Görüş Bildir
Haberler
Facebook, Aquila Adını Verdiği Drone Prototipini Tanıttı

Facebook, Aquila Adını Verdiği Drone Prototipini Tanıttı

ATKN
27.03.2015 - 10:02

Fotoğraf: Facebook

İçeriğin Devamı Aşağıda

Facebook, f8 konferansının ikinci gününde drone prototipini tanıttı. Facebook, Aquila adını verdiği drone prototipi ile tüm dünyaya interneti havadan dağıtma vizyonunu geçtiğimiz yıl ilk kez dillendirmişti.

Facebook, milyarlarca insanın internete erişebilmesini havadan sağlamak adına droneları kullanmak niyetinde. Bu amaçla İngiltere merkezli Ascenta’yı satın alan Facebook, bu yetenek satın almasıyla beraber güneş enerjisiyle çalışabilen drone donanımları uçurmaya başlayacak.

Facebook’un internet erişimi sağlayacak olan drone modellerinin 3 ay boyunca havada kalması, tamamen güneş enerjisiyle çalışması ve internet erişimi sağlayan çok hafif hava araçları olması bekleniyor.

Facebook’un CTO’su Mike Schroepfer’e göre Facebook’un V formatlı drone modeli kanat açıklığı ve yapısıyla Boeing 737’nin aerodinamik yapısı kadar başarılı. 60 bin ile 70 bin feet arası bir irtifada seyredecek olan Facebook’un drone’ları özel bir lazer teknolojisi kullanarak internet erişimi sağlamış olacak.

Facebook test uçuşlarına bu yaz başlamaya planladığı Aquila ile önümüzdeki birkaç yılda internet erişimi vermeye hazırlanıyor.

Webrazzi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0