Görüş Bildir
Haberler
Fenerbahçe Avrupa'da İlk 5'te

Fenerbahçe Avrupa'da İlk 5'te

Enver K.
19.02.2015 - 11:26

Avrupa'nın önde gelen tüm liglerine göre Fenerbahçe, Avrupa’nın en az gol yiyen 5 takımından biri durumunda. Süper Lig’de geride kalan 20 haftada kalesinde 14 gol gören sarı-lacivertli takım, ligde oynadığı son 7 maçta ise kalesinde sadece 1 gol gördü. Maç başına 0.7 gol yeme ortalamasıyla oynayan Fenerbahçe, bu özelliğiyle İspanyol Real Madrid, İngiliz Chelsea, Fransız Lyon ve Hollanda ekibi PSV Eindhoven gibi önemli takımları geride bırakmayı başardı. 

Fenerbahçe, Almanya'dan Bayern Münih (9), Portekiz'den Benfica (9), İtalya'dan Juventus (12) ve İspanya'dan Barcelona’nın (13) gerisinde yer alıyor. Fenerbahçe’nin bu başarı tablosunda sakatlığının ardından 9.5 ay sonra sahalara dönen Egemen Korkmaz ile Alves’in uyumunun büyük payı var. Egemen'in sezon başında sakatlığı nedeniyle oynamadığı dönemde 13 maçta kalesinde 13 gol gören sarı-lacivertliler, milli futbolcunun dönüşünün ardından çıktığı 7 karşılaşmada kalesinde sadece 1 gol gördü. Fenerbahçe'de son 7 maçın 6'sında Egemen'in partnerliğini yapan Alves de başarılı performansıyla teknik direktör İsmail Kartal'ın vazgeçilmezleri arasına girdi.

Kartal’ın yeni hedefi 5 maçta 15 puan

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, yeni bir hedef belirledi. Genç teknikadam, önlerindeki 5 maçlık periyodu kayıpsız geçmeyi hedefliyor. Başarılı hoca, Mart ayında oynayacakları derbi maçların şampiyonluğu belirleyeceğine inanıyor. Mart ayında Şükrü Saracoğlu’nda G.Saray, G.Birliği ve Beşiktaş ile oynayacaklarını hatırlatan İsmail Kartal, derbileri kendi sahalarında kazanmaları halinde şampiyon olacaklarına inanıyor. İsmail Kartal, “Önümüzdeki 5 maçta 15 puan alırsak şampiyonluk yolunda kimse bizi tutamaz. Beşiktaş ve G.Saray ile evimizde oynayacağız. Bu maçları kayıpsız geçersek rakiplerimizle aramızdaki puan farkını açarız” dedi.

Kazanmayı öğretti!

F.Bahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal kadro değişiklikleri ile kazanmayı alışkanlık haline getiren bir takım meydana getirdi. Bunu başarırken de sadece bir hoca olarak değil aynı zamanda bir ağabey gibi davranmasının büyük etkisi oldu. Kartal, zor günler geçiren oyuncuların her zaman yanında oluyor, onların dertlerini dinliyor. Kötü günlerinde ne yapmaları gerektiğini anlatıyor.

Kanatlar çalışıyor

F.Bahçe’nin son haftalardaki yükselen performansında bek oyuncuları Caner Erkin ile Gökhan Gönül’ün de payı büyük. Süper Lig'de 15 maçlık periyotta Caner'in 3 asisti bulunurken, Gökhan'ın ise hiç asisti bulunmuyordu. Ligde son 5 maçta ise Caner 1 gol 3 asistlik, Gökhan Gönül de 2 asist yaparak 2 gole katkıda bulundu.

Yeni Şafak

Kaynak: http://www.yenisafak.com.tr/spor/fbah...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0