Görüş Bildir
Haberler
Facianın Yaşandığı Yurdun Yönetimi İtfaiyeyi Suçladı

Facianın Yaşandığı Yurdun Yönetimi İtfaiyeyi Suçladı

Adana’da 11 çocuk ve bir eğitmenin hayatını kaybettiği yurdun yönetimi itfaiyeyi suçlayarak; gerekli teçhizatın olmadığını, personelin de yetersiz ve eğitimsiz olduğunu öne sürdü. Ayrıca yaralı kurtulan çocukların 'kilitli olduğunu biliyorduk' dediği yangın merdiveni kapısının da kilitli olmadığını savunuldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2 gün önce Adana Aladağ'da 11'i çocuk 12 kişinin yanarak can verdiği kız öğrenci yurdunun, kamuoyunda 'Süleymancılar' olarak bilinen cemaate bağlı olduğu ortaya çıkmıştı. 

Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği adı altında faaliyet gösteren dernek adına yazılı açıklama yapan Avukat Bayram Sayar, yangına müdahale eden itfaiye ekiplerinin yetersiz kaldığını savundu.

"Teknik yetersizlikler can kayıplarının artmasına neden oldu"

"Teknik yetersizlikler can kayıplarının artmasına neden oldu"

Sayar: 'Üzülerek ifade edelim ki; olaya ilk müdahale eden itfaiyemizin sepetli yangın merdiveninin olmaması, itfaiye personelinin yetersiz ve eğitimsiz oluşu, gaz maskelerinin ve yangın esnasında yüksekten atlayanları kurtarmak için kullanılan brandasının bulunmaması, itfaiye aracımızın bina yangınını değil orman yangını söndürmeye elverişli olması gibi önemli teknik yetersizlikler can kayıplarımızın artmasına sebebiyet vermiştir.'

"Merdiven kapalı değildi"

"Merdiven kapalı değildi"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sayar, yangın merdiveninin de kapalı olmadığını iddia etti:

'Medya organlarında sıklıkla dile getirilen yangın merdiveninin kapısının kapalı olduğu yönündeki iddia gerçek dışıdır. Zaten yangının bir anda binayı sarması ve yoğun duman oluşması sebebiyle kimse yangın merdiveninin olduğu mahalle gidememiş, herkes bulunduğu odadaki pencerelere zor ulaşmış, sağ kurtulanlar da pencerelere uzatılan merdivenlerle kurtarılmışlardır.

Maalesef olay mahallinde bulunan iki merdiven, üç katlı binanın ancak ikinci katına kadar ulaşabildiğinden bir ve ikinci kattakiler kurtarılmış üçüncü kata dışarıdan merdiven uzatılamamıştır. Bu sebeple can kayıplarımız da üçüncü katta olmuştur.'

Bilirkişi ön raporunda, yangına binanın ikinci panosundaki şalterlerin eskimiş olması ve kaçak akım rolesi bulunmamasının yol açtığı belirtilmişti. 

Bir diğer ihmalse, yangın çıkış kapısının kolunun bulunmamasıydı.

Yaralı kurtulan çocuk "Kilitli olduğunu biliyorduk" demişti

Yaralı kurtulan çocuk "Kilitli olduğunu biliyorduk" demişti

Yangından kurtulan çocuklar ise, yangın merdivenine açılan kapının kilitli olduğunu daha önceden bildiklerini, o yüzden camlardan atladıklarını söylemişti.

Faciada Gülcan adlı kızı kurtulan ancak diğer kızı Gamze’yi kaybeden baba İsmail Bağır, kızı Gülcan’ın olanları şöyle anlattığını kaydetmişti: 

“Bir koku geldi, patlama sesi duydum. Kapılar kilitliydi. Zaten aşağıdan dışarıya çıkacağımıza gözümüz kesmedi. Yukarıdan yangın merdivenine hiç gidemedik karanlıktan. Orasının kilitli olduğunu biliyorduk. Kendimi üçüncü katın camından aşağıya sarkıttım. Arkadaşlarım tutmaya çalıştı ama yine de attım kendimi aşağıya. Geride kalanlar öldü.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kartacali

bence fetö yaptı deyin inanmaya hazır %50 kenarda bekliyor

Pasif Kullanıcı

ulan hassiktir bu kadar küçülmeyin be yaptıysanız bi hata heleki böyle bi hata adamlığınıza güveniyosanız heleki bide müslümansanız böyle böyle oldu cezamızı... Devamını Gör

Fırat Sümbül

Kendimi üçüncü katın camından aşağıya sarkıttım. Arkadaşlarım tutmaya çalıştı ama yine de attım kendimi aşağıya. Geride kalanlar öldü.” Şu cümle herşeyi anl... Devamını Gör

Ali Veli

haklısın dostum haklısın yasal olmayan tüm örgütlenmelerin sonu gelmeli yoksa daha çok uğraşacağız :(