Görüş Bildir
Haberler
Eski AK Partili İsimden 'İmar Affı' Çıkışı: O Dönem Savunuyorduk Ama...

Eski AK Partili İsimden 'İmar Affı' Çıkışı: O Dönem Savunuyorduk Ama...

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde yıkımlara neden olan depremin ardından 'İmar affı' tartışmaları yeniden gündeme geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Eski AK Partili Anayasa Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, 'O dönemde (2018) biz affı savunuyorduk. Şimdi herkes bundan ders çıkarmalı. Parti ekseninden bakmıyorum, ülke ekseninden bakıyorum.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

'Herkes bundan ders çıkarmalı'

'Herkes bundan ders çıkarmalı'

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 'İmar affı' tartışmaları yeniden gündeme geldi. 10 ilde büyük yıkıma neden olan deprem sonrası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2019 yılında yayımladığı 'imar barışı' reklamı yeniden hatırlandı. 

Eski TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve eski AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya, imar affı tartışmalarıyla ilgili Sözcü’ye konuştu.

İmar affına o dönem destek verdiklerini söyleyen İyimaya, 'herkesin ders çıkarması lazım' dedi.

İyimaya, şunları kaydetti:

'Çok vahim bir olay. Herkesin ders çıkarması lazım. Yaşanan olayın vahameti karşısında düzenlemeler müzakere edilmeli. Anayasa'ya bir rezerv koymazsanız sürekli af çıkar. Bazı konularda Anayasa'da rezervler var. Örneğin partilerin kapatılmasını şarta bağlayan düzenleme yapıldı.

'İmar affını yasaklayan bir Anayasa zorunludur'

'İmar affını yasaklayan bir Anayasa zorunludur'

Bu olay, hukuku, Anayasa’yı sarstı, siyaseti sarstı. O dönemde (2018) biz affı savunuyorduk. Şimdi herkes bundan ders çıkarmalı. Parti ekseninden bakmıyorum, ülke ekseninden bakıyorum.

Bir düzenlemeyi benim parti menfaatime uyuyor diye yapmak yerine geniş perspektifle ülke menfaatiyle düşünmek lazım. İmar affını her şartta yasaklayan bir anayasa, zorunludur. İmar suçlarını tahkim etmeliyiz. İmar affını finansman modeline çevirme bahtsızlığı, bir daha yaşatılmamalıdır. Yıkıcı ihtirasları dengeleyecek toplumsal uyarı sistemleri üzerinde kafa yormalıyız!'

Tepki çeken 'İmar barışı' reklamı 🎥

Depremde son durum ⬇️

İlginizi çekebilir ⬇️

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
4
2
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Filizim

cumhuriyet kurulduğundan beri ders çıkarıyoruz zaten. bir öğrendiklerimizi uygulayamadık.

Menfaatiniz mi bitti seçim yaklaşıyor diye mi ? Bugün ne söyleseniz faydası yok günlerdir insanların çektiği hiç bir acıyı dindirmeyecek vefat eden hiç bir i... Devamını Gör

sanane

Öleceğine sevinen tek millet