Görüş Bildir
Haberler
Başarıdan Başarıya Koşuyor: 14 Yaşındaki Çellist Arya Güneş Dünya Birincisi Oldu

etiket Başarıdan Başarıya Koşuyor: 14 Yaşındaki Çellist Arya Güneş Dünya Birincisi Oldu

Emre Ordu
31.05.2018 - 19:41 Son Güncelleme: 01.06.2018 - 16:00

Viyolenseldeki yeteneğiyle ülkemizi yurt dışında temsil eden Arya Güneş göğsümüzü kabartan bir başarıya imza attı. 14 yaşındaki Güneş, İspanya'da düzenlenen II. LUTHIERS CLAR Uluslararası Viyolonsel Yarışması’nda kendi yaş kategorisinde dünya birincisi oldu... 

Arya Nur Güneş, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Devlet Konservatuvarı Ortaokulu Müzik Bölümü'nde eğitim görüyor. 

DEÜ Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Çağlayan Ünal Sümer'in öğrencisi olan Arya, 18-20 Mayıs tarihlerinde İspanya'nın Valencia şehrinde yapılan ve orijinal adı 'II. Concurso Internacional de Violoncellos LUTHIERS CLAR' olan II. LUTHIERS CLAR Uluslararası Viyolonsel Yarışması’nda kendi yaş kategorisinde birinciliğe layık görüldü.

İspanya'da konser vermeye hak kazandı

İspanya'da konser vermeye hak kazandı

Arya, elde ettiği birinciliğin yanında 22-28 Temmuz tarihlerinde İspanya'nın Sigüenza şehrinde bu yıl 5'incisi düzenlenecek 'CellosMagic Festivali'nde de konser verme hakkı kazandı.

Ailesinin de desteğiyle 9 yaşında yakalandığı epilepsi hastalığını atlatarak dikkat çekici başarılara imza atan Arya Nur Güneş, çalışmalarının meyvelerini toplamaya başladığı için çok mutlu olduğunu belirtti. Ayrıca temmuz ayındaki konseri de iple çektiğini ifade etti.

Litvanya'da düzenlenen müzik yarışmasında jüri özel ödülü almıştı

Litvanya'da düzenlenen müzik yarışmasında jüri özel ödülü almıştı

Güneş, 6 ay önce de Litvanya'nın Kaunas şehrinde düzenlenen 'Kaunas Sonorum 2017 Genç Müzisyenler Uluslararası Müzik Yarışması'nda da 18 ülkeden yaşları 10 ila 23 arasında değişen 590 müzisyen arasında jüri özel mansiyon ödülüne layık görülmüştü.

Öte yandan bugün basına yansıyan habere göre, Marmara Üniversitesi Müzik Bölümüne öğrenci alımı "yer sıkıntısı" gerekçesiyle durduruldu 👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
393
166
3
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ZuLmeT

Bravo çocuk...

rcpbyrm

tebrikler güzel kardeşim başarıların daim olur umarım

Aysun Bulut

İnsan böyle başarıları görünce seviniyor.Hele ki yurt dışında böyle başarılar kazandıkça ülkemizin adını duyuruyorlar hem de sanat ile.Daha ne olsun:)