Görüş Bildir
Haberler
Fazla Para Kazanmak Uğruna Yanlış Tedavilerle Hastalarını Sonsuz Acılara Mahkum Eden Birbirinden Korkunç Doktorlar

etiket Fazla Para Kazanmak Uğruna Yanlış Tedavilerle Hastalarını Sonsuz Acılara Mahkum Eden Birbirinden Korkunç Doktorlar

Sheida
17.08.2018 - 14:14 Son Güncelleme: 21.08.2018 - 16:58

Gözlerini para bürüdüğü için gereksiz ve yanlış tedavilerle hastalarını istismar eden birbirinden korkunç doktorları sizler için derledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. James Burt

1. James Burt

1975 yılında James Burt, çıkarttığı kitabında kadınların cinsel birliktelikte yapısal olarak yetersiz olduklarından ancak bu durumun da ameliyatla düzeltilebileceğinden bahsetti. Söz konusu olan ameliyat ise kadınların klitorisinde üst kısımda bulunan deriyi almak,  vajinayı oynatmak ve idrar yolunun yerini değiştirmek, hatta vajina ve göden bağırsağı arasındaki duvarı kaldırmaktan geçiyor. James bu ameliyatı ise izinleri ve haberleri olmadan yüzlerce kadının üzerinde denedi. 

Cheryl Dillon isimli kadın başına geleceklerden habersizdi ve mesane problemi nedeniyle James’e başvurmuştu. Basit bir histerektomi ameliyatı (rahmin vücuttan çıkarılması) olacaktı ancak James’in başka planları vardı. 9 saat süren bir operasyon sonunda James zavallı kadının vajinasının yerini değiştirmiş ve klitorisine de müdahalede bulunmuştu. Cheryl uyandığında müthiş bir acı çekiyordu ve ameliyattan sonra 5 gün boyunca da yarı baygın bir haldeydi. Hatta günlük aktivitelerini bile düzgün bir şekilde yapamaz hale gelmişti: Oturamıyor, pantolon giyemiyor ya da acı çekmeden seks yapamıyordu.

İdrar kesesindeki sinirler kesildiği için tuvaletinin gelip gelmediğini anlayamıyordu...

Bir diğer hastasının ise kadının idrar kesesindeki sinirleri kestiği için ameliyattan sonra idrar torbasının dolduğunu anlayamaz bir hale geldi. Her iki saatte bir tuvalete gitmek ve durumunu kontrol etmek zorundaydı… Çok acı çeken hasta, başka bir doktora gittiğinde ise acı gerçekle karşılaştı. Üreme organları zarar görmüştü ve artık normal bir insanın sahip olduğu anatomiye sahip değildi. 

Bütün bunların üzerine James’e dava açıldı ve 1988 yılında doktorluk lisansı elinden alındı.

2. Christopher Duntsch

2. Christopher Duntsch

Christopher Duntsch neredeyse yirmi yıla yakındır cerrah olarak çalışıyordu. O zamanlar ise çalışma arkadaşlarından “hayatımda gördüğüm en kötü cerrah”, “sosyopat” ve “hastalar için tehlikeli” gibi birçok ün kazanmıştı. 

Çocukluk arkadaşlarından biri olan Jerry Summers’a omurga füzyonu ameliyatı yapacaktı. Ameliyat sırasında Jerry’nin omurgasındaki arterlerden birini kesti ve bu büyük bir kan kaybına neden oldu. Jerry uyandığında kollarını ve bacaklarını oynatamıyordu. Bu durumu kontrol etmek yerine diğer hastalarıyla ilgilenmeye başladı ve Jerry’nin problemlerini görmezden geldi.

İhmalkar doktorun kariyerinin sonu bir başka hastasına yaptığı ameliyattan sonra geldi...

Kariyerinin sonu ise Jeffrey Glidewell’e yaptığı ameliyat sonrasında geldi. Ameliyat sırasında Christopher o kadar isteksiz ve yetersiz bir durumdaydı ki ekip arkadaşları ameliyata burada bir son vermesini ve dinlenmesi gerektiğini söyledi. 2 gün boyunca yoğun bakımda yatan Jeffrey, ailesinin ısrarları ve istekleri sonucunda başka bir doktora götürüldü. Doktor Randall Kirby ise Jeffrey’nin omurga atardamarını kestiğini hatta boğazını da yanlış yerden keserek bu kesikten salya ve irin akmasına sebep olmuştu. Aynı zamanda ameliyat sırasında boğazında bir sünger de unutmuştu. 

İhmallerinden dolayı Christopher’a dava açıldı ve incelenmeye başladı. 2013 yılında diploması elinden alınan Christopher, suçlu bulunarak 2017 yılında ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

3. Farid Fata

3. Farid Fata

Doktor Farid Fata, Maggie Dorsey isimli hastasına omurilik tümörü teşhisi koydu ve yoğun bir kemoterapi tedavisi istedi. Kemoterapiden sonra Maggie artık eskisi gibi değildi: kronik bir ağrısı vardı, güçsüzdü ve çarpıntısı vardı. Artık yemek yapamıyor, temizlik yapamıyor, yazı yazamıyor ya da kızının saçlarını tarayamıyordu. Bazı günler ayakta bile duramaz hale gelmişti.

Aradan bir süre geçtikten sonra Maggie aslında hiçbir zaman tümörü olmadığını öğrendi. Zavallı Maggie, Farid’in kemoterapiden para alabilmek için yanlış tedavi önerdiği birçok hastadan biriydi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Para kazanabilmek uğruna hastalarına fazladan kemoterapi verdiği için suçlu bulundu...

Farid ile birlikte çalışan doktorlardan biri durumu gerekli yerlere bildirdikten sonra Farid yakalandı. Dava sırasında birçok hastaya huzur içinde ölmelerine izin vermek yerine gereksiz birçok tedavi uyguladığı ve acı çekerek ölmelerine sebep olduğu anlaşıldı. Hatta kanser hastalarından birine 195 kemoterapi tedavisi vermişti ve bunun 177’sinin gereksiz olduğu anlaşıldı. 

Farid’in buna benzer 553’e yakın kurbanı olduğu hatta sayının daha da fazla olabileceği ortaya çıktı. 2014 yılında suçlu bulunan Farid, 45 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

4. Graeme Reeve

4. Graeme Reeve

15 yıl boyunca diğer doktor, hemşire ve hastalardan 35'e yakın şikâyet alan Graeme Reeve, 2001 yılında jinekolog olarak çalışmaya başladı. 

2002 yılında doktor, Carolyn DeWaegeneire için bir ameliyat ayarladı. Genital bölgesinden kanser riski taşıyan küçük bir parça deri alınacaktı. Ameliyat başlamadan önce doktor kadının kulağına eğileyerek “Aynı zamanda klitorisini de alacağım” diye fısıldadı. Anestezi etkisi altında olan Carolyn doktoru durdurabilecek hiçbir şey yapamayacak durumdaydı. Ameliyat sırasında doktor, kadının dışarıdaki bütün genital organlarını aldı. Hemşire neden böyle bir şey yaptığını sorduğunda ise “Kocası ölü o yüzden onun için fark etmez.” cevabını verdi. Bu ameliyattan sonra Carolyn idrarıyla ilgili problemler yaşamaya başladı.

Birçok hastasına cinsel taciz ve işini kötüye kullanmak suçlarıyla 11 ay hapis cezasına çarptırıldı.

5. Aria Sabit

5. Aria Sabit

Beyin cerrahı Aria Sabit, iki düzineden fazla hastasına mesleki hata davası ile yüz yüze geldi. 2011 yılında Michigan’a taşınarak burada bir grup meslektaşıyla Beyin ve Omurga Doktorları grubunu kurdu. 

Tonocca Scott isimli adam 2012 yılında sırtındaki ağrı nedeniyle bu gruba başvurmuştu. Aria, hastaya spinal füzyon ameliyatı önerdi ve ameliyat ayarlandı. Ameliyattan sonra Tonocca’nın parmaklarında, sırtında ve sağ bacağında karıncalanma şikâyeti başladı. Aria’ya “kanım bacaklarımın içinde kaynıyor gibi hissediyorum” dese de Aria durumu önemsemedi. Tonocca başka bir doktora gittiğinde ise söz konusu ameliyatın hiç gerçekleşmediğini öğrendi.  

Daha sonra dedektifler, Aria’nın maddi çıkarlar nedeniyle hastalarına ameliyat önerip ameliyatı gerçekleştirmeyerek para kazandığını ortaya çıkardılar. Aria’nın yüzlerce hastası vücutlarında ömür boyu bir acıyla baş başa kaldılar. 2017 yılında ise doktor 19 yıl 7 aylık bir hapis cezasına çarptırıldı.

Aslında hiçbir ameliyat gerçekleştirilmemişti...

Tonocca başka bir doktora gittiğinde ise söz konusu ameliyatın hiç gerçekleşmediğini öğrendi.  

Daha sonra dedektifler, Aria’nın maddi çıkarlar nedeniyle hastalarına ameliyat önerip ameliyatı gerçekleştirmeyerek para kazandığını ortaya çıkardılar. Aria’nın yüzlerce hastası vücutlarında ömür boyu bir acıyla baş başa kaldılar. 

2017 yılında ise doktor 19 yıl 7 aylık bir hapis cezasına çarptırıldı.

6. Jacobus Van Nierop

6. Jacobus Van Nierop

Jacobus Van Nierop küçük şehirlerine taşındığında yerli halk durumdan çok memnun olmuştu. Ancak kısa bir süre sonra şehirde korku hikâyeleri başladı. Hastalar Jacobus’a gittikten sonra gereksiz tedaviler sonucunda çekilemez bir ağrıyla baş başa kalıyorlardı. 

2012 yılında Sylviane Boulesteix isimli hasta Jacobus’un ofisini ziyaret etti. Jacobus hiçbir uyarı yapmadan genç kadının ağzındaki 8 sağlıklı dişi çekti ve saatler süren bir kanamaya sebep oldu. Aynı zamanda da acısını dindirecek hiçbir şey yapmadı. 

100’den fazla insan Jacobus’a karşı dava açtı. 2014 yılında Kanada’ya uçan doktor sonunda Fransa’ya döndü ve suçlu bulundu. Hakim Jacobus’un hastalarının hikayelerini dinledi. Sonunda doktoru suçlu bularak işinden men etti. Doktor aynı zamanda 10500 Euro’luk tazminat ödemek zorunda kaldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Ian Paterson

7. Ian Paterson

Cheryl Iommi, Ian Peterson ile 2003 yılında tanıştı. Sağ memesindeki kitleler alınacaktı ve ameliyatı Ian yapacaktı. Ian hastasına kanser olabileceğini söyledi ve bir başka ameliyat daha ayarladı. Cheryl uyandığında ise doktorun her iki memesine birden ameliyat yaptığını gördü. Ian hastasına diğer memesinde de kitleler bulunduğunu bu yüzden ameliyat yaptıklarını söyledi. 

Cheryl ilk başlarda ameliyattan memnun olsa da ilerleyen zamanlarda sonuçlar onu dehşete düşürdü. Ameliyattan sonra sol tarafında büyük bir çökük oluştu. Bunun üzerine yeniden ameliyat olduğunda sonuçlardan yine memnun kalmadı. Daha sonra öğrendi ki ikinci ameliyat tamamen gereksizdi…

Yaptığı gereksiz ameliyatlar kariyerinin son bulmasına neden oldu...

Ian’ın meslektaşları ameliyat konusunda endişelenmeye başladılar çünkü Ian lumpektomi ve mastektomi sırasında memeden yeterli dokuyu kaldırmamıştı ve bu da kanser riskini körüklüyordu. 

Ian’a karşı dava açıldığında ise geçmişinin gereksiz birçok ameliyatla dolu olduğu görüldü. Bu nedenle tutuklandı ve 2017 yılında suçlu bulunarak 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

8. Spyros Panos

8. Spyros Panos

Ortopedi cerrahı Spyros Panos kazanabildiği kadar çok para kazanmanın peşindeydi. Ofisinde her gün neredeyse 60 kadar hastaya bakıyor bu sayı bazen 90’ı buluyordu. Panos aynı zamanda günde 20 ya da daha fazla ameliyata giriyor ve çoğunlukla da ameliyatlarını tamamlamada başarısız oluyordu.

Pam Bisaccia isimli hastasının aşil tendonunu birçok kez ameliyat etmiş ancak tedaviyi bir türlü sonuçlandırmamıştı. Bu durum Pam'’ sonsuz bir acıyla baş başa bırakmıştı ve artık yürüyemez hale gelmişti. Çünkü her attığı adımda kızgın kumların üzerinde yürüyormuş gibi hissediyordu. Sonunda yatağa mahkum kalmaktan çok korkuyordu.

Başarısız ameliyatlar ve gereksiz uzayan tedaviler...

Pam gibi yüzlerce hasta Panos’a karşı dava açtı. Onu tedavilerini uzatmak, bozmak ve sağlıklı hastaları gereksiz yere ameliyat etmekle suçluyorlardı. Panos suçlu bulundu ve 2014 yılında 4 buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı. Diploması da elinden alınan doktora aynı zamanda 45 milyon dolarlık tazminat davası da açıldı.

9. Michael Rosin

9. Michael Rosin

Doktor Michael Rosin, Mohs mikrografik cerrahi alanında uzmanlaşmıştı bu cilt kanserini tedavi etmek için kullanılan bir teknikti. Michael hastalarından daha fazla para alabilmek için cilt kanseri teşhisi koyuyor ve hastalarını ameliyat ediyordu. Para hırsı nedeniyle böyle bir dolandırıcılığa başvurmuştu.

Düzenli olarak hastalarını istismar ediyor ve birçok ameliyata girmeleri için onları zorluyordu. 13 hastası en az 20 kere ameliyata girmiş hatta hastalarından biri 20 sene içerisinde 122 kere tedavi olmuştu. Hastalardan hiçbiri ise biyopsi sonuçlarının pozitif olabileceğini düşünmemiş ve şüphelenmemişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Para hırsıyla yanıp tutuşan doktoru çalışanları ele verdi...

Michael’ın çalışanları ise hastalarının %99’unun cildinde kanser tespit ettiği için şüphelenmeye başladı. Hatta çalışanlardan birisi bir parça strafor ve bir parça çiğnenmiş sakızı incelemesi için doktora vermiş, doktor bunlarda da kanser riski bulunduğunu söylemişti. Çalışan hemen Michael’i dava etti. 

Michael 70 ayrı sağlık suçundan ve dolandırıcılıktan suçlu bulundu. 22 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve dolandırıcı doktora 7 buçuk milyon dolarlık tazminat davası açıldı.

10. Glen Tucker

10. Glen Tucker

Glen Tucker plastik cerrahi alanında uzmanlaşmıştı ve Jan Lehman isimli kadın burnu kırıldığı için Glen’i ziyaret etti. Doktor, kadının derhal ameliyat olması gerektiğini söyledi. Normalde vermesi gereken ağrı kesici ilacı çok önceden verip kadını ameliyata hazırladı, zavallı kadın uyandığında müthiş bir acı çekiyordu. 

Jan, Glen’i her ay ziyaret etmeye başladı ve her gittiğinde farklı bir ameliyatla karşı karşıya kaldı. Zaman geçtikçe Jan’in nefes alması giderek zorlaşmaya başladı. Bir gün doktoru beklerken, burnunu sümkürdüğü sırada burnundan sarı iltihap geldi. Panik olan ve bir şeylerin doğru olmadığını söyleyen kadına doktorun cevabı ise “mendil son derece temiz, sadece sen iyi olmak istemiyorsun” oldu. 

O an Jan, doktorla ilgili bir şeylerin ters gittiğini anladı ve orayı terk edip başka bir doktordan randevu aldı. Doktor Jan’in burnunu incelediği sırada ise Glen’in ameliyat sırasında kadının burnunda gazlı bez unuttuğunu gördü. Bu nedenle iltihap kapmıştı. Haftalarca sinüslerindeki iltihabın geçmesi için tedavi gördü ve neredeyse burnu kullanılamaz hale gelecekti.

Birçok hastasına yalan yanlış tedavi uygulamıştı...

Birçok hastası Glen’in yanlış ve sorumsuz tedavileri nedeniyle dava açtı. Hatta hastalarından birinin ameliyatı o kadar kötü sonuçlanmıştı ki kolu kesilmek zorunda kalmıştı. Bir hastasının da iki başarısız ameliyattan sonra memeleri enfeksiyon kapmıştı, birinin memelerine hiçbir anestezi uygulamadan 18 cm’lik iğne sokmuştu, hatta birisinin yaptırdığı meme estetiğinden sonra göğüsleri kare şeklini almıştı…

1982 yılında Glen Tucker’a dava açıldı ancak balık tutmaya gittiği sırada kaybolduğu belirtildi ve birkaç gün sonra cenaze töreni düzenlendi. Birkaç yıl sonra bir gazeteci hastane kayıtlarından Glen Tucker’ın yaşadığını iddia etmişti. Bu olayın üstünden uzun bir süre geçtikten sonra ise Glen bulundu ancak karısını, kedisini ve kendisini vurarak intihar etmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
235
135
37
22
6
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Evan

Çocukluk yıllarım da karnımda çok fazla ağrı olduğu için doktara gittik birde Özel hastane doktor (Doktor değil kanımca) karnımı iki üçü kere elledi apandisi... Devamını Gör

shiroshinju

Küçükken bende yanlış doktor eline düşmüştüm,annem sayesinde hala nefes almaya devam ediyorum.Allah belasını versin,onun yüzünden bedenimde iyileşmeyecek izl... Devamını Gör

portside

Yıllar önce dizim ile ilgili bir sıkıntı oluştu. Defalarca doktora gittim. Doktor sürekli ilaç verip gönderdi. İlaçları almama rağmen acılarım artınca dayana... Devamını Gör