Görüş Bildir
Haberler
Ferguson'da Öldürülen Gencin 6 Kez Vurulduğu Anlaşıldı

Ferguson'da Öldürülen Gencin 6 Kez Vurulduğu Anlaşıldı

adem kara
18.08.2014 - 12:59 Son Güncelleme: 18.08.2014 - 14:14

Ferguson'da Yine Sokağa Çıkma Yasağı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ferguson, Missouri'de polis kurşunuyla ölen 18 yaşındaki Michael Brown'ın ölümüyle ilişkili ikinci otopsi raporu çıktı. New York'taki eski adli doktorlarından birine göre, polis, silahsız olan Michael Brown'a 6 kez ateş etti ve kurşunlardan en az ikisi kafasına isabet etti.

Pazar günü Brown ailesi için ikinci otopsiyi gerçekleştiren Michael M. Baden, ölümün muhtemelen Michael Brown'ın kafası ve beynine isabet eden kurşunlardan kaynaklandığını söyledi.

Baden, 'En az altı kurşun giriş izi vardı; yedi de olabilir. Ancak bulgularımızla ilk otopsi raporu arasında ilişki kurmamız gerekiyor' dedi. Brown'ın ilk otopsisini, Missouri'deki resmi yetkililerden biri yapmıştı. FBI da kendi otopsisinin gerçekleştirmeyi planlıyor.

Doktor Baden, Brown'ın bir kez kafasından, bir kez alnından ve dört kez de kolundan vurulduğunu kaydetti. New York'taki adli tıpta 25 yıl ve New York Eyalet Polisi'yle birlikte de 25 yıl çalışmış olan Baden, Brown'ın koluna isabet eden kurşunların bazılarının kaburgaları delerek göğsüne ve akciğerlerinin içine kadar girdiğini belirtti.

Baden, Brown'ın ailesinin isteğiyle, karşılıksız olarak inceleme yaptı.

Vücutta barut kalıntısına rastlanmadığını söyleyen Doktor Baden, Brown'un uzak mesafeden vurulmuş olabileceğini, ancak bunun kıyafetlere bakılarak kesinleştirilebileceğini ifade etti.

Baden, Brown'ın bedeninde yakın temas bir kavga olduğuna işaret eden bir bulgu olmadığını belirtti.

Brown'ın 1.95m boyunda, 130 kg ağırlığında olduğunu anlatan Baden, 'Bir Amerikan futbolu oyuncusunun vücuduna sahipti' diye konuştu.

Baden'in otopsi sonuçları ilk olarak New York Times'ta yayınlanmıştı.

DEVLIN BARRETT | WSJ

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0