Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan ve Putin'den Son Bir Haftada 3. Görüşme

Erdoğan ve Putin'den Son Bir Haftada 3. Görüşme

Onedio Medya
26.11.2016 - 22:52 Son Güncelleme: 30.11.2016 - 23:35

Suriye'nin El Bâb bölgesinde Türk askerlerinin şehit edilmesinin ardından art arda iki kez telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, Halep'teki son durumu değerlendiren bir telefon görüşmesi daha yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına göre iki lider, 'Halep'te çatışmaların durdurulması ve kentteki sivillere insani yardımların ulaştırılmasını sağlamaya yönelik çabaların hızlandırılması konusunda mutabık kaldı.'

RIA haber ajansının haberine göre, Kremlin Sözcüsü Yuri Uşakov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Esed'in hükümdarlığına son vermek için oraya (Suriye'ye) girdik' sözüne açıklık getirdiğini söyledi.

Lavrov Antalya'da

Lavrov Antalya'da

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da Antalya'nın Alanya ilçesinde. Lavrov, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Perşembe günü Rus-Türk Ortak Stratejik Planlama Grubu'nun toplantısına katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Salı günü, Türk askerinin Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında Suriye topraklarına girmesine ilişkin, 'Devlet terörü estiren zâlim Esed'in hükümdarlığına son vermek için biz oraya girdik, başka bir şey için değil' ifadelerini kullanmıştı.

Rusya Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Puşkov Erdoğan'ın sözlerini, 'siyasi söylem' olarak nitelemişti. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, açıklamayı Türkiye ziyaretinde gündeme getireceğini söylemişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Art arda iki kez görüştüler

Art arda iki kez görüştüler

Erdoğan ve Putin son olarak 25 ve 26 Kasım'da art arda iki telefon görüşmesi yapmıştı. İki lider geçen Cuma günü, El Bâb’da Türk askerlerinin şehit olmasına neden olan saldırıyla ilgili görüşmüştü.

Cumartesi günü yapılan görüşmede de gündem Suriye'deki son gelişmeler ve Halep'teki durumdu.

24 Kasım'da El Bâb bölgesinde, Türk askerlerini hedef alan saldırıda 3 asker şehit olmuş, 10 asker yaralanmıştı. TSK, 'Saldırının rejim güçlerince gerçekleştirildiği değerlendiriliyor' açıklamasını yapmıştı.

Cuma günü yaralı askerlerden biri hayatını kaybetmiş, aynı gün ayrıca son çatışmalarda bir askerin şehit olduğu açıklanmıştı. Böylece Cuma günkü açıklamaya göre, Fırat Kalkanı'nda iki günde 5 asker şehit düşmüştü.

Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
10
9
6
6
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Melih Işık

Bu kodumun suriyelileri neden hergun ana caddelerde sürü gibi 10 20 kisi toplanip akşama kadar gelen geçeni taciz ediyo da bizim askerimiz onların toprakları... Devamını Gör

Fırat Sümbül

ulan tayip çıkıp diyor ki biz esad ı indirmek için girdik... 2 ay önce işidi bitirmek için girdik demiyor muydu bu dönüşün sebebi ne ola ki - suriyenin en iy... Devamını Gör

raheanne

2 ay önce Işid'i Türkiye sınırından temizleyeceklerini söylemişlerdi. ki yaptılar da, artık nasıl bir anlaşma oldu bilmiyorum, el-bab'a yöneldiler. Devlet iş... Devamını Gör

raheanne

Şangay'a sokayım mı ülkeyi ? bitireyim mi ekonomiyi(!) ? bitireyim mi medeniyeti ? olayım mı diktatör ? ne yapacan ? oy mu vermeyecen ? (Eleştiri değildir)

Uğur Özdemir

yok zaten ciddiye almadık