Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'CHP Bir Milli Güvenlik Sorunudur'

Erdoğan: 'CHP Bir Milli Güvenlik Sorunudur'

Emre Ordu
28.09.2022 - 23:50 Son Güncelleme: 28.09.2022 - 23:51

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mersin'de polisevine yönelik terör saldırısıyla ilgili 'CHP milli güvenlik sorunudur. Bu oyuna gelmeyeceğiz. Bunların mutlaka terörle, dağla bağlantısı var. Bunları bileceğiz, adımları ona göre atacağız' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kanal D- CNN Türk ortak yayınında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kanal D- CNN Türk ortak yayınında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Mersin'de polisevine yönelik saldırı üzerinden CHP'yi hedef alan Erdoğan, şunları kaydetti:

 'CHP'nin bu teröristlerden birsini gazeteci diye savunmuş olması ve şu anda gazetecilerden hapiste olanlar var. Bunlara yönelik olumlu bir yaklaşımımız yok. Terör örgütü ve siyasi uzantısı, malum parti yerine devletin söylediklerine kulak verselerdi, böyle utanacak hale düşmezlerdi. O hapistekilerin de gazeteci değil, terörist olduğunu en baştan beri söyledik. Onlarda yüz yok. Yargı bunları terörist oldukları için cezalandırıyor, mahkum veya tutukluyor. Resmi internet sitelerinde de tutuklu gazeteci diye gösterdikleri raporu hale gösteriyorlar. Yani hala teröristin arkasındalar. Bu teröristin çantasında kamera taşıdığını yazmışlar. O terörist sırt çantasında taşıdığı keleşle yaptı. 'Bunların yaptığı hükümet eleştirmesi değil, devlet düşmanlığı' derken bunları kast ediyorum. CHP milli güvenlik sorunudur. Bu oyuna gelmeyeceğiz. Bunların mutlaka terörle, dağla bağlantısı var. Bunları bileceğiz, adımları ona göre atacağız. Şu an Edirne'de tutuklu mahkum olanların durumu da aynı. Bunlar yaptıkları 'sokağa çıkın' demek suretiyle gençlerin ölmesine sebep olmadı mı?' dedi.

Yunanistan ile yaşanan gerilim

Yunanistan ile yaşanan gerilim

Yunanistan ile yaşanan gerilime ilişkin değerlendirmede bulunan Erdoğan, 'ABD'nin her şeyden önce NATO'da beraber olduğumuz üyeler arasında adil davranmıyor. Yunanistan NATO'da beraber olduğumuz bir ülke. Ama Türkiye'de beraber olduğunuz bir ülke. Biz NATO'da ilk 5 içerisindeyiz. Hem yaptığımız ödemelerle, kara kuvvetiyle NATO'da önemli bir ülkeyiz. ABD'nin Sisam'a Midilli'ye bu kadar araç göndermesi kabul edilebilir değil. Bütün bunlar İHA'larla tespit edildi. Tespit etmekle kalmadık, Amerikan zırhlıları bizi tehdit etmek için kullanılıyor. ABD'ye diyoruz, Türkiye gibi bir müttefik bulamazsın. Gerek ABD'ye gerek Yunanistan'a uyarımızı yaptık. ABD'de 17 Eylül'de son mektubumuzu gönderdik. Yunanistan bu meseleyi yok sayıyor, görüşmekten kaçıyor. Biz burada uluslararası yargı yolunu kapadıklarını görüyoruz. Uluslararası yargıdan yanaysan, neden görüşmekten kaçıyorsun? Lozan'a göre buralar özel bir statüye tabi. Yunanistan'da toplam 9 ABD üssü mevcut. Bizim ABD'den beklentimiz Yunanistan'ı yanlış hesaplara sokmaması ve uluslararası kamuoyunu manipüle etmemesi' ifadelerini kullandı.

F-16 krizi

F-16 krizi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan ABD ile yaşanan F-16 krizine ilişkin şunları aktardı:

'Sayın Biden bu konuda Demokratlar olarak kendi düşüncesini, F-16'ları ve diğer bütün parçalar, aksanı vermekten yana olduğunu bize söyledi. Özellikle Savunma Bakanım muhatabıyla yaptığı görüşmelerde bu istikamette cevaplar alıyordu. 'Biz Cumhuriyetçilerden destek alamıyoruz, bu işe ters bakıyorlar' dendi. Bu seyahatte ben Cumhuriyetçilerle ayrı ayrı görüşmelerim oldu. Bana olumlu cevaplar verdiler. 'Elimizden gelen gayreti göstereceğiz' dediler. 'Bu görüşmelerle birlikte Türkiye'ye karşı hasmane tutum içinde olmanın doğru olmayacağını, Türkiye NATO'da bizim önemli ortağımız, bu sorunu çözmemiz gerekir diyeceğiz' dediler. Bunun neticesini bekliyoruz.'

"Kılıçdaroğlu garanti istediğine göre konuta ihtiyacı var"

"Kılıçdaroğlu garanti istediğine göre konuta ihtiyacı var"

TOKİ'nin sosyal konut projesi üzerinden CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Erdoğan, şunları kaydetti:

'Sayın Kılıçdaroğlu garanti istediğine göre konuta ihtiyacı var. Böyle bir ihtiyacı varsa TOKİ'ye müracaat eder, buyursun. Biz 1 milyon 175 bin konut yaptık. İlk defa bu alana girmiyoruz ki. 1,5 ay önce Esenler'de konut dağıtımı yaptık. Orada bir eve gittim. Çayları içtik. Mutluluklarını gördük. Kemal Bey, bak dürüst ol. Siyaset dürüstlüktür. Böyle enine boyuna aklına ne geliyorsa atmak değil. Şu anda attığımız adımla yeniden tarih yazıyoruz. Gençlerimizin başvuru sayısı 1 milyon 715 bin. Gençler bu işi senden iyi kavramış durumda. 5 milyona dayanan müracaat var. İlk kazmayı inşallah 25 Ekim'de vuruyoruz. Derdimiz Türkiye'nin dört bir yanında nerelerde başlayacaksak hepsine aynı anda TOKİ olarak temelleri atalım, bu işi başlatalım istiyoruz. En kısa zamanda kura tarihlerimizi açıklayan adımları atacağız.'

"Yıl sonuna kadar faizimizi tek haneli rakama indirmeliyiz"

"Yıl sonuna kadar faizimizi tek haneli rakama indirmeliyiz"

Ekonomiye ilişkin değerlendirmede bulunan Erdoğan, faizin daha da düşeceğini açıkladı:

'Ben net söyleyeyim, inşallah bu yüzyıl adını koyuyorum, Türkiye yüzyılı olacak. Dünyada şartlar ne getiriyor ne götürüyor, Avrupa'da, ABD'de durum nedir görüyorsunuz. Türkiye bu sıkıntıları yaşamadı, yaşamıyor. Kuvvetli sanayinin yanısıra turizm sektörü de etkili oldu. 2022 yılı küresel büyüme tahminleri dünyada hep aşağı doğru güncelleniyor. Ama buna rağmen Türkiye ekonomi modelimiz büyümenin devamını ispat ediyor. Bu kapsamda büyümenin yüzde 5 seviyesinde gerçekleşmesini öngörüyoruz 2022'de. Daha iyisi olacak.

Şubat bile değil ocaktan itibaren emarelerini çok rahat göreceğiz. Enflasyondan önce şu anda faize bakıyorum. Şu an itibariyle faiz oranını yüzde 12'ye indirdik. Buradan yatırımcılara çağrımı yapıyorum; eğer yatırımcıysan kamu bankaları başta olmak üzere şu anda faiz yüzde 12'ye indi. Bundan sonra daha aşağı inecek, yukarı çıkmak yok. Bu enflasyonu da baskılayacak, aşağı indirecek.

ABD'de faiz artırımı nihai olarak yüzde 6 olabilir. Biz son yüzde 12'ye indi. Temennim odur ki Para Piyasası Kurulu bundan sonraki toplantısını biraz daha indirerek, yıl sonuna kadar faizimizi tek haneli rakama indirmeliyiz. Biz liradan 6 sıfırı attık. Tuvaletin fiyatı o zaman 1,5 milyondu. Bizim paramız bir anda değer kazandı. Şu anda da yavaş yavaş paramıza değer kazandırmanın gayreti içerisinde olacağız, faizi düşürmek suretiyle. Benim yatırımcım diyecek ki, ben bu düşük faizle yatırım yaparım. Şu anda bu yatırım için şu kadar faiz ödeyeceğim, şu kadar krediye şu kadar faiz.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
171
98
48
15
7
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Bir de başlı başına milli bir sorun olan parti var. O hankısı aceba?

Ukela

ChPkk+HdPkk , ulan herif öyle böyle konuşsada yanlış saat bile günde 2 kez doğruyu gösterir , işte o an bu.

luffys

o güvenlik sorunu sen olmayasın!

Bozkurt

Sınırları yol geçen hanına ve ülkeyi mafya cehennemine çeviren CHP mi?

dasdasd

yok, KEMALİSTLER ya da bir kaç çapulcu ya da boğaziçililer ya da odtülüler...