Görüş Bildir
Haberler
Financial Times: 'İmamoğlu, Türk İş Dünyasını Erdoğan'a Karşı Cesur Olmaya Çağırıyor'

Financial Times: 'İmamoğlu, Türk İş Dünyasını Erdoğan'a Karşı Cesur Olmaya Çağırıyor'

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İngiliz Financial Times gazetesine konuştu. Gazete, İmamoğlu ile ilgili haberine 'İstanbul Belediye Başkanı Türk iş dünyasını Erdoğan'a karşı ‘cesur olmaya' çağırıyor” başlığını attı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Financial Times'a konuşan İmamoğlu Türkiye'deki şirket yöneticilerinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın alışılmışın dışındaki politikalarına karşı açıkça konuşamamaları nedeniyle kötüye giden ekonomik krizden sorumlu olduğunu söyledi.

Haberde “Türkiye'de muhalefetin önde gelen isimlerinden biri” olarak nitelenen İmamoğlu, Türkiye'nin “tarihin en önemli ekonomik krizini” yaşadığını belirterek şirket yönetimlerine “cesur olma” çağrısı yaptı. 

“İş dünyasının hâlâ cesaret gösteremediğini üzüntüyle izliyorum. Ne yazık ki iş dünyasının da bu ekonomik durumda suçu var” diyen İmamoğlu, iş çevrelerinde birçok kişinin Erdoğan'ı eleştirdikleri için cezalandırılmaktan korktuğunu ifade etti.

"Erdoğan kazanırsa görevden alınabilirim"

"Erdoğan kazanırsa görevden alınabilirim"

Erdoğan'ın bir kez daha cumhurbaşkanı seçilmesi halinde görevden alınabileceğini söyleyen İmamoğlu, 2019'da iptal edilen İBB seçimlerini de hatırlatarak, 'Aklımıza gelmeyecek, inanmayacağımız, asla olmaz diyeceğimiz pek çok şeyi yaptılar. Seçimi iptal edebilecek zihniyete sahip bir sistem her şeyi yapabilir” diye konuştu.Muhalefetin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde doğru adayı belirlemesinin 'çok, çok önemli' olduğunu söyleyen İmamoğlu, Erdoğan'ın halk desteğinin tüm zamanların en düşük seviyesinde olduğunu belirterek “Şu anda hükümet kazanamaz” dedi. İmamoğlu, Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybetmesi ve seçimi yeniletmesi halinde 'devasa bir yenilgi' alacağını ifade etti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
27
13
11
8
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Umran Cakci

İmamoğlu ,Cumhurbaşkanını böyle bir konu için eleştirebilecek düzeyde bir siyaset figürümü ancak belediye başkanı seviyesinde siyaset yapabilir, gerçekten ko... Devamını Gör

biri işte

Adam İstanbul'u yönetemedi, şimdi Türkiye'yi yönetmek için uğraşıyor. Ayrıca birilerinin kuklası olduğu da malum oldu artık. Büyükelçisi gelir onunla görüşür... Devamını Gör

Akdulum

Şu adamın sürekli siyaset içerisinde görmekten gına geldi gerçekten.. İyiki bir ibb başkanı oldu.. Kendini cumhurbaşkanı makamından üstün götürüyor.. Zaten d... Devamını Gör