Görüş Bildir
Haberler
Esad Güçlerinden Türkmen Dağı'na Bombardıman

Esad Güçlerinden Türkmen Dağı'na Bombardıman

Suriye'de Esad güçleri, sabah erken saatlerde Rusya'nın da hava desteğiyle muhaliflerin kontrolündeki Türkmen Dağı mevkisindeki Fırınlık, Acısı ve Avanlı bölgelerine aynı anda saldırı başlattı. Suriye Türkmen Kitlesi üyesi Tahsin Hoşkar, 'Türkmen Dağı'nda durum çok çok kritik ve orası risk altında' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Suriye'de Esad rejimi, 3 gün önce Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesinde başlattığı kara harekatını genişletti. Yerel kaynaklara göre, rejim güçleri, sabah erken saatlerde Rusya'nın da hava desteğiyle muhaliflerin kontrolündeki Türkmen Dağı mevkisindeki Fırınlık, Acısı ve Avanlı bölgelerine aynı anda saldırı başlattı.

Helikopter ve uçakların katıldığı saldırılarda Türkmen muhaliflerin mevzilerinin yanı sıra köyler de hedef alındı. Ölü ve yaralıların bulunduğu belirtilen bölgeden gelen patlama sesleri, Yayladağı ilçe merkezi ile sınırdaki mahallelerden de duyuluyor.

Bölgedeki Al Jazeera muhabiri de Türkmen Dağı'nın son zamanların en büyük bombardımanı altında olduğu bilgisini verdi.

"Türkmen Dağı'nda durum çok çok kritik"

"Türkmen Dağı'nda durum çok çok kritik"

Öte yandan Suriye Türkmen Kitlesi üyesi Tahsin Hoşkar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya'nın da destek vermesiyle bölgelerine yönelik saldırıların arttığını aktardı.

Şu an bölgede çatışma yaşandığını vurgulayan Hoşkar, 'Hem mevziler hem de Türkmen köyleri, kara, hava ve denizden yoğun şekilde bombalanıyor. Çatışmalar şu saatlere kadar hiç durmadı' dedi.

Köylerin boşaltıldığını, yaklaşık 5 bin kişinin Suriye tarafındaki güvenli gördükleri bölgeye gittiğini belirten Hoşkar, 'Türkmen Dağı'nda durum çok kritik ve orası risk altında. Ölü ve yaraların olduğu saldırıları kaygıyla izliyoruz' diye konuştu

AA ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda