Görüş Bildir
Haberler
Erkan Baş Kimdir, Kaç Yaşındadır, Mesleği Nedir? Erkan Baş Neden Gündemde?

Erkan Baş Kimdir, Kaç Yaşındadır, Mesleği Nedir? Erkan Baş Neden Gündemde?

Türkiye İşçi Partisi lider Erkan Baş, TBMM’de bütçe görüşmelerinin son gününde yaptığı konuşma ile gündemde. Meclis kürsüsünden konuşma yapan ve AKP milletvekillerine karşı “Lale devri nasıl bittiyse sülale devri de bitecek. Hepiniz yargılanacaksınız!' ifadelerini kullanan Erkan Baş’ın yaptığı konuş sosyal medyada gündem oldu. Vatandaşlar, Erkan Baş’ın hayatını ve siyasi kariyerini öğrenmek istiyor. Peki, Erkan Baş kimdir, kaç yaşındadır, mesleği nedir? İşte TİP lider Erkan Baş’ın hayatı…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Meclis gergin geçen bütçe görüşmelerinin son gününe Erkan Baş’ın yaptığı konuşma damga vurdu. Türkiye İşçi Partisi lider Erkan Baş, AKP’nin politikalarını eleştirdi ve “Lale devri nasıl bittiyse sülale devri de bitecek. Hepiniz yargılanacaksınız!' ifadeleriyle gündem oldu. İşte internetin en çok konuşulan konularından olan Erkan Baş’ın hayatı ve siyasi kariyeri…

Erkan Baş'ın Yaptığı Konuşmanın Detayları Burada

Erkan Baş Kimdir, Kaç Yaşındadır, Mesleği Nedir?

Erkan Baş Kimdir, Kaç Yaşındadır, Mesleği Nedir?

Erkan Baş, 14 Temmuz 1979 tarihinde Almanya'nın Berlin kentinde doğdu. Yugoslavya göçmeni Boşnak bir aileden gelir. Ailenin Yugoslavya'daki soyadı Jusoviç'ti. Babası Almanya'ya çalışmaya giden işçilerdendi. Annesi bir dönem tekstil işçiliği yapmış ev hanımıdır.

İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilim Tarihi bölümünden mezun oldu. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'ne bağlı Bilim Tarihi bölümünde gerçekleştirmiştir. Bir süre İstanbul Teknik Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri bölümünde misafir öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. Üniversitedeki yemekhane işçilerinin haklarına dair verdiği mücadele sonucu okul yönetimi tarafından görevinden uzaklaştırılmıştır.

Genç yaşta Sosyalist İktidar Partisi üyesi olan Erkan Baş, bu partide ve devamında kurulan Türkiye Komünist Partisi'nde çeşitli sorumluluklar üstlenmiştir. İstanbul örgütünde faaliyet göstermiş, partinin İstanbul il sekreterliğini yapmış, Örgüt Bürosu'nun ve Merkez Komitesi'nin içinde yer almıştır. Partinin 2008 yılı 1 Mayıs eylemlerinde Taksim Meydanı’ndaki basın açıklamasını gerçekleştirmiştir.

TKP 9. Kongresi'nde Aydemir Güler geneӀ başkanlık görevini bırakmış; onun yerine Erkan Baş genel başkanlık görevine seçilmiştir. TKP Genel Başkanlığı parti temsiliyetinin kolaylaşması için alınan kongre kararıyla yürürlüğe girmiştir. Bu hamlenin istenen başarıyı getirmeyince parti Merkez Komitesi yaklaşık 6 ay sonrasında 'genel başkanlık' makamını kaldırmıştır. TKP, parti Merkez Komitesi tarafından kolektif önderlikle yönetilmektedir.

2014'te yaşanan ayrışma sonrasında Halkın Türkiye Komünist Partisi safında bulunan Erkan Baş genel sekreter olmuştur.

HTKP'den sonra Türkiye İşçi Partisini kurdu. Baş, 2018 Türkiye genel seçimleri için Halkların Demokratik Partisi'nden milletvekili adayı oldu. HDP'den milletvekili seçilen Baş 11 Ekim 2018 tarihinde Türkiye İşçi Partisi'ne geçti.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
1
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın