Görüş Bildir
Haberler
Herkes Merakla Bekliyordu! İşte Erdoğan'ın Yazlık Sarayından Görseller

etiket Herkes Merakla Bekliyordu! İşte Erdoğan'ın Yazlık Sarayından Görseller

Batuhan
05.07.2021 - 13:21 Son Güncelleme: 06.07.2021 - 00:28

Marmaris’te inşa edilen ve kamuoyu tarafından 'Yazlık Saray' olarak bilinen Cumhurbaşkanlığı Devlet Konuk Evi 2019 yılında tamamlandı. O tarihten bu yana gizemini koruyan yerleşkenin mimarı Şefik Birkiye projenin görsellerini kendi internet sitesinden paylaştı.

Sözcü'den İsmail Şahin'in haberine göre Cumhurbaşkanlığı bütçesinden 2018 – 2021 yılları arasında 640 milyon lira harcanarak inşa edilen projenin mimarı Şefik Birkiye görselleri web sitesinden paylaştı.

92 dönüm arazide bulunuyor

92 dönüm arazide bulunuyor

Muğla’nın Marmaris ilçesi Okluk Koyu’ndaki 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın yaz tatillerini geçirdiği konut yıkılarak yerine inşa edilen Cumhurbaşkanlığı yerleşkesi 92 dönümlük arazi üzerine kuruldu.

Farklı büyüklükte 5 yapının yer aldığı Yazlık Saray’ın hemen yakınında ise üç bloktan personel lojmanları inşa edilirken 10 bin 966 metrekarelik dolgu alanı ise özel kum ve çakılla doldurulup plaj haline getirildi.

Plaj içerisinde güneşlenme ve dinlenme amaçlı bungalovlar yer alıyor. Bungalovların ucunda ise denize girmek için iskeleler bulunuyor.

Proje gizlilikle yürütülüyordu

Proje gizlilikle yürütülüyordu

Rönesans tarafından yapımı üstlenen projenin inşaatı büyük bir gizlilik içerisinde tamamlanmıştı.

Yazlık Saray’da bugüne kadar bazı devlet başkanlarının misafir olarak kaldığı biliniyor. Geçtiğimiz yıl Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile Azerbaycan Cuhurbaşkanı İlhan Aliyev’i Marmaris’te ağırlamıştı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni de aynı mimar yapmış

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni de aynı mimar yapmış

Mimar Şefik Birkiye, Ankara'da inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin mimarı olarak ismini Türkiye'de duyurdu. Başta Taksim olmak üzere Camii olmak üzere 7 caminin tasarımını yapan Birkiye, Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı yerleşkesi, Emlak Konut GYO'nun Halkalı'daki Bizim Mahalle projesi ile İstanbul Finans Merkezi'nde inşa edilen Merkez Bankası binasına imzasını attı.

Ayrıca bakınız

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1067
786
62
52
45
33
33
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tc Elif

Haram zıkkım olsun hayrını görmesinler inşallah 😠

ayy

ağzı açlıktan kokan hayatsız destekçileri de milletin cebindeki telefonla kafayı yesin

WHOAMI

zaten ben o kitlenin aq ! onların yüzünden benim hayatım sikildi....

fruttare

israf abi israf. bir de porsiyonları küçültmemizi istiyorlardı