Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'dan Adaylık Tartışmasına Yanıt: '2018'de Kronometre Sıfırlandı'

Erdoğan'dan Adaylık Tartışmasına Yanıt: '2018'de Kronometre Sıfırlandı'

Emre Ordu
28.01.2023 - 16:14 Son Güncelleme: 28.01.2023 - 16:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan muhalefetten gelen 'yeniden aday olamaz' eleştirilerine yanıt verdi. 2017 yılında yapılan anayasa değişikliğini hatırlatan Erdoğan, 'Türkiye 2018 seçimleriyle yeni bir yönetim sistemine geçti, yani kronometreyi sıfırladı' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan Denizli'de katıldığı açılış töreninde adaylık tartışmalarına yanıt verdi.

Muhalefete yüklenen Erdoğan, 'Altılı Masa'dan bir türlü aday çıkaramadılar. Baktılar kendileri masadan aday çıkartamıyor, bu defa bizim adaylığımıza çamur atmaya başladılar' dedi.

"Kaybetme korkusunun yüreklerini sardığını görüyorum"

"Kaybetme korkusunun yüreklerini sardığını görüyorum"

'Milletimizin takdiriyle 2017 yılında kabul edilen anayasa değişikliği en küçük tartışmaya mahal vermeyecek kadar açıktır' diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

'Türkiye 2018 seçimleriyle yeni bir yönetim sistemine geçti, yani kronometreyi sıfırladı. 2018'de seçilen cumhurbaşkanı, yeni sistemin ilk cumhurbaşkanıdır.Yeni sistemdeki devlet başkanının sıfatını cumhurbaşkanı olarak muhafaza ettik. 3-5 medya şovmeni hariç yeni sisteme hiçbir itiraz yapamadılar. Altılı Masa'dakiler bir yıl sonra nasıl olduysa aydınlanma yaşadılar. Şimdi de seçim günüyle ilgili kaos senaryolarına sarılmaları kaybetme korkusunun yüreklerini sardığını görüyorum.'

Erdoğan'ın yeniden adaylığı tartışması

Erdoğan'ın yeniden adaylığı tartışması
İçeriğin Devamı Aşağıda

Muhalefet partilerinin temsilcileri ve çok sayıda hukukçu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2014 ve 2018 seçimlerinde iki kez cumhurbaşkanı seçildiğini ve yeniden aday olmasının anayasaya aykırı olduğunu belirtiyor. 

Buna karşı AK Partililer, Türkiye'nin 2017 referandumuyla başkanlık sistemine geçtiğine işaret ediyor ve Erdoğan'ın 2018'de yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı olduğunu belirtip yeniden adaylığının yasal olduğunu savunuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
21
19
7
5
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
M CAN

İnşallah 2023'te de hurdaya ayrılır....

diktatörlük budur işte. hep benim dediğim olacak zihniyeti. bu şahıs zamanında her seçim öncesi demedi mi, " bu kardesinize son kez oy verin" diye? şimdi bir... Devamını Gör

uzaklardan

Yenilgiyi kabul edeceğini mi sanıyorsunuz? Ne yapar eder pisleşmek için her yolu dener. Seçim onlar için formalite sessizce gideceklerini hiç sanmıyorum.

DoctorWhat

sen böyle dersen gitmezler tabi. seçimleri meşru kılan toplumun ona olan inancıdır