Görüş Bildir
Haberler
Fed Faiz Yükseltmedi

Fed Faiz Yükseltmedi

ABD Merkez Bankası (Fed), faiz oranını son dönemdeki olumsuz küresel ekonomik ve finansal gelişmeler nedeniyle değiştirmedi. Fed, ayrıca bu yıla ilişkin faiz artış beklentisini aşağı yönlü revize etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fed’in para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) iki günlük mart toplantısı sona erdi.

Toplantının ardından yayınlanan karar metninde, FOMC üyelerinin gösterge faiz oranını yüzde 0,25-0,50 aralığında sabit tutma kararını 1'e karşı 9 oyla aldığı belirtildi.

Metinde, 'FOMC’nin ocak toplantısından bu yana alınan veriler, ekonominin son aylardaki küresel ekonomik ve finansal gelişmelere rağmen ılımlı hızda büyüdüğüne işaret ediyor' değerlendirmesine yer verildi.

''Küresel gelişmeler risk teşkil ediyor''

FOMC karar metninde küresel ekonomik ve finansal gelişmelerin risk teşkil etmeye devam ettiği, bu nedenle federal fonlama oranının yüzde 0,25-0,50 aralığında kalması kararı alındığı belirtildi.

Fed, ekonomik tahminlerini revize etti



ABD ekonomisine ilişkin beklentilerini de güncelleyen Fed, bu yılki ortalama büyüme tahminini yüzde 2,4'ten yüzde 2,2'ye düşürdü, gelecek yıla ilişkin ortalama büyüme tahmini ise yüzde 2,2'den yüzde 2,1'e indirdi.



Dolar geriledi

ABD Merkez Bankası Fed'in faiz kararının ardından dolar geriledi. Dolar/TL, karar sonrası 2,88 seviyesinin altına indi.

Güne yatay başlayan dolar/TL, küresel piyasalarda Fed öncesinde sergilenen temkinli görünüm ve gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısında gerilemesinin etkisiyle gün içinde 2,9295'e kadar yükselmişti.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın