Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'dan ‘Hükümet Kurma Görevi’ Açıklaması

Erdoğan'dan ‘Hükümet Kurma Görevi’ Açıklaması

ATKN
20.06.2015 - 18:05 Son Güncelleme: 20.06.2015 - 21:22
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Meclis Başkanı seçiminden önce böyle bir düşüncem yok'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanBaşbakan Ahmet Davutoğlu'nu AKP Genel Başkanı olarak Meclis'te 23 Haziran'da düzenlenecek Yemin Töreni'nin hemen ardından hükümet kurmak için görevelndirileceğine dair haberleri yalanladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Midyat Kasr-ı Nehroz Otel'de Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres ve sinema oyuncusu BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Özel Temsilcisi Angelina Jolie'yi kabul etti.

Erdoğan, görüşmenin ardından otel çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Meclis Başkanı seçiminden önce Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hükümeti kurma görevinin verileceği' yönündeki haberlere ilişkin soru üzerine, 'Afedersiniz sağıra hakaret etmek istemiyorum. Duymaz uydurur. Bunların yaptığı iş budur. Meclis Başkanı seçiminden önce böyle bir düşüncem yok' dedi.

Hürriyet gazetesi ve bazı platformlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 45 günlük hükümet kurma süresini uzatmak amacıyla Davutoğlu'nu Meclis Başkanı seçimlerini beklemeden görevlendireceği iddia edilmişti. Meclis Başkanlığı adaylığı için partilerin gelecek Cumartesi 27 Haziran'a kadar süreleri bulunuyor.

'Muhacirler için kapılarımızı kapatmadık'

Suriye ve Irak'tan Türkiye'ye sığınan mültecilerin durumuna değinen Erdoğan, 'Muhacirler için kapılarımızı kapatmadık, kapatmayacağız. Yine ensar olmaya devam edeceğiz' dedi.

Bir gazetecinin 'BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Özel Temsilcisi Angelina Jolie ilk Türkiye'ye geldiğinde 10 binden fazla mülteci vardı. Şimdi 2 milyona yakın sığınmacı Türkiye'de var. Bu konu gündeme geldiğinde Jolie nasıl karşıladı? ' sorusu üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

'Anlattım bunu da kendisine hatırlattım. Bizim açık kapı politikamız ve kapıları hiçbir zaman kapatmadığımızı söyledim. Tel Abyad'tan yaklaşık 23 bin kişiyi kabul ettik. Bu birkaç gün içerisinde olan bir olaydır. Hemen kendilerini kapıları açarak aldık. Çünkü bombalar yağıyor. İnsanları ölüme terk edecek halimiz yok. Gelenler şartları normalleşen yerlerde tekrar geri dönüyorlar. Kobani'de olduğu gibi 60 bin insan geri döndü. Temenni ederiz ki burada da şartlar normale dönsün. O insanlar evlerine yurtlarını tekrar geri dönsün.'

Angelina Jolie ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ünlü yıldız Angelina Jolie, BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antanio Guterres, 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü nedeniyle Mardin'in Midyat İlçesi'nde bir araya geldi.

Midyat'ın Akaçakaya Mahallesi'nde bulunan ve 2 bin 378'ü Iraklı Ezidi ve 3 bin 47 Suriyelinin barındırıldığı AFAD Geçici Barınma Merkezi'ndeki programa katılacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beraberinde eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile birlikte Mardin Havalimanı'na geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyeti Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak ile Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Vali Koçak ve Başkan Türk ile birlikte helikopterle Midyat İlçesi'ne geçti.

Erdoğan'ın Jolie ve Guterres ile yaptığı görüşme basına kapalı gerçekleştirildi. Görüşmenin ardından Guterres, mültecilerin barındırıldığı kampa geçerken, Jolie'nin otelde kaldığı öğrenildi.

DHA ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0