Görüş Bildir
Haberler
Facebook hesabımı kapatsam ne olur

Facebook hesabımı kapatsam ne olur

ikir net
30.09.2014 - 18:15 Son Güncelleme: 30.09.2014 - 18:32

Facebook hesabımı kapatsam ne olur

Sizce facebook hesabını kapatıp, sosyal medyadan uzak sağlıklı bir yaşam sürmek isteseydiniz ne olurdu? Belki de binlerce genç gibi sende facebook olmadan yapamayacak insanlardan birisin. Peki hesabımızı kapattık diyelim ne olacaktır bir bakalım.

1- Dünyaya döneceksin Belki de facebook yüzünden bu dünya ile bütün bağlantını koparmış olabilir, ilgilenmen gereken şeylerden çok uzak kalmış olabilirsin. Gerçek hayatın içinde kendine yer bulacaksındır.

2- Faydalı insan Facebook üzerinden oyun isteklerini kabul ederek arkadaşlarına fayda sağlamak yerine, günlük hayatta önemlilik arz eden bir işte onlara yardımcı olarak daha da faydalı biri olma ihtimalin çok yükselecek. İş bitiren adam (yada  kadın) olmaman için hiçbir neden yok.

3- Vaktinin kıymetini bileceksin İnternette akıp giden zamanı anlamıyor olabilirsin. Başkalarının neler yaptığını, durum güncellemelerini, resimlerini dikkatle takip ederken 10 dk diyerek girdiğin hesaplardan saatler sonra ayrılıyorsun. Gerçek dünyada ise zamanını sevdiklerine ayırıp onlarla vakit geçirmek seni gerçekten daha iyi hissettirecektir.

4-Gerçek dostlarınızın farkına varacaksın Paylaştığın resimlerini beğenen arkadaşların acaba gerçek hayatta da seni o kadar beğeniyor mu? Yada paylaşımlarına yorum yapmak o kadar da zor bişey değil sonuçta…

5-“Beğen” sözcüğü o kadar da önemli değil  Araştırmacılar artık ‘beğen’e basmanın sıradan bir hal aldığını düşünüyorlarmış. Zaten çok da zor birşey değil  Yani fotoğraflarınızı kaç kişi beğendi derdinden kurtulacaksınız.

6-İşi bitirmenin güzelliğini anlayacaksın Zaman tünelinde aşağıya indiğinizde durmadan yeni bişeyler çıkıyor. Yada herkes facebook açılışında yeni paylaşımları görüyorsun. Yani paylaşacak şey bitmiyor. Gerçek hayatta ise bitirilecek o kadar çok iş var ki. Hele bu işleri bitirdiğini hissetmek çok güzel bir duygu, göreceksin.

7-Kendini daha iyi hissedeceksin Yine bilim insanları araştırmış ve facebook hesabını kapatanlar daha mutlu oluyorlarmış. Buna nasıl karar verdikleri biraz garip ama böyle söyleniyor. Bence bu maddeyi pek ciddiye almayın.

Aslında herkes nasıl mutlu olacağının farkındadır. Eğer sosyal hesaplarda gezinmek sizi mutlu ediyorsa kimse karışamaz. Ama bu dünyanın gerçek olmadığını kabul edip, ona göre hayatınızı şekillendirmeniz sizin iyiliğinize olacaktır.

Kaynak: http://ikir.net/facebook-hesabimi-kap...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın