Görüş Bildir
Haberler
Erdal Özyağcılar ve Birol Güven Kore Uyarlaması Dizi "Mayıs Kraliçesi" Yüzünden Mahkemelik Oldu

Erdal Özyağcılar ve Birol Güven Kore Uyarlaması Dizi "Mayıs Kraliçesi" Yüzünden Mahkemelik Oldu

Fulin
13.10.2015 - 11:42

Fikir Hırsızlığı İddiası

Fikir Hırsızlığı İddiası

Oyuncu Erdal Özyağcılar, bir süredir Show Tv'de yayınlanacak 'Mayıs Kraliçesi' adlı dizinin fragmanında Yağmur Tanrısevsin'in canlandırdığı oto tamircisi kız karakterinin kendi dizi projesinden çalındığını iddia ediyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Emeğimi çalmışlar"

"Emeğimi çalmışlar"

Erdal Özyağcılar, iddiasını “2003’te yazdığım ‘Yaşar’ adlı hikâyemi 6 ay önce dizi senaryosu haline getirdim ve ismini ‘Kızım Yaşar’ olarak değiştirdim. Yazdığım iki bölüm için bazı kanallarla görüşmeler yaptım. Daha sonra Gold Film’den Faruk Turgut senaryoyu aldı. Fark ettim ki 'Mayıs Kraliçesi'nde benim yarattığım ‘oto tamircisi kız’ karakteri kullanılmış. Emeğimi çalmışlar.” sözleriyle ifade etmişti.

"Oto Tamircisi Kız" Mahkemelik Oldu

"Oto Tamircisi Kız" Mahkemelik Oldu

Dizinin yapım şirketi Mint Yapım'ın sahibi Birol Güven, bu iddialara dayanamadı ve İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde dava açtı.

Maddi ve Manevi Tazminat Talebi

Maddi ve Manevi Tazminat Talebi

Mint Yapım'ın avukatı davada şu ifadeyi kullandı: “Davalı, müvekkilimi intihalle suçlamaktadır. İntihal, hırsızlıkla eş anlamlıdır. Büyük üzüntü yaşayan ve psikolojik sıkıntı çeken müvekkilim için 15 bin lira manevi tazminat ile maddi zararın boyutu şimdiden tespit edilemediğinden 1 liralık maddi tazminata hükmedilmesini istiyoruz. Mint Film için de 15 bin lira manevi tazminat istiyoruz.”

Oysa Gerçek Çok Başka

Oysa Gerçek Çok Başka

Davalık olan 'Mayıs Kraliçesi' dizisinin Erdal Özyağcılar'ın fikrini çalmış olması pek olası değil, çünkü dizi Kore'nin sevilen dizisi 'May Queen'in birebir uyarlaması.

Senaryo Satın Alınmış

Senaryo Satın Alınmış
s966.photobucket.com

2012'de başlayan 'May Queen' dizisinin senaristi Son Yeong-mok. Dolayısıyla dizinin senaryosuyla ilgili tüm haklar ona ve dizinin yapım şirketine ait. Birol Güven de bunu doğruluyor ve dizinin çalınmadığını, Kore'den satın alınarak uyarlandığını belirtiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kim Haklı?

Kim Haklı?

'May Queen' dizisinde başroldeki Jeon Hae-joo, gemi ve tekneleri tamir ediyor. 'Mayıs Kraliçesi' de orijinal uyarlama olduğu için başrol oyuncusu Yağmur Tanrısevsin'i de benzer bir rolde göreceğiz. Konu oldukça karışık ve şu an kimin haklı olduğunu anlamak zor, her şey dizinin ilk bölümünün yayınlanacağı 20 Ekim'den sonra ve mahkemenin kararıyla belli olacak. Ancak bu dava uyarlama bir projenin sahiplenilmesi açısından örnek teşkil ediyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
4
3
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
AbSurDMaN

Ya onu bunu geçtim böyle güzel tamirci mi olur allah aşkına inandırıcı yapın şunları ya.

şu kore dizisi uyarlamalarına bir son verip azıcık da kendimiz yaratıcı olsak ne güzel olurdu. orjinali gibi başarılıda olamıyoruz.