Görüş Bildir
Haberler
Eskisi Kadar Yakın Olamayız... 2021 Yılında Yeni Dünya

Eskisi Kadar Yakın Olamayız... 2021 Yılında Yeni Dünya

Dünyada 6 milyondan fazla insanı hasta eden ve 400 bine yakın insanın ölümüne neden olan koronavirüs tehdidi bitse bile, etkileri önümüzdeki yıl devam edecek gibi görünüyor. Uzmanların ''yeni normal'' olarak adlandırdıkları salgın sonrası dönem nasıl olacak, neler değişecek dersiniz?

Dünyada 6 milyondan fazla insanı hasta eden ve 400 bine yakın insanın ölümüne neden olan koronavirüs tehdidi bitse bile, etkileri önümüzdeki yıl devam edecek gibi görünüyor.   Uzmanların ''yeni normal'' olarak adlandırdıkları salgın sonrası dönem nasıl olacak, neler değişecek dersiniz?
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Evden Çalışma Sistemi

1. Evden Çalışma Sistemi

Pandemi sürecinde hayatımızdaki en büyük değişimlerden biri şirketlerin çalışma şekli oldu. Birçok farklı sektör evden çalışma düzenine geçti.

Gelecek yılda da iş yerleri ev-ofis sınırlarını ortadan kaldırıp, çalışanlarına tamamen veya haftanın belirli günleri evden çalışma imkanı sağlayamaya devam edecek gibi gözüküyor.

2. Uzaklar Yakın Olur

2. Uzaklar Yakın Olur

Dahası bu yaygınlaşan evden çalışma modeli başka değişiklikleri de beraberinde getirebilir. Şirketler artık sınırlarını ülke dışına kolayca taşıyıp, başka bir ülkeden çalışanlarını rahatlıkla seçebilir. 

Oturum, çalışma izni gibi problemler olmadan hayalinizdeki şirkette çalışma imkanı bulursunuz belki kim bilir?

3. Dijitalleşenlerden misiniz?

3. Dijitalleşenlerden misiniz?

Covid-19 salgınında sadece şirketler değil, eğitim sektöründen tutun sağlık sektörüne kadar tüm dünya dijitalleşme yoluna gitti. Görünen o ki, 2021 yılında virüs sonrası ekonomik fırtınadan dijitalleşme sürecini geliştirip, hızlandırılanlar sağ çıkacak.

4. Daha Fazla Ürün İçin Linki Kaydırabilirsiniz

4. Daha Fazla Ürün İçin Linki Kaydırabilirsiniz

Dijitalleşme demişken, hepimiz karantinadayken link için ekran kaydırmaktan bir hal olduk. E-ticaret bu dönemde yeni bir boyut kazandı. 2021 yılında internetten alışveriş furyası, her sektörde çeşitlenerek tam gaz devam edecek desek yanlış olmaz.

5. Şehirden İndik Köye

5. Şehirden İndik Köye

Uzun süre evlerimize kapandığımız karantina döneminde bir balkonun, bahçenin, doğanın verdiği huzurun önemini anladık. Kalabalık şehirlerden uzak, doğayla iç içe özgürce yaşamak isteyen insanların sayısı arttı. Metropol hayatını bırakıp köye yerleşenlerin haberlerini daha sık duyacağız gibi artık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Eskisi Kadar Yakın Olamayız

6. Eskisi Kadar Yakın Olamayız

Kalabalıkların toplandığı etkinlikler uzun bir süreliğine rafa kalktı. Sosyal izolasyon döneminde evlerimizden bol bol konserler dinledik, gösteriler izledik. 

Yeni yılda da online etkinlikler artarak devam edecek. Küçük çaplı buluşmalarda bile sosyal mesafeyi korumamız gerekiyor.

7. İki Sohbet Arası Bütün Mesafemiz

7. İki Sohbet Arası Bütün Mesafemiz

Bu dönemde en çok insanlar ailelerini özledi. Kimi işi yüzünden aylarca çocuklarını göremedi, kimi risk grubunda diye onları korumak için anne babasını ziyaret edemedi. 

Komşuluk, arkadaşlık ilişkilerimiz arttı. Kendi içimize döndük. Yeni dönemde birey ve aile kavramları gittikçe önem kazanacak.

8. Teknolojik Dünya Düzeni

8. Teknolojik Dünya Düzeni

Covid-19 karantina sürecinde teknoloji ile tanışmayan kalmadı. Önceden telefonu açmayı beceremeyen dedelerimizle video konferans yaparken bulduk kendimizi. 2021 yılında teknolojik gelişmelerin günlük hayatımıza entegrasyonu artarak devam edecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
5
4
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın