Görüş Bildir
Haberler
Fatih Altaylı’dan ‘Sansür Yasası’ Eleştirisi: ‘İlk Yargılanan İstanbul Valisi Olurdu’

Fatih Altaylı’dan ‘Sansür Yasası’ Eleştirisi: ‘İlk Yargılanan İstanbul Valisi Olurdu’

Gazeteci Fatih Altaylı, HaberTürk’te yazdığı köşe yazısında, muhalefet tarafından ‘sansür yasası’ olarak ifade edilen kanunu eleştirdi. Altaylı, Kadıköy’deki patlama için ‘doğal gaz sebebiyle oldu’ açıklamasında bulunan vali Ali Yerlikaya için ‘yargılanırdı’ ifadelerini kullandı.

‘Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ TBMM’den geçti;

İçeriğin Devamı Aşağıda

‘Karşı devrimler ihtiyaç duyar’

‘Karşı devrimler ihtiyaç duyar’

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, köşe yazısında yasa ile ilgili şu ifadeleri kullandı;

“Bu tip yasalara genelde ya devrimler ya da karşı devrimler ihtiyaç duyar. Ya da diktatörlükler. Uzun soluklu, kalıcı olmazlar. Ama bir dönemi karartır, o dönemi yaşayanlara hayatı dar ederler.”

‘Vali yargılanırdı’

‘Vali yargılanırdı’

Peki bu yasa geçen hafta geçseydi ne olurdu! Söyleyeyim. Muhtemelen bu yasanın ilk kurbanı İstanbul Valisi Ali Yerlikaya olurdu. Değerli Valimiz geçen hafta İstanbul’da bir evde meydana gelen bir patlamadan sonra hemen bir açıklama yaptı. Patlamanın doğal gaz kaynaklı olduğunu söyledi. Bunu kötü niyetten yapmadı elbette. Kendisine öyle söylenmişti muhtemelen. Vali bunu söyleyince, tüm iktidar yanlısı basın ve iktidar kontrolündeki sosyal medya organizasyonları bu bilgiyi yaymaya başladılar. İGDAŞ “Yahu o evde doğalgaz bağlantısı bile yok” dedi ama iktidar gücünün yoğun gürültüsü altında herkes patlamanın doğalgazdan meydana geldiğine inandı. Al başına belayı. Yasa o gün yürürlükte olsa Vali Yerlikaya yanıltıcı bilgi paylaşmaktan, iktidar medyası ise yanıltıcı bilgiyi yaymaktan ötürü bir anda yasanın radarına girecek, yargılanacaktı. Patlamanın evdeki bir kişinin bomba imalatı yapmasından kaynakladığı ortaya çıkacak, valimiz bir terör faaliyetini saklamaya yönelik olarak yanıltıcı bilgi vermekle suçlanacak, medya da bunun suç ortağı olacaktı. İş mi bu!

‘Sultan 2. Abdulhamit iddiaları da mahkemelik olurdu’

‘Sultan 2. Abdulhamit iddiaları da mahkemelik olurdu’
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ya da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da daha önce ifade ettiği “Abdülhamit Han’ı astılar” sözünü birisi söylediği zaman hakkında “Yanıltıcı bilgiyi vererek halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ile suçlanabilecekti. Çünkü ne birinci ne de ikinci Abdülhamit’in asılmadığı, Abdülhamit Han olarak bayraklaştırılan Sultan 2. Abdülhamit’in 10 Şubat 1918’de 75 yaşında iken kalp yetmezliği nedeniyle öldüğü bilinen bir gerçekti. Keza “Sultan Abdülhamit döneminde hiç toprak kaybedilmedi” diye ısrar etmek de, en fazla toprak kaybeden hükümdar olduğu aşikar olan Abdülhamit Han hakkında yanıltıcı bilgi vermek ve yaymak olarak yargının konusu haline gelecekti.

Fatih Altaylı'nın köşe yazısını okumak için tıklayınız...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
89
42
17
3
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Sansür yasası AKP'nin daha rahat yalan söyleyebilmesi için çıktı. Bunu biz de biliyoruz, AKP de biliyor, medyası da biliyor, trolleri de biliyor.

pofudukpofyumak

Artık sadece hükümet yanlısı propaganda haberlerinden haberimiz olacak. 🤷🏼‍♀️

Ayşe Haseki

Zaten öyle yaşıyorduk

Doğru haberleri saklamaktan ziyade gotlerinden uydurdukları yalanlanmasin diye zaten.