merak ediyorsanız içeriğe buyurun!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Finansal pişmanlıklar, insanın kendi ekonomisini düzgün yönetememesi olarak kısaca tanımlanabilir.

Finansal pişmanlıklar, insanın kendi ekonomisini düzgün yönetememesi olarak kısaca tanımlanabilir.

Alışveriş sonrası yaşanılan pişmanlıklar ya da yeterli birikim yapılmaması nedeniyle duyulan pişmanlıklar, finansal pişmanlık kavramı içinde değerlendiriliyor.

Yeterli birikim yapmamak, finansal pişmanlıklardan bir tanesi. Para kazanırken sürekli harcamak ve biriktirmemek ileriki yıllarda pişmanlıklara neden olabiliyor.

Elinizde para varken sürekli harcamak ve geleceği düşünmemek sonrasında hayatınızda büyük pişmanlıklara neden olabilir. Bu yüzden para kazanırken düzenli bir şekilde gelirinizin en az %10'unu birikim için ayırmalısınız.

Başka bir finansal pişmanlık ise emeklilik için yeterli birikim yapılmaması. Emeklilik, gençken çok uzak görünse de aslında zaman çok hızlı akıyor.

Gençken nasılsa kazanıyorum diyerek her elinize geçeni harcarsanız zor bir emeklilik sizi bekliyor olabilir. İleride pişmanlık yaşamamak ve mutlu bir emeklilik dönemi geçirmek için birikim yapmalısınız.

En çok rastlanılan finansal pişmanlık ise alışveriş sonrası yaşanılan pişmanlıklar. Alışveriş yapmayı çok sevsek de en az bir kere alışveriş sonrası aldıklarımıza bakarak "Bunu neden aldım?" diye kendimize sormuşuzdur.

Gereksiz yaptığınız alışverişler sonrasında pişmanlık kaçınılmaz oluyor. Bu finansal pişmanlıkları ortadan kaldırmak için yapabileceğiniz bazı şeyler var.

Alışveriş yaparken daha bilinçli olarak finansal pişmanlıkların önüne geçebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Finansal pişmanlıkları engellemek için önce bu pişmanlığa neden olan harcamaları detaylı şekilde inceleyebilirsiniz.

Öncelikle pişmanlık yaşadığın alışverişleri neden yaptığını düşünmen gerek. Bu alışverişlerin ortak noktasını bularak pişmanlığın nedenini anlamak mümkün olabilir.

Pişman olduğun bu alışverişleri yaparken daha çok nerede olduğunu düşünerek de önüne geçmek mümkün.

Örneğin akşamları televizyon karşısındayken ya da alışveriş merkezindeyken daha fazla pişman olduğun alışverişler yapıyor olabilirsin.

Bazen duygular da alışveriş yapmaya insanı itebiliyor. Pişman olunan alışverişleri yaparken hangi duyguların ağır bastığını inceleyerek bu pişmanlığın önüne geçilebilir.

Üzgünken, mutluyken ya da kızgınken yapılan alışverişlerin sonu pişmanlık olabiliyor. Alışverişe seni iten nedeni bularak önüne geçebilirsin.

Alışveriş yaparken pişmanlık yaşamamak için bu alışverişin bir ihtiyaç mı yoksa istek mi olduğuna karar vermelisin.

Sırf indirimde diye ya da sadece beğendiğin için bir şeyler alıyorsan bu bir problem. İhtiyaçlarını belirleyerek ona uygun alışveriş yapmak pişmanlığı ortadan kaldırıyor.

Son zamanlarda çokça kullandığımız internet alışveriş sitelerine kredi kartı kaydetme işlemi alışverişi çok kolaylaştırıyor.

Daha bilinçli alışveriş yapmak için internet sitelerine kaydettiğiniz kredi kartlarını silin. Bu sayede alışveriş yapmayı biraz daha zorlaştırabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın