Görüş Bildir
Haberler
Farklı Bir Dünyaya Adım Atmak İsteyenler İçin Denizler Altında Geçen 13 Oyun

Farklı Bir Dünyaya Adım Atmak İsteyenler İçin Denizler Altında Geçen 13 Oyun

Hala önemli bir kısmını keşfedemediğimiz, içerisinde pek çok güzellik ve gizem barındıran sualtını en iyi biçimde ele alan oyunlar bu listemizde.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. ABZÛ

1. ABZÛ

Bu yapımı tek bir kelime ile özetlememiz gerekse bu hiç şüphesiz büyüleyici olurdu. Bir oyundan çok deneyim olarak da tanımlayabileceğimiz yapım etkileyici atmosferi, çevrenizde adeta dans eden sualtı yaratıkları ve işin içine giren az biraz mitoloji ile sizleri çok farklı bir yerlere götürecek.

2. SOMA

2. SOMA

Sualtı sahip olduğu güzelliklerle insanı rahatlatsa da bir kısım insan için de bir hayli ürkütücü bir dünya. Aslına bakarsanız bu insanlar çok da haksız sayılmazlar. Son yılların başarılı atmosferik korku yapımlarından olan SOMA tamamen sular altında geçiyor. İnsanı gererken de bir yandan yaşamak ve varlığın anlamlarını da sorgulatıyor.

3. Maneater

3. Maneater

Hep kaç hep kaç nereye kadar, biraz da biz avcı olalım değil mi? Maneater bizlere tam da bu şansı sunuyor. Dev bir köpekbalığının kontrolünü ele alıp insanlara musallat olduğumuz yapım oldukça eğlenceli bir oynanışa da sahip.

4. Subnautica

4. Subnautica

Hala oynamadıysanız Subnautica'ya kesinlikle bir şans vermelisiniz. Sualtında geçen bir açık dünya yapımı olan Subnautica'da talihsizlik sonucu düştüğümüz sularla kaplı yabancı bir gezegende üs ve çeşitli araç gereçler geliştirerek hayatta kalmaya çalışıyoruz.

5. Bioshock 1-2

Bir ütopyanın adım adım nasıl bir distopyaya dönüştüğüne tanıklık ettiğimiz Bioshock serisinin ilk iki oyunu bizleri okyanus tabanına inşa edilmiş yapay bir cennet olan Rapture şehrine götürüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Depth

6. Depth

Depth oyunculara dev bir köpekbalığı yada gözü pek bir dalgıç olarak oynama imkanı sunuyor. Amaç ise gayet basit; dalgıçlar köpekbalığından kurtulmak, köpekbalığı ise onları mideye indirmek istiyor.

7. Ecco The Dolphin

Pek çoğumuz tamamı sualtında geçen bir oyunla ilk olarak Ecco The Dolphin sayesinde tanışmıştır. Sega tarafından geliştirilmiş olan oyunda Ecco adlı bu sevimli yunus ile okyanusu keşfediyor, karşımıza çıkan engellerin de bizi durdurmasına izin vermiyorduk.

8. Song of the Deep

8. Song of the Deep

Sualtında geçen belki de tek metroidvania olan Song of the Deep aynı zamanda etkileyici bir hikayeye de sahip. Oyunda kayıp babasını arayan bir kızın maceralarına eşlik ediyoruz.

9. Beyond Blue

9. Beyond Blue

Uçsuz bucaksız okyanusu ve içerisindeki güzellikleri parmağının ucunu bile suya dokundurmadan keşfetmek isteyenlerin aradıkları şey Beyond Blue. Bu büyüleyici deneyimde okyanusta yaşayan pek çok canlıyı tıpkı doğal ortamlarındaymış gibi gözlemleme imkanına sahipsiniz.

10. FREEDIVER: Triton Down

10. FREEDIVER: Triton Down

İnsanda klostrofobi yaratan bir atmosfere sahip olan yapımda batarak deniz tabanına oturan bir denizaltıdan kaçmaya çalışıyoruz. Düşüncesi bile bizleri germeye yetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Abyss of Neptune

11. Abyss of Neptune

Pek çok gizeme konu olmuş Bermuda Şeytan Üçgeni bölgesinde geçen yapım korku türünde ve bunu sualtı atmosferi ile de harmanlamayı çok iyi başarmış vaziyette. Oyunun Steam'de ücretsiz olduğunu da hatırlatmakta fayda var.

12. Debris

12. Debris

Üstünüz tamamen buz ile kaplıyken denizin altında sıkışsanız ne yapardınız? Bu düşüncesi bile korkunç olan soru sizleri heyecanlandırdıysa Debris tam da aradığınız oyun.

13. Aquanox Deep Descent

13. Aquanox Deep Descent

Bu kez denizlerin altı bizlerin savaş alanı oluyor. Özelleştirebildiğimiz gemilerimizle savaşlara katıldığımız Aquanox Deep Descent oyuncuya okyanus tabanını birbirine katma şansı veriyor.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
8
4
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Adige Shapsug

Subnautica harika oyun oynaması da ve izlemesi de keyifli

Arzu Dinç

Narcosis diye bir oyun var o da güzeldir ayrıca İnside oyunun bir kısmı da denizin altında geçmektedir

Süpercan 2 nerede kardeşim azıcık milli bütçeye destek çıkalım :D (şaka yapıyorum)