Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan Kripto Para Piyasası İle İlgili Açıklamada Bulundu! Erdoğan Kripto Para Alt Yapısını Oluşturacak...

Erdoğan Kripto Para Piyasası İle İlgili Açıklamada Bulundu! Erdoğan Kripto Para Alt Yapısını Oluşturacak...

Müge Kakşi
12.03.2021 - 17:56

Eski dönem yatırım araçları altın ve dövizken şimdilerde Bitcoinle hayatımıza giren kripto para piyasası yatırım için tercih ediliyor.  Kripto para yatırımının artmasıyla geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklama ile ülkemizde kripto para yasaklanacak mı, kripto paraya vergi mi gelecek gibi sorular gündemdeydi. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan kripto para piyasasına yönelik açıklamalarda bulundu. İşte Erdoğan'ın kripto para piyasasına yönelik yaptığı açıklamalar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhur Başkanı Erdoğan Kripto Para Alt Yapısı Oluşturacak

Cumhur Başkanı Erdoğan Kripto Para Alt Yapısı Oluşturacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bundan bir süre önce yaptığı açıklamalarla ekonomide reform girişimleri olacağını, bunlarla ilgili detayların açıklanacağını söylemişti. Bugün o reformların neler olacağına dair açıklamalarda bulunan Erdoğan, Avrupa'da bir, dünyada iki numara olduğumuz kripto para yatırımları ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Erdoğan, kripto paralarla ilgili olarak ekonomik, teknolojik ve hukuksal altyapının oluşturulmasını sağlayacaklarını açıkladı.

Erdoğan, kripto paralarla ilgili açıklamalarında kurulacak altyapıların tam olarak ne olduğundan bahsetmedi. Ancak bu tür bir açıklama, zaten bir süredir gündemde olan 'vergi' meselesini yeniden gündeme getirdi. Hükümet yetkililerinin yapacağı çalışmalar, muhtemelen kripto paraları bir tanım altına aldıktan sonra hem yatırımcının korunmasını hem de kripto para alım satımlarından elde edilecek gelirin vergilendirilmesini kapsayacak.

Kripto Paraya Vergi Mi Geliyor?

Kripto Paraya Vergi Mi Geliyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kripto paralarla ilgili konuşmasında vergiye değinmedi. Ancak farklı kaynaklardan gelen bilgilere göre kripto paraların Türkiye’de bir menkul kıymet olarak değerlendirilmesi ve vergiye tabi tutulması gündeme gelmişti. Hukuksal reform alanındaki ifadeler ve ekonomik altyapılar, bazı yorumculara göre kripto paralarda vergiyi de kapsıyor. 

Kripto paraların alım satımında vergi getirilmesi, popüler ekonomist Özgür Demirtaş tarafından iddia olarak ortaya atılmıştı. Türkiye’de, 3 milyonun üzerinde kripto para yatırımcısı bulunuyor ve 60’ın üzerinde de kripto para borsası yer alıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın