Görüş Bildir
Haberler
Facebook Scrapbook ile Çocuk Fotoğrafları Tek Albümde

Facebook Scrapbook ile Çocuk Fotoğrafları Tek Albümde

İçeriğin Devamı Aşağıda

Facebook, özellikle çocuklar için geliştirilen yeni fotoğraf albümü servisi Scrapbook‘u resmi olarak duyurdu. 

Ebeveynlerle çocukların fotoğraflarını bir arada toplayıp, paylaşma imkanı veren Facebook’un yeni uygulamasında kullanıcılar belirledikleri etiketlerle, çocuklarıyla birlikte oldukları fotoğrafları tek albümde düzenleyebiliyor. Oluşturulan bu özel albümleri sadece istedikleri kişilerle paylaştıran uygulama ile bebeğinizin veya çocuğunuzun fotoğraflarını herkese açık olmayan özel albümlerdetoplayabiliyorsunuz. Scrapbook ile çocuk ve aile albümlerinin yanında kullanıcının belirlediği etiketler üzerinden farklı fotoğraf albümleri de oluşturmak mümkün.

Bebek ve çocuk fotoğraflarını tüm arkadaş listesindekilerle değil, sadece aile bireyleriyle ve yakınlarıyla paylaşmak isteyenler için geliştirilen Facebook Scrapbook’un, işleyiş yapısıyla önümüzdeki dönemde farklı ihtiyaç ve kesimlere de hitap edeceği açık.

Şimdilik sadece ABD’liler kullanabiliyor

Şimdilik sadece ABD’liler kullanabiliyor

ABD’de dün itibariyle Facebook’un web, iPhone ve Android uygulamalarında aktif hale getirilen Facebook Scrapbook’u kullanmak için için öncelikle Facebook profil sayfasındaki“Hakkında” (About) bölümünde yer alan “Aile ve İlişkiler” sekmesinde, Scrapbook için hazırlanan “Kullanmaya Başla”(Get Started) butonunu tıklamak gerekiyor. Scrapbook oluşturulduktan sonra, istediğiniz fotoğrafları bu özel bölüme ekleyip, istediğiniz kullanıcıları oluşturduğunuz Scrapbook’a davet edebiliyorsunuz.

Scrapbook’un, Facebook Ürün Yöneticisi Dan Barak‘ın bebeği Rom’un sosyal ağdaki fotoğraflarını düzenlemekte yaşadığı sıkıntıdan yola çıkarak geliştirildiğini de belirtelim. Barak, bebeğinin fotoğraflarını yakın çevresine ve aile üyelerine gösterebilmek için tek tek etiketlemek ile baş edemeyince, ortaya Facebook Scrapbook uygulaması çıkmış.

Facebook Scrapbook’un nasıl çalıştığına ve kullanıldığına ilişkin videoyu aşağıda bulabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0