Görüş Bildir
Haberler
Etkili Öğrenme Yolları: Günlük Pratik Yap

Etkili Öğrenme Yolları: Günlük Pratik Yap

parlakbirgelecek.com
28.04.2014 - 19:46 Son Güncelleme: 28.04.2014 - 21:04

Etkili Öğrenme Yolları: Günlük Pratik Yap

Lisede ve üniversitede öğrencilerin pek çoğu sınavlara hazırlanırken büyük bir çaba gösteriyor; fakat benzer konuların yer aldığı bir sonraki sınav için de aynı şekilde emek harcamaları gerekiyor. Neden öğrendiğimiz tüm bilgileri bir süre sonra hatırlayamıyoruz ya da yeteneklerimizi geliştirmek için uzun süren çalışmalara ihtiyaç duyuyoruz? Daha etkili öğrenmek, öğrendiklerini uzun süre hatırlamak ve daha başarılı olmak için en sık kullanılan yöntemlerden bir tanesi pratik yapmak. Biz de günlük pratik yapman konusunda sana yardımcı olabilecek birkaç ipucu hazırladık:

  • Öncelikle bir yılı gösteren bir takvim ve takvimi görebileceğin bir yere as.

  • Hangi konuya da konularda kendini geliştirmek ya da başarılı olmak istediğini belirle.

  • İlk günden itibaren pratik yaptığın her gün renkli bir kalemle takvimi işaretle. Bir süre sonra takvimde oluşan zincirin seni ne kadar fazla motive ettiğini, görsel bir tetikleyici olduğunu ve yeni hedefinin takvimdeki zinciri bozmamak olduğunu göreceksin.

  • Günlük pratik yapmak için üç ayrı yol deneyebilirsin. Bunlardan ilki kendini geliştirmek istediğin alana veya konuya her gün yarım saat gibi bir süre ayırmak; ikincisi her gün için belirli bir işi bitirmek olabilir. Üçüncüsü ise hem zamanı hem de belirli bir işi birlikte kullanmak olabilir. Üçüncü yönteme; çalışmaktan hoşlanmadığın bir ders için 1 saatlik sürede 50 sayfa okuma yapmayı hedeflemek ve zamanı tamamlamadan ya da belirlediğin sayfayı bitirmeden önce masadan kalkmamak, verilebilir.

  • Ayırdığın süre boyunca kendini çalışmana ver. Sadece zaman ayırdığın için o işi yapma, kendine koyduğun görevi uygularken elinden gelenin en iyisini yapmak mükemmel olmanı sağlayacaktır.

Bu adımları takip ettiğin takdirde günlük pratik yapmak, alışkanlık haline gelecektir. Böylelikle bir süre sonra günlük pratik yapmak konusunda kendini daha rahat hissettiğini fark edeceksin. Fakat bir gün ara verdiğinde sonraki günlerde devamlılığı sağlamak konusunda zorlanacağını unutmamalısın. 

Günlük Pratik Yapmanın Faydaları

  • Bilgileri öğrenmek, yeteneklerini geliştirmek ya da bir görevini tamamlamak gibi çeşitli konu ve alanlarda uzun zaman harcamadan hedeflerine ulaşabilirsin.

  • Bilgileri daha uzun süreli hatırlayabilirsin.

  • Başlangıçta zor görünen ya da uzun zaman gerektiren işlerini düşündüğünden daha kısa sürede bitirebilir ve hedeflerine daha kısa sürede ulaşabilirsin. Her gün küçük hedeflere ulaşarak hızlı bir şekilde en büyük hedefine kolaylıkla ulaşabilirsin.

  • Haftada bir ya da iki gün uzun süreli, yoğun bir çalışma programı yapmak yerine seni yormayacak ve sıkmayacak bir şekilde her gün kısa zaman ayırmak daha etkili olabilir.

Kaynak: http://www.parlakbirgelecek.com/tr/fa...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
0
0
0
0
0
0