Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan ve Sözcüsü Farklı Görüşte: "Bu Savaşta Ukrayna’nın Yanındayız"

Erdoğan ve Sözcüsü Farklı Görüşte: "Bu Savaşta Ukrayna’nın Yanındayız"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşta Ukrayna'dan taraf olduklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bu konuda daha önce barış ve denge politikasıyla hareket ettiklerini vurgulamıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Şu andaki görüntü savaşın uzayacağı yönünde"

"Şu andaki görüntü savaşın uzayacağı yönünde"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye’nin Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmalarda ‘Ukrayna’nın yanında olduğunu’ söyledi. Kalın'ın NTV'de katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamalar şöyle: Rusya'nın yapmak istediği referandum kararını tanımıyoruz. Ukrayna'nın egemenliğini, toprak bütünlüğünü tanıyoruz. Bu savaşta Ukrayna'nın yanındayız. Savaşın sona ermesi için çaba gösteren tek ülke Türkiye. Savaş ilk başladığında da bizim öngörümüz savaşın uzun süreceği yönündeydi. Şu andaki görüntü savaşın uzayacağı yönünde.

"Rusya-Ukrayna arasında hep denge politikasını güttük"

"Rusya-Ukrayna arasında hep denge politikasını güttük"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Rusya’nın Ukrayna'yı işgal ettiği 24 Şubat’tan bu yana yaptığı açıklamalarda, Türkiye’nin arabulucu konumunun altını çizmişti. Erdoğan son olarak Sırbistan ziyaretinde, 'Türkiye olarak Rusya-Ukrayna arasında hep denge politikasını güttük. Bundan sonra da yine denge politikasını gütmeye devam edeceğiz' ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
8
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ömer

Bir gün putinle dondurma yalıyor bir gün ukraynanın yanındayız üçkağıtçılıktan bir dünya markası adam….

Hoess

Üçlü olsun güçlü olsun

Hoess

Denge politikası dediği iki ucu boklu değnek olan iki ülkeye sallamaktan geçiyor. Dikkat et ikisiyle iyi geçineceğim derken ikisi üstüne çıkmasın :))

Bilmem ben

Sen Türkiye'yi kendin ile karıştırdın sanırım Kimse Türkiye'nin üstüne çıkamaz Ukrayna'nın götü yemez sonraa Türkiye Ukrayna'ya benzemez

Tuğçe

lan Ukrayna Rusya götünüz kollayın bu adamın bugün dediğin ile dün dediği bir olmuyor haberiniz ola