Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'dan AB ile Müzakereler İçin Referandum Önerisi

etiket Erdoğan'dan AB ile Müzakereler İçin Referandum Önerisi

ATKN
14.11.2016 - 16:44 Son Güncelleme: 14.11.2016 - 16:59

'Türkiye'deki durumun devam etmesi halinde ekonomik yaptırımları düşünmek zorunda kalacaklarını' söyleyen AP Başkanı Martin Schulz'a tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Terbiyesize bak. 'Yaptırım uygularız' diyor. Yahu senin her yerin yaptırım olsa ne yazar' dedi ve AB süreci için ise referandum önerisinde bulundu: 'Yıl sonuna kadar sabredelim, sonra millete gidelim.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 'Milli Tarım Projesi' toplantısında konuşma yaptı. 

Erdoğan, idam cezası tartışmaları ve AB ile müzekarelere ilişkin konuştu, AP Başkanı Schulz'a da tepki gösterdi:

'53 yıldır Türkiye’yi AB’ye almayan, sen veya siz, nasıl olur da Türkiye adına karar verirsiniz?'

'53 yıldır Türkiye’yi AB’ye almayan, sen veya siz, nasıl olur da Türkiye adına karar verirsiniz?'

'Kimsin sen ya, orada bir parlamentonun başkanı, sen ne zamandır Türkiye adına karar verir oldun? 53 yıldır Türkiye’yi AB’ye almayan, sen veya siz, nasıl olur da Türkiye adına karar verirsiniz? Türkiye’de birileriyle çevirdiğiniz fırıldakları biliyoruz. Bu millet kendi kararını kendi verir, kendi göbeğini de kendi keser. Siz önce verdiğiniz sözleri tutun, AP’de, Kongre’de, oralarda önce terör örgütlerinin temsilcilerini temizleyin. 

PKK’yı terör örgütü ilân etmek meseleyi bitirmez. Önce onları temizleyin de sizi o zaman görelim. Şu anda AB ülkelerinde terör örgütü ajanları cirit atıyor. Onlara her desteği vereceksiniz, ondan sonra da kalkıp Türkiye’ye AB ile müzakereler durdurulabilecek diyeceksiniz.

'İhtiyacı yoktu, İngiltere bile millete gitti'

'İhtiyacı yoktu, İngiltere bile millete gitti'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Müzakereleri durdururuz diyor, geç kaldınız ya, hemen kararı verin. Sayın Başbakan burada, ben de Cumhurbaşkanı olarak diyorum ki yıl sonuna kadar sabredelim, sonra millete gidelim. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin değil mi? Öyleyse nihâi kararı millet vereceğine göre gidelim millete. İngiltere bile millete gitti. İhtiyacı yoktu. Millet çıkalım dedi.

Bize 3 milyar Euro vereceklerdi, 225 milyon dolar verdiler. Siz hiçbir sözü tutmadınız ki, biz sizinle nereye yürüyeceğiz? Bunlar dürüst değil. Dolayısıyla biz dürüst olanlarla yol yürüyeceğiz.

'Yahu senin her yerin yaptırım olsa ne yazar?'

'Yahu senin her yerin yaptırım olsa ne yazar?'

Erdoğan, AP Başkanı Schulz'a yüklendi

Ellerinden geleni arkasına koymasınlar. Terbiyesize bak, ne diyor; 'Yaptırım uygularız' diyor. Yahu senin her yerin yaptırım olsa ne yazar? Geç kalıyorsun geç, biz de karşılığında kullandıkları ne kadar maşa varsa başını eziyoruz.

Şehitlerimizin cenazelerinde biz üzüleceğimize, varsın onların topu birden cehennem çukurunda yansın. Bu ülkenin tek bir evladının tırnağına, o teröristlerin milyon tanesini değişmeyiz.

Uluslararası alanda da terör örgütleriyle hesaplaşmaktan geri durmayacağız.'

AP Başkanı ne demişti?

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Türkiye'de idam cezasının yeniden getirilmesinin kırmızı çizginin aşılması anlamına geleceğini belirterek, bunun üyelik görüşmelerinin sonu olacağını söylemişti. 

Schulz, ayrıca 'Türkiye'deki durumun devam etmesi halinde ekonomik yaptırımları düşünmek zorunda kalacaklarını' ifade etmişti. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Schulz'un açıklamalarına tepki göstermiş, 'Bu tehditkar açıklamalarının hiçbir etkisi yok' dedi ve ekledi: 'Önce AP'deki PKK faaliyetlerini durdursun. Gücü yetiyorsa yine AB üyesi ülkelerdeki teröre destek veren faaliyetlere karşı söylem içinde olsun. Ekonomik yaptırımlarla ilgili de elinden geleni arkasına koymasın' demişti.

'Ben de çobanım'

'Ben de çobanım'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde, ''Peygamberlerin mesleği olan çiftçiliği ve çobanlığı teknolojinin tüm imkanları ile destekleyerek doğru planlama ile yönlendirme ile teşvik ederek ülkemizde hak ettikleri konuma getirmeliyiz. Çobanlık deyip hafife almayın, alan alsın. Çobanlığın felsefesini anlamayan onun psikolojisini yaşamayan insan yönetemez. Ben de bir çobanım. Peygamber Efendimiz ''Hepiniz çobansınız ve hepiniz güttüklerinizden mesulsünüz' diye buyuruyor'' dedi.

AB ile müzakere sürecine ilişkin bugün referandum olsa oyunuz ne olur?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
297
81
73
38
26
13
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Burak Köklü

İngiltere ekonomisi ile Türkiye ekonomisi arasında uçurum var.Adamların kendine güvenecek sebebi vardı bizim cumhurbaşkanı hangi ekonomiye güvenip de halka g... Devamını Gör

Miraç Toprak

katılıyorum

Cihan Çiçek

Genelde politikalarını onayladığım biri değildir ama çok güzel söylemiş. Amerikada da idam var götün yiyosa uygulasana yaptırım?! İdam karşıtıyım ama bunu iç... Devamını Gör

Bicerdover

Avrupa o kadar iki yüzlüdür ki İnsan hakları der,ülkeleri sömürüp insan öldürür Barış der,silah satıp terör örgütü destekler Kendi kurdukları kurumlarla ... Devamını Gör

Friedrich Nietzsche

Erdogan tirlarla suriyeye ayran götürdü zaten...