Görüş Bildir
Haberler
Facebook’ta Arkadaş Silmek Yerine 5 Alternatif

Facebook’ta Arkadaş Silmek Yerine 5 Alternatif

VUUB | Sosyal Medya
31.01.2014 - 21:24 Son Güncelleme: 01.02.2014 - 17:35

İnsanlar Facebook’ta çok can sıkıcı olabiliyorlar, bunu herkes kabul eder diye düşünüyorum. Gereksiz oyun güncellemeleri, siyasi görüşler gibi sizi sıkan ve görmek istemeyeceğiniz birçok şey  paylaşılıyor ve belirli insanlar sürekli olarak bu paylaşımları yapıyorsa onları arkadaşlıktan çıkarıyoruz ya da en azından çıkarmak istiyoruz.

Ama Facebook’ta birini arkadaşlıktan çıkarmak  garip ya da kişisel karşılanabilir ve aslında düşündüğünüzden çok daha fazla problem yaratabilir.

Bu yüzden bir arkadaşınızı tamamen silmeniz yerine bu  sıkıntıdan kurtulmanız için 5 alternatif önerim olacak. Görünürlük ayarlarını değiştirmek hem arkadaşlarınızla aranızda çıkabilecek problemleri önlemek hem de akıl sağlığınızı korumanız için size yardımcı olabilir.

İşte 5 Alternatif;

1.   Gizlemek

Sizi rahatsız edecek bir gönderiyle karşılaştığınızda ve haber akışınızda bu gönderiyi istemediğinizde  bunu “gizle”mek (hide) inanılmaz kolay. Yapmanız gereken tek şey gönderinin sağ üst köşesindeki ok’a tıklayıp gizleye basmak. Ayrıca eğer gerekliyse “Spam olarak işaretle” (Mark as spam) ya da “Şikayet et”i (Report) kullanabilirsiniz. Facebook size  arkadaşlarınızın ne tür güncellemelerini görmek istediğinizi ayarlamanızı ya da haber akışınızı düzenlemenizi sağlayacak bir pencere açacak ve ayarlarınızı oradan yapabileceksiniz.

2.   Haber Akışını Ayarlamak

Ayarlardan Zaman tüneli  ve Etiketleme Ayarları seçerseniz Facebook kısa ve kolay bir şekilde haber akışınızı kişiselleştirmek için bir yol gösterecek. Bu şekilde son zamanlarda hangi arkadaş ya da ağlarla iletişim içinde olmadığınızı göreceksiniz ve onlardan daha az gönderinin haber akışınızda olmasını seçme şansınız ya da onları listeleme olanağınız olacak.

3.Gönderi Yapan Arkadaşları Ayarlamak

Eğer haber akışında bir arkadaşınızın gönderileri çokça yer alıyorsa ve bu sizi rahatsız ediyorsa tekrar “gizle” ye basabilirsiniz. Bu şekilde gelecekte arkadaşınızın ne tür güncellemelerini görmek istediğinizi ayarlayabilirsiniz; genel olarak daha az güncelleme, sadece fotoğraf ve durum güncellemesi ya da diğer ayarlar gibi seçenekleriniz olacak.

 4.Kısıtlılar Listesine Eklemek

Facebook’ta Kısıtlılar (Restricted) ve Tanıdıklar (Acquaintances) adında listeler var yani küçük şeyler için birini hemen arkadaşlıktan çıkarmak zorunda değilsiniz. Birini kısıtlılar listesine eklemek, o kişinin sadece genel güncellemelerinzi görmesini sağlayacak, tanıdıklar ise haber akışında kaç arkadaşınızı göreceğinizi limitliyor.

Listeleri görmek ya da yeni bir liste yaratmak için anasayfada, soldaki menüden arkadaşları bulun.Arkadaş eklemek için varolan bir liste seçin ya da yeni bir liste oluşturun .

5. Kimlerin Göreceğini Ayarlamadan Paylaşım Yapmayın

Bir paylaşım yapmak üzereyseniz ve bu paylaşımın bazı rahatsız edici reaksiyonlar alacağını düşünüyorsanız, belirli arkadaşlarınızın paylaşacağınız şeyi görmesini engelleyebilirsiniz. Durum güncellemesi yapacağınız zaman, güncellemenizi girin ve durum güncelleme kutusunun altında bulunan gönderme tuşunun yanındaki kutuya tıklayın. Bu  şekilde gönderinizi kimin ya da hangi listenin görmesini istemiyorsanız, onları seçerek gönderinizin herkes tarafından görülmesini engelleyebilirsiniz.

Bu şekilde kalp kırmadan ya da bazı insanlarla gereksiz yere aranızda soğukluk olmadan, istemediğiniz gönderilerden kurtulabilir ya da bazılarının görmesini istemediğiniz gönderileri onlar görmeden paylaşabilirsiniz. Hem haber akışınız temizlenmiş olur hem de arkadaşlarınızla problem yaşamazsınız.

Kaynak: http://www.vuub.net/31/01/2014/facebo...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
12
7
5
5
3
3