Görüş Bildir
Haberler
Fatih Özmen Kimdir? Kemal Kılıçdaroğlu'nun Videosunda Geçen Fatih Özmen Hakkında Tüm Detaylar!

Fatih Özmen Kimdir? Kemal Kılıçdaroğlu'nun Videosunda Geçen Fatih Özmen Hakkında Tüm Detaylar!

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya paylaşımı kısa sürede gündeme oturdu. CHP liderinin paylaşımında bahsettiği isimlerden biri de Fatih Özmen oldu. Gündemi takip eden vatandaşlar Fatih Özmen'in hayatı hakkında araştırmalar yapmaya başladı. Uzay şirketi Sierra Nevada Corporation'ın (SNC) İcra kurulu başkanı olan Özmen'in kariyerini ve hakkında bilinenleri sizler için derledik. Peki Fatih Özmen kimdir, ne iş yapıyor? Fatih Özmen kiminle evli?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fatih Özmen Kimdir?

Fatih Özmen Kimdir?

Fatih Özmen Sierra Nevada Corporation(SNC) İcra kurulu başkanı ve aynı zamanda sahibidir. Amerika'nın En Hızlı Büyüyen Özel Şirketlerinden biri olan Nevada merkezli Sierra Nevada Corporation'ı işleten Fatih Özmen Türkiye'de dünyaya gelmiştir. 

Eski Türk Ulusal Bisiklet Şampiyonu olan Özmen, 1970'li yıllarda profesyonel Türk bisikletçilerle birlikteydi. Daha sonra Nevada, Reno Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Lisans ve Yüksek Lisans derecesini aldı.

Fatih Özmen'in Serveti Ne Kadar?

Fatih Özmen'in Serveti Ne Kadar?

İş insanı Fatih Özmen, Forbes Türkiye'nin 2020'de hazırladığı “En Zengin 100 Türk” listesine göre 1.40 milyar dolarlık servetiyle 17. sırada yer alıyor.

Fatih Özmen'in Kariyeri

Fatih Özmen'in Kariyeri

ABD'nin Reno Üniversitesi (UNR) Elektrik Mühendisliği mezunlarından biri olan Fatih Özmen, navigasyon ve iniş sistemleri üzerinde yüksek lisans yapmıştır. 

2008 yılında satın aldığı Sierra Nevada Corporation MicroSat Systems, Inc. ve SpaceDev, Inc. şirketleri için pek çok başarıya imza atan Özmen, çok sayıda sistem ve kilit programların yönetiminin gelişiminde önemli rol oynamıştır.

2014 yılında da eşi Eren Özmen ile birlikte; bilim, mühendislik ve gazetecilik gibi alanlarda girişimci destek programlarına kalıcı katkı sağlamıştır. Nevada Üniversitesi Reno İşletme Yüksekokulu Merkezi'nin temellerinin atılması adına  üniversite tarihinin en büyük bağışını yapmışlardır.

Fatih Özmen Kiminle Evli?

Fatih Özmen Kiminle Evli?

Fatih Özmen, Sierra Nevada Corporation'ın (SNC) başkanı olan Eren Özmen ile evlidir. 

Fatih Özmen ve eşi Eren Özmen 1994 yılında şirketi satın almıştı.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın