Görüş Bildir
Haberler
Ezidi Çocuklar IŞİD Vahşetini Çizdi

Ezidi Çocuklar IŞİD Vahşetini Çizdi

Onedio Medya
23.06.2015 - 08:34 Son Güncelleme: 23.06.2015 - 13:11

IŞİD saldırılarından kaçıp Duhok'a sığınan 25 bin Ezidi yaşadıkları travmayı atlatmaya çalışıyor. Çocuklar için de çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Son etkinlikte istedikleri konuda resim çizebilecekleri söylenen çocukların çoğu IŞİD şiddetini çizdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

IŞİD'in geçen yıl yaz aylarında Ezidilere karşı düzenlediği saldırılardan kaçan çocuklar, kaldıkları kampta yaşadıkları şiddeti resme döktüler. Yaşları 6 civarındaki çocuklar, kadınların pazarda IŞİD'ciler tarafından 'satılması'ndan Ezidilerin topluca katledilmesine kadar tanık oldukları birçok manzarayı çizdi.

Irak'ın kuzeyindeki Duhok'ta mülteci kampında kalan çocuklar IŞİD'den kaçarken yaşadıkları şiddetin travmasını atlatmaya çalışırken priskologlar eşliğinde farklı etkinlikler düzenliyor.

Al Jazeera'nin haberine göre, kampta yaklaşık 50 çocuk yaşıyor. Yaşları 6 ile 14 arasında değişen çocuklara son etkinlikte pastel boyalar ve renkli kalemler dağıtıldı. Kamptaki görevliler çocuklardan istedikleri konuda resim çizmelerini istedi. Çocukların çoğu, IŞİD'in Ezidilere geçen yaz uyguladığı şiddeti çizdi.

Çocukların savaşın travmasını atlatması için çalışan psikiyatrist Nazar İsmet Taib 'Yerinden yurdundan olma başlıbaşına bir travma. Dehşet verici olaylardan kaçma ise ayrı bir travma' diyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Psikolog Vahid Hürmüz ise 25 bin kişinin kaldığı kampa haftada iki gün geldiğini ve sığınmacılarla ilgilendiğini aktarırken 3 ayda sadece 50 kişiyle ilginebildiğini, doktor sayısının yetersiz olduğunu söylüyor.

Kaynak: Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
1
1
0
0
0
0