Görüş Bildir
Haberler
Eyfel, Big Ben, Pisa, Özgürlük Heykeli! Dünyanın En Ünlü Kent Simgeleri Hakkında Bilmediğiniz Gerçekler

Eyfel, Big Ben, Pisa, Özgürlük Heykeli! Dünyanın En Ünlü Kent Simgeleri Hakkında Bilmediğiniz Gerçekler

Aysima
23.02.2019 - 11:28

Eyfel Kulesi'nin tepesinin bir zamanlar normal bir daire olarak kullanıldığını biliyor muydunuz? Sizler için The Chive'den derlediğimiz içeriğimize bir göz atın.

Kaynak: https://thechive.com/2019/02/20/secre...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Pisa Kulesi, İtalya

1. Pisa Kulesi, İtalya

Eğik olan Pisa Kulesi, onu kimin inşa ettiği dahil birçok açıdan gizemini halen korumaktadır. Kule, 200 yıllık bir süre boyunca inşa edilmiştir ve bu sebepten ötürü ana mimarı belirsizdir. Tarihçiler, kuleyi inşa eden mimarın, kulenin yanında bulunan ve aynı yıl, aynı tarzda inşa edilen vaftizhaneyi tasarlayan Diotisalvi olduğuna inanıyor.

2. Özgürlük Heykeli, Amerika Birleşik Devletleri

2. Özgürlük Heykeli, Amerika Birleşik Devletleri

Özgürlük Heykeli'nin ayak kısmında kırık bir zincir yer alıyor fakat birçok ziyaretçi bunun nedenini tam olarak bilmiyor. Fransızlar, Bayan Özgürlük'ü Amerikalılara, 1886 yılında Amerikan Devrimi'nin 100. yılı dolayısıyla hediye etmiştir. Kırık zincir ise, İç Savaş'ın bir sonucu olarak köleliğin kaldırılmasını sembolize eder. Heykel ayrıca, özgürlüğü ve demokrasiyi temsil etmektedir.

3. Big Ben, Birleşik Krallık

3. Big Ben, Birleşik Krallık

Big Ben ismi, Westminster Sarayı'nın içerisinde yer alan bütün kuleyi değil, sadece çanın kendisini işaret eder. Çanın bulunduğu yapının kendi ismi Elizabeth Kulesi'dir ve çana kimin onuruna Big Ben ismi verildiği kesin olarak bilinmemektedir. Bir teoriye göre, kuleye adını veren kişi ağır siklet boks şampiyonu Benjamin Count'tır.

4. Mona Lisa

4. Mona Lisa

Leonardo da Vinci'nin ünlü eseri Mona Lisa'nın birçok kopyası bulunuyor ama uzmanlar, Vinci'nin kendisi tarafından yapılan sadece bir adet resim olduğunu savunuyor. Diğer resmin, daha farklı bir açıdan ve büyük olasılıkla eserin daha önceki bir versiyonu olduğu düşünülüyor.

5. Büyük Gize Sfenksi, Mısır

5. Büyük Gize Sfenksi, Mısır

Büyük Gize Sfenksi, dünyadaki en eski tek-taş heykelidir ve aslen daha renkli ve şatafatlıdır. Bugün kalan tek renk ise kulaklarının birinin arkasındadır. Birçok insan, yapının başlangıçta aslan kafasına sahip olduğunu ve yıllar sonra insan kafası şeklinde oyulduğuna inanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Golden Gate Köprüsü, Amerika Birleşik Devletleri

6. Golden Gate Köprüsü, Amerika Birleşik Devletleri

Golden Gate Köprüsü'nün yapımı sırasında, the Navy (deniz filosu), köprünün sis esnasında görünür olabilmesi için siyah ve sarı çizgili olarak boyanmasını istemiş. Köprünün çalışamalarını yürüten mimar, Irving Morrow, koyu turuncuya boyama konusunda onları ikna etmiş. Böylece köprü, hem her zaman görünebilecek, hem de bu renk ona daha çekici bir görünüm katacaktı.

7. Çin Seddi

7. Çin Seddi

İnsanlar hala, 2012 gibi yakın bir zamanda Çin Seddi'nin bilinmeyen kısımlarını buluyor. Son on yılda, arkeologlar, günümüz Moğolistan sınırında bulunan, henüz tanımlanmamış en kuzey kısımların bazılarının yerini tespit etti.

8. Rushmore Dağı, Amerika Birleşik Devletleri

8. Rushmore Dağı, Amerika Birleşik Devletleri

Rushmore Dağı'nın mimarı Gutzon Borglum, gelecekteki ziyaretçiler için uçurumda, içinde Amerika tarihinin kayıtlarını ve bilgilerini bulabilecekleri gizli bir oda yaratmak istedi. Borglum, Abraham Lincoln'un kafasının arkasına bu amaç için bir mağara inşa etti fakat bitiremeden vefat etti. 1998 yılında, ABD başkanlarının tarihi belgelerinin ve anılarının kopyaları mağaraya yerleştirildi ve şimdi zaman kapsülü olarak görev yapıyor.

9. Eyfel kulesi, Fransa

9. Eyfel kulesi, Fransa

Eyfel Kulesi'nin tasarımcısı Gustave Eiffel, en üst katta kendisine bir daire inşa etmişti. Bu daire, mutfağı, banyosu, iki yatak odası ve bir adet de oturma odası olan bir yerdi ve Gustave, bu rüya gibi yere birçok kez misafirlerini davet etti. Bir keresinde Gustave, Thomas Edison'u dairesinde ağırladı ve şimdiyse orası müze olarak görev görüyor. İçerisinde Gustave ve Edison'un bal mumu heykelleri de yer alıyor.

10. Disneyland'de yer alan Matterhorn, Amerika Birleşik Devletleri

10. Disneyland'de yer alan Matterhorn, Amerika Birleşik Devletleri

Disneyland'deki Matterhorn, ilk çelik boru şeklinde sürekli paletli lunapark hız trenidir ve İsviçre Alpleri'nde bir dağdan ilham alınarak tasarlanmıştır. Dağın tepesindeki çatı katının içinde, dağcıların ve oyuncuların vardiyaları arasında veya kötü havalarda zaman geçirmek için kullandıkları bir basketbol potası bulunmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
192
61
32
6
5
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Güzel yerler görülmeli.

Uygar Aytun

Görmeye ve gezmeye değer yerler... (Not: Sfenksin bi kulağının arkası kalmış :D )

Halil Ibrahim

türk islam tarihi eserleri ile ilgili birşeyler neden paylaşmıyorsunuz?