Görüş Bildir
Haberler
Ethem Sarısülük’ün Ailesi Beraat Etti

Ethem Sarısülük’ün Ailesi Beraat Etti

Onedio Medya
07.05.2015 - 11:21 Son Güncelleme: 07.05.2015 - 12:02
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gezi eylemleri sırasında Ankara Kızılay’da açtığı ateşle Ethem Sarısülük’ü öldüren polis memuru Ahmet Şahbaz’ın şikayetiyle, Ethem’in annesi Sayfi Sarısülük, kardeşleri İkrar, Cem ve Mustafa Sarısülük’ün ‘hakaret’ ve ‘kasten yaralama’ suçundan yargılandığı davada beraat kararı çıktı.

Ethem Sarısülük’ün öldürülmesine ilişkin görülen davanın 23 Eylül 2013 tarihli duruşmasında olaylar çıkmıştı. 

Ethem Sarısülük'ü kasten öldürmekten ömür boyu hapis cezası alan, cezası indirimlerle 7 yıl 9 aya indirilen Şahbaz, davanın ilk duruşmasına peruk, gözlük ve takma bıyıkla gelmişti.

İddianamede, olay günü yapılan duruşmada şüphelilerin, sanık Ahmet Şahbaz'ın duruşma salonuna gözlüklü ve peruklu olarak getirilmesine tepki gösterdikleri anlatılarak, şöyle denilmişti:

'Şüpheliler mahkeme heyetinden duruşma salonunda buluna polis memurlarını çıkarılmasını, Ahmet Ş’nin peruk ve gözlüğünü çıkartılmasını talep etmişlerdir. Mahkeme heyetince taleplerinin kabullenmemesi üzerine şüphelilerin mahkeme heyetine hitaben ‘hakim davayı kaça sattın, satılmış köpekler şerefsizler’ şeklinde alenen hakaret ettikleri ve müşteki Ahmet Ş’nin üzerine yürüyerek kendisini yumruk ve tekme ile vurmak suretiyle darp etmişlerdir.'

AFP

İçeriğin Devamı Aşağıda

Davanın karar duruşması bugün yapıldı. Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesi sanıkların tamamı için beraat kararı verdi.

Kaynaklar: Mesut Hasan Benli | Hürriyet ve CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0