Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'a 'Terör' Sorusu Yönelten Çocuk Gözyaşlarını Tutamadı

Erdoğan'a 'Terör' Sorusu Yönelten Çocuk Gözyaşlarını Tutamadı

ATKN
23.04.2016 - 17:28 Son Güncelleme: 23.04.2016 - 20:26

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda çocuklarla buluştu. Erdoğan, bir çocuğun gözyaşlarını tutamayarak sorduğu, 'Terör olayları oluyor, bazı insanlar evlerinden oluyor, bir sürü şehit oluyor. Terörü bitirmek için ne gibi şeyler yapmaya çalışıyorsunuz?' sorusuna, terörle mücadelenin devam ettiğini belirterek, şehitlerin aileleri ile çocuklarının kendilerine emanet olduğu yanıtını verdi, şehitlerin denkleri gibi terfi almaya devam edeceğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı MGK toplantı salonunda çocuklarla buluştu.

Çocuklara, 'Çanakkale Şehitliğini ziyaret eden var mı?' diye soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 çocuğun parmak kaldırması üzerine, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya dönerek, 'Nabi Bey, biz bu çocuklarımızın tespitini yapıp, demek ki bu okullar hiç gitmemiş, hemen biz bu yavrularımızın okullarını planlayalım ve süratle onları bu yıl bitmeden Çanakkale'ye götürelim.' dedi. 'Nasıl, iyi mi?' diye soran Erdoğan'a çocuklar, 'iyi' karşılığını verdi.

'Terör olayları oluyor, bazı insanlar evlerinden oluyor, bir sürü şehit oluyor. Terörü bitirmek için ne gibi şeyler yapmaya çalışıyorsunuz?'

Misafir ettiği çocukların sorularını alan Erdoğan'a, Necip Can Köroğlu ismindeki öğrenci, 'Ülkemizde terör olayları oluyor, terörü bitirmek için ne gibi şeyler yapmaya çalışıyorsunuz?' sözlerinin ardından, ağlamaya başladı.

Teröristlerle mücadelenin yoğun bir operasyon dizisiyle devam ettiğini ifade eden Erdoğan, milletin huzuru, refahı için bu terörle, teröristlerle sonuna kadar mücadeleyi devam ettireceklerini belirtti. Terörden mağdur olan ailelere yönelik çalışma yapıldığını hatırlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Mağduriyetleri gidermeye yönelik atılan adımlar var, çünkü şehitlerimizin aileleri ve çocukları bize emanettir, biz onları asla açıkta bırakamayız. Hatta şehitlerimizin, gerek asker gerek polis, bu noktada bir şey de, denklerinin alabileceği terfiler neyse o terfileri de şehidimiz gıyabında almaya devam edecektir. Eğer albaylığa kadar çıkacaksa, yarbay, binbaşı buralara kadar çıkacaksa, buraya kadar yine çıkacaktır, yine bu terfisini alacaktır, tüm özlük haklarıyla beraber. Aynı şey polis için de geçerlidir, onlarda da yine böyle bir terfi noktasında, terfi alacaksa, bu terfisini almaya yine devam edecektir. Yani hiçbirisinin kıdemi asla kaybolmayacak, bunları almaya devam edeceklerdir.'

Başkanlık sistemi sorusu

Başkanlık sistemi sorusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı koltuğunu 11 yaşındaki Başak Tahan'a devretti

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koltuğunu devrettiği, Sincan Hacı Bektaş-ı Veli Ortaokulu öğrencisi 11 yaşındaki Başak Tahan başkanlık sistemine ilişkin soru üzerine, 'Bunlarda, Sayın Cumhurbaşkanımız gerekeni yapıyor. O nedenle bunu tartışmak bana düşmez.' dedi.

Bir süre gazetecilerin soru sormasını bekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Başka sorusu olan yok mu? Hayret, medya sustu.' dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, flüt çalmak istediğini söyleyen Tahan'a, 'Flüt çalan cumhurbaşkanı, buyur bakalım' karşılığını verdi. 

Şehitler için İstiklal Marşı'nı çalmak istediğini ifade eden Başak Tahan, İstiklal Marşı'nı da flüt ile çaldıktan sonra, 'Bütün şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum' diyerek, eğildi.

Erdoğan, 81 ilden gelen çocukları kabulün ardından öğle yemeğinde ağırladı.

'Milletin kültürüne, değerlerine, sembollerine sahip çıkın'

Çocuklardan inançlarının esaslarını en iyi şekilde öğrenmelerini, vakti geldiğinde de harfiyen uygulamalarını isteyen Erdoğan, 'Mensubu olduğumuz milletin kültürüne, değerlerine, sembollerine sahip çıkın. Bayrağımızın ifade ettiği anlamı asla unutmayın. Rengi biliyorsunuz, şehidimizin kanı, hilal, bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız, şehitlerimizin ta kendisidir. Çünkü her şehit, bizim için adeta bir yıldız, düşen bir yıldızdır. Bu vatan bizim binlerce yıllık tarihimizdeki adeta sığınağımızdır. Vatanımızın her taşına, her karış toprağına gerekirse hayatınız pahasına sahip çıkın.' dedi.

AA ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sena Arıkan

Çocuk ağlarken ki surat ifadesine bakar mısınız Allah rızası için. Bu kadar mı duygusuz olunur. "Bir bok yapmıyoruz" demiyor da lafı uzattıkça uzatıyor şeref... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

güzel yazmissin iceride ziyaretine geliriz artik )):

Hani bu adam halkın adamıydı oturuyor izliyor.Karşısında çocuk ağlıyor bir kalk git yanına kulağına cesaret verici iki şey söyle.

Siegmund

Karşisinda çocuk ağlarken aval aval çocuğu izliyo. Zamaninda analar ağlamasın diyodu şimdi çocuklar bile ağliyo.