Görüş Bildir
Haberler
Eşsiz Tatlarıyla Herkesi Kendilerine Hayran Bırakan İstanbul'un En Sevilen Sokak Lezzetleri

Eşsiz Tatlarıyla Herkesi Kendilerine Hayran Bırakan İstanbul'un En Sevilen Sokak Lezzetleri

Özlem Taner
27.02.2023 - 07:10

İşe yetişirken köşe başındaki tezgahtan aldığınız simit, sahilde dolaşırken atıştırdığınız midye dolma ya da gece vakti bir eğlenceden dönerken açlığınızı yatıştırmak için yediğiniz kokoreç… İşte karşınızda İstanbul'un efsane sokak lezzetleri 👇

1. Simit

1. Simit

Yazılı geçmişi 1000 yıla dayanan bu özel yiyecek, günümüzde farklı bir boyutta hazırlansa da, o hala sokak lezzetlerinin vazgeçilmezidir. Simit, her semtte, her sokakta en çıtır haliyle karşımıza çıkar.

2. Kestane

2. Kestane

İri bir çizik attıkları kestaneleri tezgahlarındaki mangalda pişiren kestaneciler İstanbul sokaklarının süsüdür. Közde pişen bu sokak lezzetinin dumanı sizi mıknatıs gibi tezgaha çeker. Küçük bir kese kağıdına doldurulan sıcacık kestaneler hem içinizi hem de ellerinizi ısıtır.

3. Balık ekmek

3. Balık ekmek

Balık Ekmek, İstanbul’un birçok yerinde bulunsa da, geleneksel adresi Eminönü semtidir. Tarihi Eminönü Balık Ekmek’te, teknede pişen balık ekmeğinizi Haliç’in kenarında Galata Kulesi’ne karşı yiyebilirsiniz. Balık Ekmek tekneleri, Galata Köprüsü’nün Eminönü ayağında bulunuyor. Buradan aldığınız balık ekmeği, teknelerin önündeki taburelerde oturarak yiyebiliyorsunuz. Ancak daha konforlu bir alan tercih ederseniz, Galata Köprüsü’nün altındaki balık ekmek restoranlarını da deneyebilirsiniz.

4. Midye dolma

4. Midye dolma

İçi doldurulduktan sonra pişirilip tekrar kabuklarının arasına yerleştirilen midye dolma, İstanbul’un başlıca sokak yemekleri arasında bulunuyor. Midye dolmayı seyyar tezgahlardan ayaküstü tüketebilirsiniz. Dilerseniz restoranlarda da bu lezzeti yiyebilirsiniz.

5. Kokoreç

5. Kokoreç

Seveni kadar sevmeyeni de çok! El arabalarında ya da büfelerde sıkça karşımıza çıkan bu ekmek arası lezzeti temiz ve iyi yapan bir yer bulmak çok önemli.

6. Nohutlu pilav

6. Nohutlu pilav

Her ne kadar evlerde de pişen bir yiyecek olsa da, bir sokak tezgahında yediğiniz nohut pilavın tadını asla evde alamazsınız. Yıllardır her gün aynı yemeği hazırlamanın getirdiği ustalıktan olacak, o pilavdaki pirinçler tam kıvamında pişer, nohutlarsa yumuşacıktır. Arzu edenler üzerine tavuk eti de ekletir. Bol köpüklü bir ayran ve turşuyla bu lezzet tamamlanır

7. Mısır

7. Mısır

Haşlanmışı, közlenmişi ve son yıllarda sevilerek yenen bardakta versiyonuyla mısır da sokak lezzetleri arasında yerini koruyor. Eminönü’nde Mısır Çarşısı’nı gezerken karnınız acıkırsa, ya da Sultanahmet Meydanı’nda bankalara oturup bir şeyler atıştırmak isterseniz, çevrenizdeki onlarca mısır tezgahından birini seçebilirsiniz.

8. Islak hamburger

8. Islak hamburger

Islak hamburger tamamen İstanbul’a özgü bir lezzet. Islak Hamburger adı, hamburger ekmeğine sürülen özel bir sostan geliyor. Bol yağlı ve bol baharatlı köftesi, ıslak hamburgeri diğer hamburger çeşitlerinden ayırıyor.

9. Kumpir

9. Kumpir

Fırında iyice pişmiş kocaman bir patatesi ortadan ikiye yarıp tereyağı ve kaşar peyniriyle harmanlayan kumpirciler, çeşit çeşit garnitürler arasından seçtiklerinizle bu enfes sokak lezzetini hazırlayıverirler hemen. Kumpiri birçok kafe ve büfede bulabilseniz de Ortaköy'de yenen kumpirin tadı bir başkadır.

10. Köfte ekmek

10. Köfte ekmek

Köfte Ekmek, İstanbul’daki sokak yemekleri arasında özel bir yere sahip. En pratik sokak yemeği olan köfte, İstanbul’un çeşitli köşelerindeki seyyar tezgahlarda servis ediliyor.

Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın