Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'a Hakaretten Yargılanan Emrah Serbes İçin Zorla Getirme Kararı

Erdoğan'a Hakaretten Yargılanan Emrah Serbes İçin Zorla Getirme Kararı

FreiGeist
12.05.2015 - 16:07 Son Güncelleme: 12.05.2015 - 17:28
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı duruşmada yazar Emrah Serbes hakkında zorla getirilme kararı verildi. Serbes 'Ben sabah duruşmaya gittim, hakim yok dediler geri döndük, başka bir hakime yakalama kararı çıkartmışlar' açıklamasında bulundu.

CHA'nın haberine göre, İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanık Emrah Serbes katılmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bilal Erdoğan’ın da katılmadığı duruşmaya Erdoğan’ın avukatı Ferah Yıldız katıldı.

Hakim, sanık Emrah Serbes ve avukatının duruşma saati belli olmadığı, başka mahkemelerde duruşmaları bulunduğu gerekçesiyle mazeret dilekçesi verdiğini kaydetti.

 Avukat Yıldız, şikayetlerinin devam ettiğini ve davaya katılmak istediklerini söyledi. Sanık hakkında zorla getirilme kararı verilmesini talep etti.

Mahkeme, sanık ve avukatının mazeretini kabul etmedi, Serbes hakkında zorla getirilme kararı verdi. Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’ın davaya katılma taleplerini kabul eden mahkeme, duruşmayı erteledi.

CNNTÜRK kanalında ‘Burada Laf Çok’ programındaki ifadeleri nedeniyle Serbes hakkında, hakaret suçlamasıyla dava açılmıştı.

Emrah Serbes'ten açıklama

Tüm bu gelişmeler sonrası Emrah Serbes Twitter hesabından bir açıklama yaptı ve sabah duruşmaya gittiğini, hakim olmadığı için geri döndüğü söyledi.

https://twitter.com/EmrahSerbes/status/598124710652715008

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0