Görüş Bildir
Haberler
Farkındalık Zamanı! Sürekli Yaptığımız Fakat Sağlığımızı Kötü Etkileyen Alışkanlıklardan Kurtulun

Farkındalık Zamanı! Sürekli Yaptığımız Fakat Sağlığımızı Kötü Etkileyen Alışkanlıklardan Kurtulun

R.G.
15.12.2020 - 11:07 Son Güncelleme: 15.12.2020 - 12:14

Zaman zaman günlük hayat akışımızın içinde yaptığımız bazı hareketlerin ya da seçimlerin farkında olamıyoruz. Ancak farkında olmadan yaptığımız bu hareketler ya da seçimler sağlığımızı olumsuz etkileyebiliyor. İşte sağlığımıza zarar veren fark etmeden yaptığımız o alışkanlıklar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vitamin takviyelerine dikkat!

Vitamin takviyelerine dikkat!

Özellikle pandemi döneminde pek çok kişi tarafından kullanılmaya başlanılan vitamin takviyeleri doktor kontrolünde kullanılmadığında tam tersi bir etkiye yol açabilir. İlaç şeklinde alınan vitaminlerin fazla alındığında yararlı olmadığı bir gerçek. Bu nedenle vitamin takviyesine başlamadan önce aile hekiminize başvurup kan testi ile vücudunuzda eksik olan vitaminleri öğrenmenizde fayda var. Son bir uyarı: Vitamin markalarını “influencer” grubundan öğrenmek yerine doktorlara sormak sizin için en iyisi olacaktır.

Plastik sadece doğaya zarar vermez!

Plastik sadece doğaya zarar vermez!

Plastiklerin doğaya verdiği zararı bilmeyenimiz yok. Peki ya bize verdikleri zararlar? Plastik şişeden su içmek hepimizin her gün umursamadan yaptığı bir hata. Bu şişelerdeki su, virüs ve bakteri ile direkt temas halindedir. Ayrıca plastik, küf ve mantar oluşumu için zemin hazırlar. Bu nedenle su içerken cam bardak veya cam şişe kullanmak sağlığınız için çok daha iyi olacaktır.

Meyve suları sandığınız kadar masum değil!

Meyve suları sandığınız kadar masum değil!

Sabah veya akşam fark etmez, ne zaman sağlıklı bir içecek tercihi yapmak istesek elimiz meyve sularına gidiyor. Fakat meyve suları, diğer içeceklerden daha masum değil. Bu içeceklerin içerisindeki şeker miktarı ve katkı maddeleri sağlığınızı olumsuz etkiler. Üstelik taze sıkılmış olsalar bile! Taze sıkılmış meyve suları ile normalde yiyemeyeceğiniz miktarda meyve tüketmiş olursunuz ve bu kan şekeriniz için hiç iyi değil!

Elektronik cihazlar uyurken daha da zararlı!

Elektronik cihazlar uyurken daha da zararlı!

Günümüz dünyasında yatmadan önce telefona bakmak hepimizin vazgeçilmezi. Fakat son zamanlardaki araştırmalar yatmadan önce elektronik cihazlara bakmanın uyku kalitemizi önemli derecede olumsuz etkilediğini ortaya koyuyor. Uyku kalitemizin düşmesi vücudumuzun bütün dengesini altüst eder. Yatmadan en az bir saat önce bu cihazlardan uzak durursanız, etkisini siz de fark edeceksiniz!

Doğru duruş her şeyi etkiliyor!

Doğru duruş her şeyi etkiliyor!

Doğru duruş hem beden sağlığınız hem de iç organlarınız için bir hayli önemli. Fakat uzun saatler masa başında olduğumuz zamanlarda fark etmeden yamuk oturmak hepimizin bir alışkanlığı. Eğer sık sık duruş pozisyonunuzu kontrol ederseniz bir süre sonra dikkat etmeden doğru oturduğunuzu göreceksiniz. Unutmayın, kalçanız sandalyenizin üçte ikisini doldurmalı ve sırt kısmı omurga yapınıza uygun olmalı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
4
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın