Görüş Bildir
Haberler
Eyyam-ı Bahur Sıcakları Nedir, Ne Zaman Olur? Uzmanlardan Eyyam-ı Bahur Sıcakları Uyarısı

Eyyam-ı Bahur Sıcakları Nedir, Ne Zaman Olur? Uzmanlardan Eyyam-ı Bahur Sıcakları Uyarısı

Arapça’dan dilimizde geçen eyyam-ı bahur, yazın en sıcak günleri demektir. Temmuz sonu ve ağustos başında görülen eyyam-ı bahur sıcakları, çöl veya Afrika sıcakları diye de adlandırılabilir. İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu BIL Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Meteoroloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Güven Özdemir, eyyam-ı bahur sıcakları için vatandaşları uyardı. Peki, eyyam-ı bahur sıcakları nedir, ne zaman olur? İşte eyyam-ı bahur sıcakları ile ilgili yapılan son uyarılar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eyyam-ı Bahur Sıcakları Nedir?

Eyyam-ı Bahur Sıcakları Nedir?

Yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günlerine Eyyam-ı Bahur denir. Dilimize arapçadan giren kelime yaz aylarının son zamanlarına doğru yaşanan yüksek dereceli sıcaklara söylenmektedir.

Kuzey yarımkürede, temmuz ve eylül tarihleri arasında yaşandığı kabul edilmektedir. Güney yarımkürede ise bu tarih ocak ve mart arasına düşer.

Kesin tarih, içinde bulunulan bölgeye, boylama ve iklim koşullarına göre büyük değişiklikler gösterebilir.

Türkiye Eyyam-ı Bahur Sıcakları Ne Zaman Görülecek?

Türkiye Eyyam-ı Bahur Sıcakları Ne Zaman Görülecek?

İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu BIL Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Meteoroloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Güven Özdemir, Türkiye’de görülecek Eyyam-ı Bahur sıcakları için Anadolu Ajansı’na şu açıklamalarda bulundu;

'Ülkemizde ağustos ayının ilk 2 haftasında aşırı sıcaklıklar görülecektir. Afrika kıtasının kuzey batısında oluşacak kuvvetli tropikal hava kütleleri Akdeniz üzerinden atmosferin üst seviyelerine taşınarak jet hava akımları ile ülkemizi etkisi altına alacak.

Bu cehennemi sıcaklıklar batı bölgelerimizde, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesi'nde kavurucu olarak görülecektir.

Ortalama hissedilir sıcaklarlar Akdeniz, Ege ve Güney Doğu'da 38 ile 43 derece arasında değişecek. Nemle birlikte hissedilen sıcaklıklar daha fazla olabilir.

İstanbul'da ise 35 ile 39 derece arasında bir sıcaklık olacak. Özellikle cumartesi ve pazar günleri en sıcak günler olacak.

Ayrıca bu dönemde Doğu Karadeniz Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesi gök gürültülü sağanak yağış alabilir. Bu bölgede sıcaklar 28 ile 30 derece arasında olması bekleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın