Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'a Hakaretten Tutuklanan Çocuğun Babası: "Perişanız"

etiket Erdoğan'a Hakaretten Tutuklanan Çocuğun Babası: "Perişanız"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçim afişindeki fotoğrafına bıyık çizdiği ve küfürlü sözler yazdığı iddiasıyla tutuklanan 16 yaşındaki çocuğun babası 'Biz dört beş gündür perişan durumdayız. Lise 2 öğrencisi çocuk tutuklu. Okul kapanıyor dersleri var, staj dosyalarını veremedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mersin’de yaşayan ve bir meslek lisesinde eğitim alan 16 yaşındaki bir çocuk, bu afişlerden birindeki Erdoğan fotoğrafına tükenmez kalemle Hitler bıyığı çizdi.

Kamera kayıtlarını izleyerek çocuğun kimliğini tespit eden polis ekipleri çocuğun evine gitti ve gözaltına alındı. Çocuk Şube’de ifadesi alınan 16 yaşındaki çocuk, afişe bıyık yaptığını ancak afişin farklı noktalarındaki küfürlü içerikleri kendisinin yazmadığını söyledi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edilen çocuk, cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla nöbetçi mahkemeye çıkarıldı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"Cumhurbaşkanı izin vermemeli"

"Cumhurbaşkanı izin vermemeli"

Tutuklanan çocuğun babası TELE1’den Engin Açar’agözaltı ve tutuklama sürecinde yaşadıklarını anlattı. Kelali, çocuğunun bıyık değil kaş çizdiğini söylediğini belirtti. 

Öte yandan baba Kelali çocuğunun ifadesinde küfürlü sözleri de kendisinin yazmadığını söyledi. Baba Caner Kaleli şunları kaydetti:

“Çocuk şubeden polisler geldi.İfadesinin alıp bırakılacağını söylediler. Çocuk şubeye gittik, bugün burada misafirimiz olacak dediler biraz şok olduk. 'Nöbetçi mahkemeye çıkacak' dediler. Ertesi gün adliyeye gittik. Avukat da dedi nöbetçi mahkemeye girecek serbest kalır bunun tutukluluğu yok dediler. Nöbetçi mahkemeden çıkınca tutuklu dediler. Şok üstüne şok yaşadık.

Küfür de yazmasıyla suçlanıyor ama çocuğum küfürleri yazmadım diyor. Küfür yazılarında Süleyman Soylu’nun da ismi varmış ama ben yazı yazmadım diyor. Ben görüntü görmedim ama avukatım görmüş olabilir. Avukat net olarak bir şeyin olmadığını söyledi. Biz dört beş gündür perişan durumdayız. Lise 2 öğrencisi çocuk tutuklu. Okul kapanıyor dersleri var, staj dosyalarını veremedi. Bekleyiş sürecindeyiz. Biz adalete yargıya güvenen insanlarız, Cumhurbaşkanı farkında olsa bu olayın izin vermemesi gerektiğini düşünüyorum.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
354
69
40
30
28
12
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kılıç

hizbullahçı piç yaş haddinden bırakılmıştı değil mi?

Tugay a

28 yaşındayım. Hayatımda hizbullah saldırısı duymadım, yada teröristi tutuklandığını görmedim. Hdp yi aklamak için taktınız olmayan bir örgüte. Korkmayın siz... Devamını Gör

İronici

16 yaşında adam öldürsen ceza almıyorsun ama erdoğana küfür edersen tutuklanıyorsun.

.

yazıklar olsun aynen

Anıl Mercan

Cocuk tecavüzcülerini kadın tacizcilerini uyusturucu baronlarını serbest bırakan mahkemeler 16 yasında çocuğu bıyık cizmiş diye tutuklamış :) adaletinizi sik... Devamını Gör