Görüş Bildir
Haberler
Erzurum'da CHP TIR'ı Yine Durduruldu

Erzurum'da CHP TIR'ı Yine Durduruldu

ATKN
29.05.2015 - 13:24 Son Güncelleme: 29.05.2015 - 15:29

Fotoğraflar: Gonca Aytaş / Twitter

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erzurum’da zabıtalar tarafından çekilen CHP’nin seçim standı olarak kullanılan TIR, valilik, ilçe seçim kurulu ve büyükşehir belediyesinin izni olmasına rağmen polis ekiplerince şehre alınmadı.

Zabıta ve polis ekipleri 8 Mayıs’ta aynı yerde AKP’nin standı olmasına rağmen CHP’ye Kent Meydanı’nda stant açtırmamış, teknik elemanları da tehdit etmişti. 11 Mayıs’taki ‘şafak operasyonu‘nda da CHP’nin afiş ve bayrakları zabıtlar tarafından sökülmüştü.

Bundan üç gün önce de zabıtaların hedefindeki TIR’ın ‘tarihi alan’a zarar verdiği belirtilmişti. Oysa söz konusu alan 2010 yılında yapılmıştı. Yine de zabıtaların ısrarının önüne geçilemeyince, Yakutiye Kent Meydanı’nda bulunan TIR’ın kafası olarak bilinen çekici bölümü çekilmişti.

Direksiyona Gürsel Tekin geçti

Direksiyona Gürsel Tekin geçti

Şehirde seçim çalışmalarının gündemi haline gelen TIR’ı izin alınan Yakutiye Kent Meydanı’na çekmek için CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP adayları Enis Berberoğlu ve Aykut Erdoğdu Erzurum’a gitti. Seçim standlarına yönelik saldırıyı Twitter’dan duyuran Erzurum adayı Gonca Aytaş da gelen CHP heyetiyle buluştu.

İlçe Seçim Kurulu’nun CHP’nin seçim standının Yakutiye Meydanı’na geri çekilmesi için İl Emniyet Müdürlüğü’ne gönderdiği yazıyla TIR’ı meydana çekmek için direksiyona Gürsel Tekin geçti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlçe Seçim Kurulu’nun Emniyet Müdürlüğü’ne gönderdiği yazı kabul edilmedi

Öte yandan Gonca Aytaş, polislerin TIR’ın yolunu şehre girişte bir kez daha kapattığını, ilçe seçim kurulu, valilik ve belediye kararına rağmen polisin yolu açmadığını duyurdu.

Aytaş, Twitter adresinden “Kolluk kuvvetleri gerekeni yapmıyor ! Hakim kararını uygulamıyor ! Hukuk işlemiyor! Türkiye duysun! Anayasal düzeni yok sayıyorlar! CHP’li olmak bu şehirde suçsa bu suçu ölene dek işleyeceğiz! Bizim tırımızda silah yok sevgi var kardeşlik var!” diye yazdı.

Hala TIR’ın şehir içine sokulmadığı bilgisini veren Aytaş, Erzurum’a giriş yolunda TIR’larını kenara çekip beklediklerini kaydetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0