Görüş Bildir
Haberler
Final Bölümüyle Resmen Çuvallayıp Tüm İzleyenleri Hayal Kırıklığına Uğratan Hüsran Dolu Diziler

Final Bölümüyle Resmen Çuvallayıp Tüm İzleyenleri Hayal Kırıklığına Uğratan Hüsran Dolu Diziler

Merhabalar. O merakla izlediğimiz televizyon dizilerinin son bölümlerinin hep çok iyi olacağını ya da olması gerektiğini düşünürüz. Ancak çoğu zaman bu böyle olmuyor. Çok uzun süre boyunca oynayan diziler çok garip sonlarla final yapıyor. Ee haliyle bu durum da izleyicilerde hayal kırıklığı yaratıyor. Bu içerikte son bölümüyle adeta çuvallayan dizileri bir araya topladım. Dizileri izlemeyenleri düşünerek içeriklerden biraz bahsedip neden finallerinin kötü olduğunu açıkladım. Yine de eser miktarda spoiler içerir.

İyi okumalar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Supernatural (2005–2020)

16. Supernatural (2005–2020)

Dizi iki erkek kardeşin, avcı olan babalarının izinden giderek canavarlar, iblisler ve yeryüzünde dolaşan tanrılar da dahil olmak üzere birçok türden kötü doğaüstü varlıklarla savaşmasını anlatıyordu. Ancak dizinin finalinde ana karakterlerden birinin olabilecek en kötü şekilde ölmesi Supernatural hayranları tarafından acınası bulundu.

Yaratıcı: Eric Kripke

Oyuncular: Jared Padalecki, Jensen Ackles, Jim Beaver

15. Chuck (2007–2012)

15. Chuck (2007–2012)

Dizi, bir bilgisayar delisi olan Chuck'ın yanlışlıkla kritik hükümet sırlarını beynine indirdiği için hem CIA'nin hem de NSA'nın onu korumak ve yeni keşfettiği becerilerini kullanması için bir ajan görevlendirmesini konu alıyordu. Dizinin finalinde Sarah'nın hafızasını geri kazanıp Chuck'la ilişkisine devam edip etmeyeceğine karar vermeyi izleyiciye bırakması dizi hayranlarının tepkisini çekti.

Yaratıcılar: Chris Fedak, Josh Schwartz

Oyuncular: Zachary Levi, Yvonne Strahovski, Joshua Gomez

14. Dexter (2006–2013)

14. Dexter (2006–2013)

Dizi, günlerini suçları çözmek ve geceleri onları işlemekle geçiren Amerika'nın en sevilen seri katili Dexter Morgan'ı anlatıyor. Dizi yapımcılarından birinin diziyi Dexter'ın ölüm cezası almasıyla bitirmek istediği biliniyordu ancak bunun yerine başka bir kimliğe büründüğü gösterildi.

Yaratıcı: James Manos Jr.

Oyuncular: Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, David Zayas

13. Veronica Mars (2004–2019)

13. Veronica Mars (2004–2019)

Dizi, en iyi arkadaşı öldürüldükten ve babası ilçe şerifi olarak görevden alındıktan sonra Veronica Mars'ın hayatını Neptune kasabasındaki en zorlu gizemleri çözmeye adamasını konu alıyordu. Dizinin finalinde senaristlerin Veronica'nın mutlu sonunu 'çalarak' hayranlara büyük bir kötülük yaptığı düşünülüyor.

Yaratıcı: Rob Thomas

Oyuncular: Kristen Bell, Jason Dohring, Enrico Colantoni

12. Lost (2004–2010)

12. Lost (2004–2010)

Dizi, bir uçak kazasından kurtulanların, görünüşte ıssız olan bir tropik adada hayatta kalabilmek için birlikte çalışmaları etrafında dönüyordu. Lost'ta, senaristler her sezon boyunca giderek daha fazla gizem yarattılar. Ancak dizinin son bölümünde bu gizemlerin büyük çoğunluğu için tatmin edici sonuçlar ortaya çıkmadı.

Yaratıcılar: J.J. Abrams, Jeffrey Lieber, Damon Lindelof

Oyuncular: Jorge Garcia, Josh Holloway, Yunjin Kim

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Pretty Little Liars (2010–2017)

11. Pretty Little Liars (2010–2017)

Dizi, dört arkadaşın bir yandan en iyi arkadaşlarının ortadan kaybolmasını araştırırken bir yandan da en karanlık sırlarını ifşa etmekle tehdit eden isimsiz bir düşmana karşı birlik olmasını ele alıyordu. Dizinin takipçileri final bölümü için tamamiyle bir 'bahane' ve 'kaytarma' tanımlaması yapıyor. Az bir spoiler vereyim: Konu kaybolan kişiyle ilgili.

Yaratıcı: I. Marlene King

Oyuncular: Troian Bellisario, Ashley Benson, Lucy Hale

10. The Vampire Diaries (2009–2017)

Dizi, Mystic Falls kasabasındaki hayatlar, aşklar, tehlikeler ve felaketler üzerine. Dizide genç bir kız birdenbire iki vampir erkek kardeş arasında kalır ve bu da kasaba önünde korkunç yaratıkların pusuda beklemesine neden olur. Dizinin çuvallamışlar kategorisinde olmasının nedeni ise son bölümünde hayranlara herhangi bir kapanış veya mutlu son vermemesi.

Yaratıcılar: Julie Plec, Kevin Williamson

Oyuncular: Nina Dobrev, Paul Wesley, Ian Somerhalder

9. Lucifer (2016–2021)

9. Lucifer (2016–2021)

Lucifer Morningstar, cehennemde saygılı hizmetkar olmaktan bıktığına karar verdi ve insanlığı daha iyi anlamak ve dünyada biraz zaman geçirmek için melekler şehri Los Angeles'a yerleşti. Sonra da olaylar olaylar! Buradan dizinin senaristlerine sesleniyoruz: Lucifer'ın Chloe'yi geride bırakıp cehenneme göndermeniz yılların birikimine ihanet değil de nedir?

Yaratıcı: Tom Kapinos

Oyuncular: Tom Ellis, Lauren German, Kevin Alejandro

8. The 100 (2014–2020)

Bir nükleer savaşın medeniyeti yok etmesinden 97 yıl sonra hayatta kalanları barındıran bir uzay gemisi, gezegeni yeniden doldurmak umuduyla 100 çocuk suçluyu dünyaya geri gönderiyor. Dizinin takipçileri, final bölümünün asıl amaca hizmet etmediğini düşünüyor. Ee haklılar da!

Yaratıcı: Jason Rothenberg

Oyuncular: Eliza Taylor, Bob Morley, Marie Avgeropoulos

7. American Horror Story (2011– )

7. American Horror Story (2011– )

Ölümcül bir geçmişe sahip bir ev, bir akıl hastanesi, bir cadı meclisi, bir ucube gösterisi sirki, perili bir otel, ele geçirilmiş bir çiftlik evi, bir tarikat, kıyamet, bir slasher yaz kampı dahil olmak üzere farklı karakterlere ve yerlere odaklanan bir antoloji dizisidir. Diziyi takip edenler American Horror Story'de her yeni bölümün sonunun, başlangıcın yoğunluğuna ve entrikasına asla tam olarak uymadığını iddia ediyor.

Yaratıcılar: Brad Falchuk, Ryan Murphy

Oyuncular: Lady Gaga, Kathy Bates, Angela Bassett

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Castle (2009–2016)

6. Castle (2009–2016)

Dizi, Richard 'Rick' Castle'ın bir seri katilin kendi romanlarının olay örgüsünü taklit etmesinden sonra bir NYPD cinayet soruşturma ekibiyle birlikte çalışmasını konu alıyor.

Yaratıcı: Andrew W. Marlowe

Oyuncular: Nathan Fillion, Stana Katic, Susan Sullivan

5. Line of Duty (2012–2021)

5. Line of Duty (2012–2021)

Line of Duty, tartışmalı bir polis yolsuzluğu ile mücadele birimi olan AC-12'nin soruşturmalarını konu alan drama dizisidir. Dizinin hayranlarını üzen şey ise final için sayısız hayran teorisinin boşa çıkıp çok farklı bir finalle bitmiş olması oldu.

Yaratıcı: Jed Mercurio

Oyuncular: Martin Compston, Vicky McClure, Adrian Dunbar

4. Killing Eve (2018–2022)

4. Killing Eve (2018–2022)

Dizi, bir grup olaydan sonra, bir güvenlik görevlisinin ve bir suikastçının hayatlarının ayrılmaz bir şekilde bağlantılı hale gelmesini konu alıyordu. Son bölümün kapanış dakikalarında ana karakterlerden birinin bir keskin nişancı tarafından vurularak ölümüyle sonuçlanması dizinin takipçileri için hüsrana yol açtı.

Yaratıcı: Phoebe Waller-Bridge

Oyuncular: Jodie Comer, Sandra Oh, Fiona Shaw

3. True Blood (2008–2014)

3. True Blood (2008–2014)

Telepatik garson Sookie Stackhouse, Louisianalı güneyli bir beyefendi ve vampir olan gizemli Bill Compton ile tanıştığında tuhaf, yeni bir doğaüstü dünyayla karşılaşır. 7 sezon süren dizinin finalinin en iyi karakterlere yeterince odaklanmamış olması onu da bu listeye dahil ediyor.

Yaratıcı: Alan Ball

Oyuncular: Anna Paquin, Stephen Moyer, Sam Trammell

2. Game of Thrones (2011–2019)

2. Game of Thrones (2011–2019)

Evet sırada Game of Thrones var. Dokuz asil ailenin, Westeros topraklarının kontrolü için savaşmasını ve kadim bir düşman geriye dönüşünü konu alan dizi son zamanların en ses getiren yapımlarından biri. Dizinin hayranlarına göre final tam bir fiyaskoydu. Bran'ın kral olarak taç giymesi ve Daenerys'in ölümü, sekiz yıldır ilmek ilmek örülen hikayenin neden böyle bittiğini izleyiciye sorgulatıyor.

Yaratıcılar: David Benioff, D.B. Weiss

Oyuncular: Emilia Clarke, Peter Dinklage, Kit Harington

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. How I Met Your Mother (2005–2014)

1. How I Met Your Mother (2005–2014)

Aslında dizinin konusunu herkes biliyor ama yine de bahsetmek gerek. HIMYM, Ted'in çocuklarına geriye dönük hikayeler anlatarak kendisinin ve en iyi dört arkadaşının anneleriyle tanışmasına kadar yaptıkları yolculuğu anlatıyor. Senaristlerin 'anne' karakterini öldürüp sonunda Ted ve Robin'i eşleştirmeye karar vermeleri dizinin ana fikrini çöpe attı desek yalan olmaz.

Yaratıcılar: Carter Bays, Craig Thomas

Oyuncular: Josh Radnor, Jason Segel, Cobie Smulders

Çok fazla spoiler vermeden dizileri size anlattım. Game of Thrones ve HIMYM hariç tabii. Aranızda hâlâ diğer dizileri izlemeyenler ya da şu an izleyenler olabilir. Peki siz bu dizilerin finalleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
2
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aleyna

bir numaraya HIMYM koymanız harika olmuş kesinlikle rezaletti final sezonlarca eğlenerek izlediğim tedin akıbetini merak ettiğim diziyi çok kötü bitirmiş usl... Devamını Gör

Gizem Yenikler

Dexter, Lost, 1. How I Met Your Mother (2005–2014) güzeldi.

peripella

super natural o sekılde bıtmelıydı zaten dean avlanırken, cunku bırı normal bı hayat ıstıyordu dıgerı avlanmak dean avlanırken sam asla deanı bırakmıyacaktı,... Devamını Gör