Görüş Bildir
Haberler
Erhan Erkut Kimdir, Eğitimi Nedir? Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü İçin İlk Aday Erhan Erkut Oldu

Erhan Erkut Kimdir, Eğitimi Nedir? Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü İçin İlk Aday Erhan Erkut Oldu

Boğaziçi Üniversitesi’nin tartışılan rektörü Melih Bulu, geçtiğimiz günlerde yayınlanan kararnameyle görevinden alınmıştı. Yeni kararnamede rektör için atama yapılmamış, YÖK Boğaziçi Rektörlüğü’ne geçici olarak Mehmet Naci İnci’yi görevlendirmişti. Yükseköğretim Kurumu (YÖK), Boğaziçi Üniversitesi için rektörlük ilanı yayınladı. İlan 2 Ağustos tarihine kadar geçerli olacak. Boğaziçi Üniveristesi rektörlüğüne ilk aday ise Prof. Dr. Erhan Erkut oldu. Erhan Erkut, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla YÖK’ün yayınladığı Boğaziçi Üniversitesi rektörülüğüne aday olduğunu duyurdu. Peki, Erhan Erkut kimdir? Erhan Erkut2un eğitimi nedir? İşte sosyal medyanın gündeminde Erhan Erkut’un hayatı ve kariyeri…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Erhan Erkut Kimdir?

Erhan Erkut Kimdir?

1957 yılında doğan Erhan Erkut'un Türkiye, Kanada'da vatandaşlığı bulunmaktadır. Lisans derecesini 1980'de Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden, doktorasını ise 1986'da Florida Üniversitesi'nden aldı.

1985-2005 yıllarında Alberta Üniversitesi İşletme Fakültesinde ders veren Prof. Erkut bu dönemde 'INFORMS Teaching of Management Science Practice Award' ile '3M Teaching Fellowship' başta olmak üzere dokuz eğitim ödülü ile Canadian Operational Research Society tarafından verilmiş beş başarı ödülü aldı, ve 50'den fazla hakemli dergi makalesi yayınladı.

Eğitim ve araştırmanın yanında birçok endüstriyel projeyi de yöneten Prof. Erkut, Centre for Excellence in Operations adlı bir uygulamalı araştırma merkezi kurdu ve INFORMS Transactions in Education dergisinin kurucu editörlüğünü yaptı.

Bu Haberler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın