Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'ın 14 Özelleştirme Kararı Resmi Gazete'de: Ankara'da Maden Sahası, Bodrum'da Tatil Köyü

Erdoğan'ın 14 Özelleştirme Kararı Resmi Gazete'de: Ankara'da Maden Sahası, Bodrum'da Tatil Köyü

Batuhan
23.10.2020 - 13:22

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan özelleştirme kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Özelleştirilecek alanlarda Ankara'da maden sahası, Bodrum'da da tatil köyü yapılacak olması dikkat çekti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı 14 özelleştirme kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Özelleştirilecek yerlere arasında Ankara Mamak'taki arazi de bulunuyor. Arazinin bir bölümüne maden sahası yapılması planlanıyor.

Ankara Mamak'a maden sahası

Ankara Mamak'a maden sahası

Mülkiyeti Hazine’ye ait olan Ankara’nın Mamak ilçesindeki Kızılca Mahallesi’nde bulunan 1087 parsel, Ortaköy Mahallesi’nde bulunan 964 parsel ve Nenek Mahallesi’ndeki 101 ada 129 parsele ilişkin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın hazırladığı “Kentsel Meskun Alan, Üniversite Alanı ve Madencilik Faaliyet Sahası”nı içeren nazım ve uygulama imar planları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı. Alanda yapılacak konutlar, ticaret tesisi, okul, sağlık tesisi, sosyal tesis, park ve maden sahası konusunda Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yetkili kılındı.

Kocaeli'de doğalgaz çevrim santrali

Kocaeli'de doğalgaz çevrim santrali

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde, Çerkeşli Mahallesi 16 ada 2 ve 14 parselde bulunan Gebze Dilovası Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’nin arazisi ve ekipmanlarının 31 Aralık 2025’e kadar satış yöntemi ile özelleştirilmesine karar verildi. Tesis üzerinde 1 adet gaz türbini, 2 adet atık ısı kazanı bulunuyor.

Sivas'ta iki adet HES devredilecek

Sivas'ta iki adet HES devredilecek

Özelleştirme kapsam ve alanında bulunan, Ahiköy 1 ve Ahiköy 2 Hidroelektrik Santralleri ve santrallerin kullandığı taşınmazların gerçekleştirilen ihale sonucu 11 milyon 300 Bin TL karşılığında Ergezen Yapı Ticaret Ltd. Şti’ye işletme hakkının verilmesine, şirketin yükümlülük lerini yerine getirmemesi ya da sözleşmeyi imzalamaması halinde, işletme hakkının sırasıyla açık artırmada ikinci ve üçüncü teklifi veren şirketlere verilmesine karar verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bodrum'a tatil köyü

Bodrum'a tatil köyü

Mülkiyeti Hazine’ye ait olan Eskişehir’in Odunpazarı ilçesindeki Sultandere Mahallesi’nde 306 ada 1 parsel özelleştirilerek, konut, sağlık tesisi, park ve yol yapılacak. Mülkiyeti Hazine’ye kayıtlı olan İstanbul’un Arnavutköy ilçesindeki Ömerli Mahallesi’nde 3 parsel özelleştirilecek. Parsellerde, sanayi tesisi, yönetim merkezi, spor tesisi, park, karayolları yol kenarı koruma kuşağı ve yol yapılmasına ilişkin ilişkin plan onaylandı. Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Gökçebel Mahallesi’nde mülkiyeti Hazine’ye ait olan 4 parsel özelleştirilerek, konut, ticaret merkezi, otel, tatil köyü inşa edilecek.

Şeker fabrikası arazileri özelleşiyor

Şeker fabrikası arazileri özelleşiyor

Mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikaları’na ait Tokat’ın Merkez ilçesi Çiftlik köyündeki parsel özelleştirilecek. Alanda ticaret merkezi, konut, meydan, park ve yol yapılacak. Ayrıca yine Türkiye Şeker Fabrikaları’na ait Afyonkarahisar’ın Çay ilçesi Dörtyol mahallesinde 246 ada 33 ve 109 parselde bulunan park alanında, 1/5000 ölçekli nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği onaylanarak “Özel Sosyal-Kültürel Tesis Alanı, Park Alanı, Yol” olarak değiştirilmesine karar verildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
49
17
10
4
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ahmet Burma

Şimdi hiç kimse hiçbir şekilde karşı çıkamıyor değil mi bu kararlara? Padişahlık değil mi bu?

Halil Değerli

Reis ülkenin tapusunu aldı.... Parsel parsel satıyor.... ..... 😠😡🤪

felsefibiloderler

oooohhhh ülkenin taşını toprağını fabrikalarını sat, sonra birileri ülkeyi ithalat cenneti yapmış diye gezersin ortalarda.